Felporogni latszanak az esemenyek es/vagy a (kartya)var omladozik...
http://www.origo.hu/itthon/20121218-fig ... orban.html
hd írta:Ráadásul csodák csodájára engedett a kormány (hozzájuk képest egész sokat), tehát a durvább dolgok előtt mindenképpen megvárnám az új stratégia bemutatását.A baj csak az, hogy az új stratégiát már ismerjük: ugyanazt megvalósítani, csak másképpen megfogalmazva adják elő. Ha nagyon alaposan végiggondolod, erről van szó, semmi másról, sajnos. Most már nem kutya, hanem eb; nem kaja, hanem étel, stb. Valóban szebben hangzik, csak mégis ugyanazt takarja.
adminisztrator írta:Most ez a kb 200.000 Ft nem egy horror összeg, amennyibe egy félév kerül, többe kerül a kaja és a szállás (kollégiumi férőhely keveseknek jut).Már ne haragudj, de ez nagyon durva túlzás. Nem mindenki tudja ezt zsebből kipengetni, borsodi jövedelmi viszonyok mellett meg főleg nem, 80-150 ezres nettókból. Már eddig is gondot okozott rengeteg családnak az egyetemen tanuló gyerek(eik) egzisztenciájának fenntartása, ha még ehhez hozzájönne a jövőben a tandíj, ez gyakorlatilag ellehetetlenül.
mlaszlo írta: Egyébként azok akarnak most reformálni, akik ingyen kitaníttatták magukat, egész családjukat, most meg már persze nincs pénz, fizessen a hallgató.Számomra ez a legundorítóbb az egészben.
adminisztrator írta: Most ez a kb 200.000 Ft nem egy horror összeg, amennyibe egy félév kerül, többe kerül a kaja és a szállás (kollégiumi férőhely keveseknek jut).Azért ha megnézem az iskolákat, akkor nagyon kevés helyen úszható meg a tandíj 200.000.-Ft-ból, a BSC képzések általában 250.000 körül indulnak inkább, de van ahol ez milliós tételt (pl. orvosi egyetem) jelent félévente. Ugyanakkor jelenleg az emberek többségének a 200.000.-Ft is rengeteg félévente és hozzá jön még amit mondasz, kaja, szállás, egyéb kiadások. Szóval ezzel a rendszerrel ugyanúgy nem nő a diploma presztízse, hanem azt eredményezi, hogy akinek van pénze az tanul, akinek nincs az nem.
Zoey írta:Nem igazán értem a helyzetet. Miért is tüntetnek, ha hétvégén bejelentette a kormány, hogy jövőre eltörlik a keretszámokat és mindenkinek ingyenes lesz az első tanév?!
adminisztrator írta:De lehet, hogy aki ott maradt, már csak sorban áll az Egy kis hazai 5 válogatásalbumért.Zoey írta:Nem igazán értem a helyzetet. Miért is tüntetnek, ha hétvégén bejelentette a kormány, hogy jövőre eltörlik a keretszámokat és mindenkinek ingyenes lesz az első tanév?!Essejó, assejó, semmisejó. De buli vaaaan!
A dzsobbik, emefpé, déká, elempé meg nyomja a fejükre a spirituszt. Nagyon romantikus az egész.
Zoey írta:Nem igazán értem a helyzetet. Miért is tüntetnek, ha hétvégén bejelentette a kormány, hogy jövőre eltörlik a keretszámokat és mindenkinek ingyenes lesz az első tanév?!Essejó, assejó, semmisejó. De buli vaaaan!