RADIOSITE Fórum

• MTVA (M1, M2, M3.hu, M4 Sport, M5, Duna, Duna World)

#100668  Szerző: fofla

Lassan mindenhol cserélgetik a nap folyamán az emblémákat.
Az egységes megjelenést gondoltam, hogy meg akarják valósítani. Én is ezt tettem volna. Nekem sem maradéktalanul szimpatikus az új jelrendszer, de legalább egységesnek mondható. Egyik másik emblémán azért lehet, hogy finomítottam volna, vagy átláthatóbba tettem volna.
 #100667  Szerző: tomee

Ha ezek normálisan ki lettek volna találva nem úgy kéne kibogoznia az embernek, hogy mit is akarnak szimbolizálni. Olyan ez, mint amikor valaki nagyot akarni fingani, de más lesz belőle. :|
 #100665  Szerző: csadam

Zoey írta:Az MR4,5,6,7 logói már tényleg elég bonyolultak, semmi logikát nem látok bennük....
Szerintem az MR4-ben a színes vonalak a soknyelvűségre utal, az MR5-ben pedig az ülésterem formája fedezhető fel szerintem...
 #100661  Szerző: markfelt

kriskao írta:Még a kommentátor is azt mondta, hogy "új érdekes arculatunk van, bár nézőpont kérdése"...;D
Páros lábbal kirúgás, megszégyenítés, leköpés, megverés.
 #100653  Szerző: Zoey

A mi tévénken rendben, jó helyen vannak a logók.
A táj elé tett logók szépek, a zene sem rossz, viszont az ismeretlen emberek képernyőre pakolása elég érdekes. Mondjuk annyiból nem rossz, hogy ennek pont az a lényege (olvastam valahol), hogy küldjenek magukról az emberek képet, és láthatják majd magukat a tv-ben. Interaktív megoldás, az tény. Bár kíváncsi leszek, mennyi fiatal fog képet küldeni, mert ez pont őket akarná elsősorban megcélozni.
Sajnálom, hogy a rádiókban nem változott semmi (néhány új spot van legalább?), ahogy a Híradó stúdiója is maradt a régi, ezt is jó lett volna lecserélni.
Pozitívum az új női csatornahang, egyik kedvenc szinkronhangom, Pikali Gerda. Viszont a férfi station voice-ot megtarthatták volna, az szerintem rosszabb lett.
Ahogy olvasom különböző hozzászólásokban, nem igazán értik a rádiók logóit az emberek, ugyanazzal van bajuk, amivel nekem is: miért három vonal a Petőfi. Az MR4,5,6,7 logói már tényleg elég bonyolultak, semmi logikát nem látok bennük.
Néhány hozzászólás fb-ról (MTVA, Kossuth, Petőfi Rádió) az új logókkal kapcsolatban:
"Remélem sokat gondolkodott rajta a tervező mielőtt eszébe jutott, hogy mi lenne, ha lenne egy kör benne 3 vonallal...! Szinte egyből Petőfi és az MR2 ugrott be!"
"de a három vízszintes zöldes-kék csík az miért Petőfis???"
itt is a válasz: "Petőfi mindig három felessel kezdte a napot" :lol:
"még szerencse, hogy a rádióban nem látom ezt a förmedvényt" na ez igaz, és erre mondtam, hogy a rádiók logói aztán semmit nem számítanak véleményem szerint
"A Petőfi Rádióhoz sokkal jobban illene egy fiatalos dizájn, hiszen maguk a hallgatók többsége is 30-40 alatti korosztályból kerül ki, ahol ez a konszolidált minimál stílus nem igazán menő."
"én azt olvastam, hogy egy gitár húrjait akarja szemléltetni.... bár ez sem magyarázat a 3 csíkra."
"Elég lett volna a TV logókat egységesíteni szpen, mnt a rádiókat. " abszolút egyetértek
"nem ezek a logók voltak bazi nagyban szétszórva a városban? (Nyugati pályaudvar, Deák tér...) mert valamit láttam, de nem tudtam mire vélni, mik azok" csak leesik az embereknek idővel

A Bartók Rádió fb-oldalán nincsenek negatív hozzászólások, igaz, pozitívak sem, őket ez teljesen hidegen hagyja.
Viszont ez a nagy kavarodás tényleg nem érthető: fb-on még MR-kezdéssel vannak feltüntetve a címben a rádiók, a rádiók honlapján és a hirado.hu-n a fejlécen, ahol rá lehet kattintani a médiumok online-adására, a régi logók szerepelnek, szóval vagy mindent, vagy semmit...
A logót meg csak változatosságból rakták át a bal oldalra (mert más magyarázatot nem találok rá), csak arra nem gondoltak, hogy a sportműsoroknál általában ott fontos információk vannak feltüntetve. Így meg elég érdekes, hogy egyszer itt, egyszer ott.
Az "ismétlés" szót én se tenném ki ilyen sok műsornál, csak ahol tényleg van jelentősége, ugyanígy a "HD" felirat sem hiányzik.
 #100649  Szerző: mlaszlo

djlacee írta:az [ÉLŐ]-t meg az [ISMÉTLÉS]-t szerintem máshova kéne tenni, nem tudom hogy esetleg a csatorna név mögé, vagy a logó alá?

Amúgy DVB-T-n miért van egy vékony fekete csík a bal oldalon?
A "ÉLŐ" szerintem jó helyen van, csak ugyanolyan stílussal kellene megcsinálni, mint magát az "M1" feliratot.
Az ismétlés teljesen fölösleges, max. olyan műsoroknál kellene, amik lényeges, hogy ismétlésről van szó (pl. programajánló vagy este a Forma1 ismétlése).
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 235