jeek írta:szemilan írta:Várjuk ki a végét. Az egy dolog, hogy meg lett semmisítve a döntés, de simán hozhat az NMHH egy újabb döntést.
Továbbá, ha jól tudom felülvizsgálat is kérhető.
Nyilván nem mérvadó, de a Voda ügyfélszolgálaton dolgozó ismerősöm FB-on már közzétett egy, a 3G-t eltemető bejegyzést. Bár a mai világban, ahol a NEO FM is hónapok óta szól még a bírósági döntés ellenére is...
Szerintem még a Voda vezetése sem igazán tudja még, hogy mi a helyzet, gondolom a jogászok már dolgoznak az ügyön. Így nyilván az ügyfélszolgálatok sem tudják, pontosan mi is fog történni. Gondolom azért egymás között folynak a találgatások.
Ha elveszítenék az E-GSM sávot, az nyilván gáz mert lőttek a HSPA 900 hálónak, de éppen bekapcsolhatják addig 2100 MHz-en is (átmeneti megoldás gyanánt). Igaz ez azzal járna, hogy sokkal foltosabb lenne a lefedettség, egyes területeken pedig csak kültéren lehetne használni a gyorsabb hálózatot. De elviekben ez lehetséges.
Pl. én a magyar-szlovák-ukrán hármashatár környékén lakok, és azt vettem észre, hogy egyre több helyen a 2100-as hálózat elérhető, holott március végén, amikor bekapcsolták az országos hálózatot még nem volt. Nekem a telefonom csak a 2100-as hálót tudja kezelni, a honlapuk jelezte, hogy a szomszéd településen található tornyon bekapcsolták a 3G-t, de még hónapokkal utána sem láttam a nyomát (mert akkor még 900-on üzemelt). Aztán egyszer csak lett. Értelem szerűen sajnos nem tudom, hogy a 900-on megmaradt vagy sem, nem tudja kezelni a telefonom azt a sávot. Nálunk meg a határ közelsége miatt eleve be sem kapcsolták a 900-as hálót (de 2100-on sincs semmi, pedig ott elvileg már a W-CDMA szabványt figyelembe vevő frekvencia-koordináció van, nem úgy, mint 900-on, ahol kb. 2-3 MHz-enként jelöltek ki anno preferált blokkokat). És ez egy 5000-es kisváros.