RADIOSITE Fórum

• Informatika

#108604  Szerző: frekivadasz

A következőt tedd meg. Nem garantálom a sikert, de hátha. A sorrend fontos.
1: tekerd ki a koaxot, várj néhány másodpercet, majd áramtalanítsd teljesen
2: húzz ki belőle minden mást
3: koaxot tekerd vissza rendesen, majd kis idő múlva adj neki tápot
4: ha teljesen felbootolt, letöltötte a configot tftp-ről, online lett, utána mehet be az UTP, majd használd egészséggel :)
 #108602  Szerző: djlacee

frekivadasz írta:Milyen modem?
6 éves régi szar Scientific Atlanta Webstar, és nem hajlandók cserélni
 #108599  Szerző: djlacee

Most már aztán rohadtul elegem van a upc kábelnetből, mi az hogy naponta 3-4× újra kell indítanom a modemet, mert egyszerűen "elfogy" az internet???
 #108553  Szerző: asimov

Valoban jofele kapisgaltal, bar -szerintem- (kicsit utanaolvasva a dolgoknak) tulajdonkeppen nem a hdd gyartok altal hasznalt decimalis szamrendszer/elotagok hasznalata a helytelen, mert ezek szabvany SI mertekegysegek, hanem pld. a Microsoft hozzaallasa.
Az MS -ugytunik- nem hajlando a mar joideje bevezetett, es eltero nevu binaris szamrendszeri elotagok hasznalatara, ugymint: GiB, MiB, KiB (A kozepso "i" betu jelenti a binaris alapu szamrendszert) Marpedig, ha az Microsoft nem teszi ezt meg, akkor a sokmillio gephasznalo sem fog igy tenni... es marad a szamolas (hdd kapacitas x 0.9313)
Ma is tanultunk valamit :)
frekivadasz írta:Lásd 4 hozzászólással lejjebb :)
 #108549  Szerző: frekivadasz

Lásd 4 hozzászólással lejjebb :)
 #108547  Szerző: asimov

Itt a valasz a kerdesre (google a baratunk :) ):
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bin%C3%A1r ... _hat.C3...

A HDD gyartok a decimalis mertekrendszert hasznaljak, mig az operacios rendszerek (es a IT vilag nagy resze) a binarist es ebbol adodok a meretkulonbseg.
 #108545  Szerző: szemilan

Persze tudom, hogy ez az foglal helyet, csak azért 50 GB az mégis 50 és nekem soknak tűnt, de ezek szerint nem sok. :)
Nekem 500 GB-nál 35 GB.
+15 GB 750-nél kb ezek szerint.
 #108524  Szerző: asimov

A keves nem lathato terulet -szerintem- az ugynevezett "tartalekterulet", amit a merevlemez sajat elektronikaja hasznal fel akkor, amikor az amugy hasznalhato "aktiv" teruleten lemezhiba tortenik.
(Kissebb, lokalis lemezhibak eseten -teljesen automatikus modon- eseten erre a tartalekteruletre teszi at a merevlemez vezerloelektronikaja az adatokat, es azok igy tovabbra is elerhetok maradnak.)

A teljes, bajtban kifejezett kapacitas feltuntese azert lett szokas, mert van sokfele operacis rendszer, sokfele fajlrendszerrel, es ezert ertelmetlen lenne, pld. NTFS-re leformazott kapacitast megadni, mert ekkor valoszinuleg a linux-osok az EXT2/3 fajlrendszerukkel messzire elkerulnek azt a gyartot.
 #108485  Szerző: frekivadasz

Egyszerű matematika: 698*((1024*1024*1024)/(1000*1000*1000))=750 hogy látványos legyen.

Igazából 698GB a kapacitás, az osztásig helyesen megkapod byte-ban, majd helytelenül 1000-rel visszaosztva rendre megkapod a marketing változatot pontosan.
  • 1
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 330