RADIOSITE Fórum

• Informatika

#107205  Szerző: Csongii

Roger írta:Van nekem egy videó -be és -kimenetes ati videókártyám, amit felcserélnék a mostanival, hogy ne legyen ütközés és fagyi elég ha leszedem az illesztőprogramot...jól emlékszem?
Igen. De azért a kártyát is vedd ki utána. :)
 #107203  Szerző: Roger

Van nekem egy videó -be és -kimenetes ati videókártyám, amit felcserélnék a mostanival, hogy ne legyen ütközés és fagyi elég ha leszedem az illesztőprogramot...jól emlékszem?
 #107193  Szerző: markfelt

Elhiszem és semmi rosszat nem feltételeztem, csak egy pikírt megjegyzés volt. :)

Ugyanakkor az itteni, általam viszonylag jól ismert T-s kollégáról biztosan tudom, hogy előnyt "kovácsolt magának" ezügyben, igaz ez már régen volt és (nem tudom, hogy emiatt-e, de) már nincs a cégnél.
 #107188  Szerző: joe

adminisztrator írta:Mondjuk te a Telekomnak dolgozol, nem? :)
...így van, de semmiféle előnyt nem élvezek a területen lévő többi előfizetőhöz képest. Nem építettek ki hozzám új kábelt, ugyanazokat a végponti eszközöket használom, mint bármelyik efi...hiba esetén nekem is a 1412-t kell hívnom és várhatom a helyi hibaelhárító osztály munkatársát...Joe
 #107141  Szerző: markfelt

Mondjuk te a Telekomnak dolgozol, nem? :)
 #107139  Szerző: joe

adminisztrator írta:
mimi írta:Hát fosnak fos, persze, közepes youtube minőség, de stabil netkapcsolatnál nem kéne különösebb problémának lennie. Szegeden koaxon megy az IPTV, ott viszonylag stabilnak mondható, leszámítva, hogy néha - mondjuk kétóránként - megáll, aztán csatornaváltásra éled fel.
Amúgy az én szerény véleményem, eddigi tapasztalataim alapján, hogy bármi jobb a T-Home-nál, nem tudom, mi a céljuk, de bármi problémád van, amit nem oldanak meg elsőre, azzal rábasztál.
Az ismerősömnek a nettel nincs gondja, majdnem eléri a hirdetett maximális sávszélességet és nem szokott szakadni sem, ezt a utorrent sávszélesség grafikonján pl. prímán látni (természetesen csak legális anyagok letöltését próbálta).

Az IPTV viszont nézhetetlen. ADSL technika, egyébként.

----

Ja, hogy kétóránként megáll? Akkor az sem stabil. :D
Mindegy, én IPTV-t kösz nem, már csak az ára miatt se.

Szvsz. még mindig a Digikábel / műhold a legjobb.
Nem húznak le hűséggel, árakkal se, a minőség jó, a kínálat jó, ha meg hiba van, rögtön javítják. Egyedül a bekötési idő hosszú.
Nálam T-Home IPTV van (+net + IP telefon), igaz nem ADSL...TV-t nem sokat nézek inkább a "család", de nem panaszkodnak. Mástól hallom, hogy akár napi többször is újra kell indítani a routert, mert megállt minden, nálam ez 4-5 havonta fordul elő, pedig napi szintem wifin keresztül "okos" telefont ill. laptopot is használok. Mértem egyet, a net sebessége maximumon, 12-13ms pingidő mellett...nem akarok dicsérni senkit, itt nálunk pont a Digikábel a problémás...ha működik nincs gond vele, de ha nem működik, akkor 4-5 nap mire kijön a szerelő, majd közli, hogy nem tud mit csinálni, mert a jogosító rendszerük zárta ki a végpontot...beszól a központba, lehet, hogy 2 perc, de lehet 2 nap mire megoldják a problémát...az egyik kutya, a másik eb...Joe
 #107138  Szerző: asimov

Legkozelebb megprobalom ezt, es ha bejon, akkor a HW gyartok szegyelhetik magukat.
Kosz!
LuciFerko írta:
rmihaly76 írta:Ismeros laptopjan a Win 7 neha fura dolgokat muvel a wifi-vel....
A vistás drivert kell felrakni, nekem a Toshiba laptopon az segített. Hasonló gondok voltak.
 #107136  Szerző: LuciFerko

rmihaly76 írta:Ismeros laptopjan a Win 7 neha fura dolgokat muvel a wifi-vel.
Beallitom, leprobalom, mukodik. Ujrainditok, mukodik. Kikapcsolom a gepet, majd bekapcsolom es minden flottul megy.
Ha bekapcsolas elott van bedugva LAN kabel a laptop LAN csatlakozojaba, akkor arrol megy a net, nem "veszodik" a Win a wifi-vel. A LAN kabel esetleges kihuzasat kovetoen, a Win 7 nemi "gondolkodas" utan automatikusan csatlakozik a beallitott wifi halozatra es hamar lesz ujra netkapcsolat.
Bizonytalan ido mulva (harom het, ket honap...) a Win 7 egyszercsak nem hajlando a wifi-vel foglalkozni, de ugy, hogy semmi hibauzenet sehol, a csatlakozas latszolag rendben van, de se bongeszo, se levelezo nem mukodik. A router, a celzott ping parancsra sem valaszol. Ekkor ujra beallitom a wifi kapcsolatot, es megint minden mukodik nehany hetig vagy neha tobb honapon at is. (XP-nel nem talakoztam effele jelenseggel.)
Miert tesz igy a Win 7 es mi erre tartos gyogyszer?
A vistás drivert kell felrakni, nekem a Toshiba laptopon az segített. Hasonló gondok voltak.
 #107134  Szerző: asimov

Ismeros laptopjan a Win 7 neha fura dolgokat muvel a wifi-vel.
Beallitom, leprobalom, mukodik. Ujrainditok, mukodik. Kikapcsolom a gepet, majd bekapcsolom es minden flottul megy.
Ha bekapcsolas elott van bedugva LAN kabel a laptop LAN csatlakozojaba, akkor arrol megy a net, nem "veszodik" a Win a wifi-vel. A LAN kabel esetleges kihuzasat kovetoen, a Win 7 nemi "gondolkodas" utan automatikusan csatlakozik a beallitott wifi halozatra es hamar lesz ujra netkapcsolat.
Bizonytalan ido mulva (harom het, ket honap...) a Win 7 egyszercsak nem hajlando a wifi-vel foglalkozni, de ugy, hogy semmi hibauzenet sehol, a csatlakozas latszolag rendben van, de se bongeszo, se levelezo nem mukodik. A router, a celzott ping parancsra sem valaszol. Ekkor ujra beallitom a wifi kapcsolatot, es megint minden mukodik nehany hetig vagy neha tobb honapon at is. (XP-nel nem talakoztam effele jelenseggel.)
Miert tesz igy a Win 7 es mi erre tartos gyogyszer?
 #107122  Szerző: markfelt

mimi írta:Hát fosnak fos, persze, közepes youtube minőség, de stabil netkapcsolatnál nem kéne különösebb problémának lennie. Szegeden koaxon megy az IPTV, ott viszonylag stabilnak mondható, leszámítva, hogy néha - mondjuk kétóránként - megáll, aztán csatornaváltásra éled fel.
Amúgy az én szerény véleményem, eddigi tapasztalataim alapján, hogy bármi jobb a T-Home-nál, nem tudom, mi a céljuk, de bármi problémád van, amit nem oldanak meg elsőre, azzal rábasztál.
Az ismerősömnek a nettel nincs gondja, majdnem eléri a hirdetett maximális sávszélességet és nem szokott szakadni sem, ezt a utorrent sávszélesség grafikonján pl. prímán látni (természetesen csak legális anyagok letöltését próbálta).

Az IPTV viszont nézhetetlen. ADSL technika, egyébként.

----

Ja, hogy kétóránként megáll? Akkor az sem stabil. :D
Mindegy, én IPTV-t kösz nem, már csak az ára miatt se.

Szvsz. még mindig a Digikábel / műhold a legjobb.
Nem húznak le hűséggel, árakkal se, a minőség jó, a kínálat jó, ha meg hiba van, rögtön javítják. Egyedül a bekötési idő hosszú.
  • 1
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 330