RADIOSITE Fórum

• Informatika

#101895  Szerző: mimi

Nem tudom, mostanában milyenek, de nagyon szerettem a korábbi nForce chipsetes alaplapokat. AMD procihoz vannak, szintén stabilak és mennek mint a szél :)
 #101894  Szerző: Csongii

Nekem AMD-m van, ASRock alaplappal (Ami ugyebár az ASUS leányvállalata) és több mint 1 éve már szuperul működik.
Egyébként ASUS és a Gigabyte is jó választás. Intelhez is tökéletesek. Ja és mostanság az MSI is lábra kezd állni ismét a 2-3 évnyi gyengélkedése után.
 #101891  Szerző: szemilan

Nekem az Abit alaplap 6 évet bírt, bár nem tiszta, hogy az AMD-s proci, vagy a proci foglalat ment tönkre. Cserével lehetett volna kiszűrni melyik hibásodott meg, újonnan nem igazán lehetett már beszerezni, meg nem is lett volna érdemes, ismerősi körben pedig nem volt senkinek megfelelő alaplap/proci párosítás.

Tehát a meglévő gép felújítása maradt, ami annyiból állt, hogy a gépház, illetve a tápegység maradt meg. Az optikai meghajtó meg filléres dolog, tehát az is ki lett belőle dobva. Egyedül a winchester, ami még megmaradt, de a rendszer nem erről, hanem egy új vinyóról fut, tehát a régi, csak tárolásra maradt meg.

A tápegység egyébként Deer típusú. Azt hiszem 460W-os.

A régi gépbe elég lett volna 300-as is, de akkoriban, mivel a tápegység elszált (talán Codegen volt) azonnal kellet egy és csak ez volt éppen raktáron. De jó is, a régi gépet és most az új gépet is még ez hajtja, szerintem van már vagy 6 éves is. (talán 10 év gari is volt rá, de nem 1-2 év az biztos) Az előző tápegységek jellemzően 2-3 évet bírtak.

Ja és a mostani egy Gigabyte alaplap, Inteles procival. Én meg vagyok vele elégedve, bár néha csinált hülyeségeket, amit egy driver frissítéssel meg lehetett oldani.
 #101887  Szerző: asimov

Az elozo hsz-emben a "Miert ragaszkodtok a s478-as gep megreparalasahoz? (Azon tul, hogy kb. 18...20E-bol megvan az uj alaplap... )" szakasz storno. :)

Minden gyartonak lehetnek, vagy inkabb vannak hibas darabjai.. egy-egy hibas darab alapjan nem szabad egy komplett gyartot lehuzni a wc-n, mert sokmindenrol lemaradhatsz vagy jol mellenyulhatsz. Akkor kell elkezdeni a tartozkodast, ha szeriahibat, vagy egymas utan tobb hibas termeket sikerul osszehozni az adott gyartonak. (Egy ilyet nyog a Codegen is.)
Ami azt illeti, talan csak Intel alaplapokrol nem hallottam olyat, hogy szeriahiba. (persze ettol meg lehetett ilyen, mert hat en sem vagyok ott mindenhol :) )
 #101884  Szerző: asr27

Jól bírja akkor. :) Sajnos már nem igen lehet új Fujitsu alaplapot beszerezni...
Valószínűleg az Asust ajánlom neki, arról jókat hallani. A Gigabyte alaplapok szerintem elég gyengék.. kb 2 éve volt nekem egy és fél éves korában elszállt az egyik memória foglalat. Igaz kicserélték garanciálisan, de azóta kerülöm.
Köszönöm a segítséget mindenkinek. :)
 #101883  Szerző: asimov

Ha a stabilitas a cel, akkor nalam csak intel chip-setes es ertelemszeruen Intel procis felallas johet szoba.
Ha ragaszkodtok az alaplapcserehez, akkor (ahogy az elottem szolok is javasoltak) inkabb Asus, esetleg GigaByte. MSI nalam felejtos. (Az elozo gepem Asus P4P8X-SE lapja valami 5 ev(!) uzem utan adta fel.)
A tapegysegre utalassal nagyon egyetertek! Az instabil mukodes, es a tul gyakori alaplaplhalal mogott sokszor a gagyi tap (vagy inkabb aki megvette!) a ludas. Euronics-ben oreg hiba volt gepet venni...
Alaplap vasarlaskor figyelni az alaplap proci/ram tamogatasara!
A Codegen par eve belefutott egy csunya tevedesbe (rossz alkatreszbeszallitot valasztottak) es emiatt voltak hibas sorozataik.. Ezt a hibat ugyan korrigaltak, de a becsuletet nehez lesz visszaszerezni. (A Codegen nagyon komoly ceger volt am valamikor!)
Miert ragaszkodtok a s478-as gep megreparalasahoz? (Azon tul, hogy kb. 18...20E-bol megvan az uj alaplap... )
Persze hogy nem gyartjak ezeket, mivel csunyan tullepett rajtuk az ido. Az esetleges alaplapcsere utan ugyan mukodni fog a gep (remelhetoleg), de eppen olyan elavult lesz, mint elotte.
Meggondolando lenne uj gepet osszeallitani... (USB 3.0, SATA 2/3, PCIe....)
Igen, az Intel sajat alaplapjait ajanlom, de az aruktol szerintem hatast dobtok.. :)

Sajnos el kell felejteni a 7...10 eveken at mukodo gepeket... brutal eros a piaci verseny es ekozben a fogyaszto nagyon arerzekeny... eredmeny: egyszeruen nem eri meg nagyon tartos es ezert draga alaplapot (es mobiltelefont, autot, hifi-t stb) gyartani. Pld eladhatatlan lenne egy olyan mobiltelefon, amire ugyan van tiz ev garancia, viszont fel kg es baromi draga is raadsul.
asr27 írta:
rmihaly76 írta:Intel....
asr27 írta:Valaki tudna segíteni akinek komoly tapasztalata van a témában, hogy milyen márkájú alaplapot érdemes vásárolni ami nem megy sz@rrá 1-2 év alatt??
Az oké, hogy Intel procis alaplap, de azon belül mit érdemes? Ismerősnek kellene, mert Abit van neki és feladta magát! Intel 478-as foglalatú. Abit viszont már nem gyárt alaplapokat és már más márkából sem igen lehet 478-as foglalatú alaplapot kapni. Így most egy szinte teljesen új gépet akar összerakni hosszútávra! A processzor foglalat valószínűleg 1155 lesz.
Vagy az Intel saját gyártású alaplapjait ajánlod?
 #101882  Szerző: LuciFerko

Nekem meg a Fujitsu alaplap megy már 9 éve a másik gépben. :P
 #101881  Szerző: asr27

mimi írta:Asus, Gigabyte, MSI? Az Asrock-ra viszont azt gondolom, nyugodtan mondhatjuk, hogy felejtős.
Az egy-két évenkénti tönkremenetel viszont nem éppen normális, tippelhetek, hogy olcsó tápokkal sikerül ezt elérni?
Én is az Asust és az MSI-t ajánlottam neki, csak gondoltam megkérdezem itt is mert nem vagyok annyira jártas a témában.
A mostani Abit alaplapja nem egy-két éves hanem legalább 4-5. Nekem viszont volt egy gépem jó pár éve amit egy Euronics üzletben vásároltam és épp, hogy lejárt az 1 év garancia, az alaplap fel is adta a szolgálatot... Azt sajnos nem tudom, hogy milyen márkájú alaplap volt, de a táp az Codegen volt! Azóta én is inkább úgy rakatom össze a gépet szaküzletben.
 #101880  Szerző: mimi

Asus, Gigabyte, MSI? Az Asrock-ra viszont azt gondolom, nyugodtan mondhatjuk, hogy felejtős.
Az egy-két évenkénti tönkremenetel viszont nem éppen normális, tippelhetek, hogy olcsó tápokkal sikerül ezt elérni?
 #101879  Szerző: asr27

rmihaly76 írta:Intel....
asr27 írta:Valaki tudna segíteni akinek komoly tapasztalata van a témában, hogy milyen márkájú alaplapot érdemes vásárolni ami nem megy sz@rrá 1-2 év alatt??
Az oké, hogy Intel procis alaplap, de azon belül mit érdemes? Ismerősnek kellene, mert Abit van neki és feladta magát! Intel 478-as foglalatú. Abit viszont már nem gyárt alaplapokat és már más márkából sem igen lehet 478-as foglalatú alaplapot kapni. Így most egy szinte teljesen új gépet akar összerakni hosszútávra! A processzor foglalat valószínűleg 1155 lesz.
Vagy az Intel saját gyártású alaplapjait ajánlod?
  • 1
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 330