RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#105606  Szerző: asimov

A "tobbedik" embertol hallom, illetve antennaboltok katalogusaiban is felbukkan ujabban az az info, hogy Szlovakiaban a vertikalis polaritast reszesitik elonyben.
A H pol-nak tobb elonye is van a V pol-al szemben, igy adodik a kerdes: vajon miert tesznek a szomszedok igy?
 #105592  Szerző: asimov

Tetoantenna kell... persze, ha alberletbe jossz, az mas kerdes.
Kab-hegy vetelevel -tetoantennaval- ritkan van gond. A sostoi ado, siofok nagy reszen befoghato, ha epp nincsen utban egy nagyobb epulet

A panelban lakok szivnak neha, ha -kab-hegyhez kepest- eppen a panelhaz "tuloldalan" laknak. Nekik a sostoi ado az alternativa. Meg egy erdekesseg: jartam olyan csaladihazban, ahonnan a tamasi(!) adot celoztak meg egy haztetore szerelt 40 dB-es UHF antennaval, es allitolag nincs gondjuk a vetellel. Kab-hegyre ralatni a haztetorol... az iranyzas okat nem sikerult megtudnom.

En a kab-hegyi mux-okat (~30 km) ezzel vetelezem: http://www.betacom.hu/antenna/iskra-p-2 ... tenna.html Csak kozeli (max. ~20 km) villamlaskor kockasodott parszor a vetel.
Joforman teljes egeszeben vegigneztem a nyari olimpiat, es azota a Forma 1-et is dvb-t-n nezem, szamitogepen, a mar emlitett usb adapterrel. (SENCOR SDB-501T)

Az adapterhez kapott program (BlazeDTV 6.xx) csunyan szaggat es nem csak nalam.
A kulon hozzaferheto DVB-T programok kozul a DVD Dream-et vagy a MediaPortal-t ajanlanam hasznalatra.
Elobbi sok muszaki informaciot is kozol az eppen vett adasrol, mig az utobbi egy osszetettebb mediakezelo/lejatszo program es kifejezetten HTPC-re/taviranyitos vezerlesre keszult.
RXon írta:Ez az usb adapter jól működik számítógépen?
rmihaly76 írta:A parton sok -nyilt- helyen meg az USB adapteremhez kapott kicsi botantenaval is volt kep...
RXon írta:Helló! Tud nekem valaki tuti infót arról, hogy Siófokon bejönnek-e a digitális adások szobaantennával?
 #105591  Szerző: mlaszlo

mimi írta:Remélhetőleg az addig analóg adásra használt frekvenciák felhasználásával jelentősen javul a vétel.
Nem hiszem, ha leáll az analóg, akkor azok a frekvenciák nem maradnak üresen, hanem digitális multiplexek indulhatnak rajtuk, éppen ezért szerintem a jelenlegi frekvenciák sugárzási paraméterei nem fognak változni.
Tetőantennás vételre lett tervezve a rendszer, éppen ezért olyanok a vételi lehetőségek, amilyenek...
 #105588  Szerző: RXon

mimi írta:
RXon írta:Ha ilyen rossz a vétel, mi lesz itt, ha valóban lekapcsolják az analógot?!
Remélhetőleg az addig analóg adásra használt frekvenciák felhasználásával jelentősen javul a vétel.

A remény hal meg utóljára...:)
 #105573  Szerző: mimi

RXon írta:Ha ilyen rossz a vétel, mi lesz itt, ha valóban lekapcsolják az analógot?!
Remélhetőleg az addig analóg adásra használt frekvenciák felhasználásával jelentősen javul a vétel.
 #105570  Szerző: RXon

Ez az usb adapter jól működik számítógépen?

rmihaly76 írta:A parton sok -nyilt- helyen meg az USB adapteremhez kapott kicsi botantenaval is volt kep...
RXon írta:Helló! Tud nekem valaki tuti infót arról, hogy Siófokon bejönnek-e a digitális adások szobaantennával?
 #105569  Szerző: RXon

Köszi a választ...Magyarul tiszta orosz rulett. :) Ha ilyen rossz a vétel, mi lesz itt, ha valóban lekapcsolják az analógot?!
Amúgy meg 10 ezerért drága próba lenne...:)

rmihaly76 írta:A parton sok -nyilt- helyen meg az USB adapteremhez kapott kicsi botantenaval is volt kep, de egy utcaval feljebb mar semmi. Csak iranyhatasu antennaval van vetel a zavarokat okozo visszaverodesek miatt (a terero kozel 100%, de a minoseg ~0 %)
Osszesegeben nem valoszinu, hogy lesz szobaantennaval vetel, hacsak nem lesz a szabadi-sostoi adora kozvetlen ralatas.
Ha elofizetos vetelrol beszelunk, akkor erdekes ez is: a Kab-hegyen nincsen B MUX, csak a sostoi adorol jon mindharom (A, B, C) multiplex.
Amugy meg meg kell probalni a vetelt.. :)
 #105467  Szerző: asimov

A parton sok -nyilt- helyen meg az USB adapteremhez kapott kicsi botantenaval is volt kep, de egy utcaval feljebb mar semmi. Csak iranyhatasu antennaval van vetel a zavarokat okozo visszaverodesek miatt (a terero kozel 100%, de a minoseg ~0 %)
Osszesegeben nem valoszinu, hogy lesz szobaantennaval vetel, hacsak nem lesz a szabadi-sostoi adora kozvetlen ralatas.
Ha elofizetos vetelrol beszelunk, akkor erdekes ez is: a Kab-hegyen nincsen B MUX, csak a sostoi adorol jon mindharom (A, B, C) multiplex.
Amugy meg meg kell probalni a vetelt.. :)
 #105461  Szerző: RXon

Helló! Tud nekem valaki tuti infót arról, hogy Siófokon bejönnek-e a digitális adások szobaantennával?
 #104982  Szerző: mimi

2020-ban azért már erősen remélem, hogy Netflixet vagy hasonlót nézünk, nem pedig lineáris tévét...
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 203