harrapari írta:mimi írta:Fox21 írta:...
Sokban hozzájárult volna még az is a pozitív fogadtatáshoz, ha nem az a belépő, hogy porig fikázzák az előző stábot, de jólvan. Amikor dicsekszenek, hogy mennyire normálisabbak a borosbocskornál (a borosbocskor szerintem infantilis, ami meg helyette lett, az egy modoros tudálékoskodás, amivel tulajdonképpen nem lettünk előrébb, de ez szubjektív vélemény), meg felhozzák, hogy mennyit vitt haza az előző stáb, meg ki mit lopott meg mit csinált, felmerül a kérdés, hogy mi közük hozzá, kötelező volt a helyükre menni? Leszarom, hogy kinek miben mennyire van igaza, így nyilvánosság előtt nem viselkedünk, visszaüt.
Ez pontosan így van, és ezzel ágyaztak meg saját maguknak. Az, hogy nem etikus a viselkedés ebben a helyzetben beülni, hát jó lelke rajta valahol még megis tudom érteni. De a fikkantásra és vádaskodásra miért is vár mást? Most nézegettem az elmúlt időszak adatait a radiosite-on. Az utolsó "normális" hónapja az "előző" gárdának a május volt. Itt még nem jöttek ki a brutális hírek, az adás is folyamatos volt, ekkor 1,4 m hallgató volt 15+ -ban ez gyakorlatilag döntetlen volt a Class FM-el. Kíváncsi leszek a változásra május vs. szeptember. A szeptemberi eredmények már egyértelműen az "új" csapat munkáját tükrözik nincs kire fogni semmit.
Írtok itt etikáról meg fikázásról. Azért, mert valakinek rossz, mért legyen másnak is az? Mért ne vállalhatna munkát, ha úgy gondolja, hogy ez számára előnyös. Akik ott dolgoztak, már az előző tulajdonos idejében is felmondhattak volna. Akkor mért nem verték az asztalt? Inkább úgy érzem ebben a dologban, hogy amikor az új tulajdonos megjelent, nem vették komolyan. És ha a pletykák negyede is igaz az ottani fizetésekről, akkor nem is csodálom, hogy nem tudták megtermelni a fenntartás költségeit. A fikázásról meg annyit, hogy a régi gárda a belső problémákat kiteregette és ne felejtsük el, hogy az sem etikus, hogy valaki nyolckor bemegy dolgozni, kilenckor meg karon ragadja a játszópajtásait és felmond. DE! Nehogy félreértés essék. Ez az egész nem lett volna, ha régi tulajdonos nem adósodik el és fizet mindenkinek időben.
Az új tulajdonosról csak az a véleményem, hogy egyre nyilvánvalóbb, hogy képtelen kezelni a helyzetet és ezt nem is akarja. Csupán az oda felvett emberek lelkesedése, és szakmai tudása (és ez mindenkinél változó), amitől még erről beszélgethetünk. Nagy jövőt nem is jósolok így a Neonak én sem.
És egy tanács. Minimálisan tiszteljétek már egymást! Jót tenne a szakmának, ha nem egymás torkát szorongatnánk. Aki nem akar rádiózni, az meg legalább ne rúgjon a többibe, mert mi még ebből szeretnénk élni. Bár úgy látom, ha nem budapesti vagy országos rádióban dolgozik az ember, akkor a segély lassan kedvezőbb!