RADIOSITE Fórum

• Informatika

#110064  Szerző: asr27

adminisztrator írta:
asr27 írta:
adminisztrator írta:A megoldás: dd-wrt
Lehet okosítani (teljesítményt is).
Igen, olvastam róla, de a gyári 2dbi-s antennával nem sok teljesítmény növekedést tudnék elérni, hiába húznám fel a teljesítményt.
Úgy terveztem, hogy rárakok 2x 10Dbi-s antennát és utána firmware csere dd-wrt-re, teljesítmény fel 20Dbi-re és happy. Csak, hogy az én 10Dbi-s antennáimnak a csavarja túl vastag, így nem fér oda rendesen a router csatlakozójához, a megoldás egy hosszabbító kábel lesz. Annak a csatlakozója oda fog férni. :)
Ja jó, ezek szerint mór telöntid vagy a témában, bekussoltam. (Megoldás lehet még, h valamilyen régi routert felvértezel dd-wrt-vel, és bekonfigurálod access point repeaternek.) :)
Nem azért írtam, hogy kussolj, csak néhány dolgot már olvasgattam a routerrel és a dd-wrt-vel kapcsolatban. :)
Valahol azt olvastam, hogy a gyári antennával nem sok értelme van felhúzni a teljesítményt, mert nem igazán lesz nagyobb a hatótáv, csak "zajosabb" lesz a jel mert kicsik az antennák.
Ezért akarom lecserélni az antennákat, legalább a lakásban legyen mindenhol fullon a jel!
Így gyári firmware-el + antennával gyengébb hatótávot produkál, mint a Tenda...
Tapasztalatokat, tanácsokat szívesen fogadok :)
Szerk.: A TENDA W309R-re is fel lehet rakni a dd-wrt-t?
 #110062  Szerző: markfelt

asr27 írta:
Igen, olvastam róla, de a gyári 2dbi-s antennával nem sok teljesítmény növekedést tudnék elérni, hiába húznám fel a teljesítményt.
Úgy terveztem, hogy rárakok 2x 10Dbi-s antennát és utána firmware csere dd-wrt-re, teljesítmény fel 20Dbi-re és happy. Csak, hogy az én 10Dbi-s antennáimnak a csavarja túl vastag, így nem fér oda rendesen a router csatlakozójához, a megoldás egy hosszabbító kábel lesz. Annak a csatlakozója oda fog férni. :)
Ja jó, ezek szerint mór telöntid vagy a témában, bekussoltam. (Megoldás lehet még, h valamilyen régi routert felvértezel dd-wrt-vel, és bekonfigurálod access point repeaternek.) :)
 #110061  Szerző: asr27

#110060  Szerző: markfelt

A megoldás: dd-wrt
 #110059  Szerző: asr27

Én pont a héten vettem egy WRT160NL-t :troll:
Viszont csalódtam, mert nem tudom rácsavarni a 10Dbi-s antennámat, pedig pont a nagyobb hatótávolság érdekében vettem a Linksys-t a Tenda helyett.
rmihaly76 írta:A Belkin-nek csak a név kell. (technológiát nem is adott el a Cisco)
A kérdésre -szerintem- a válasz: sajnos igen :(
Egyáltalán nem lepődék meg, ha a maradék (még Cisco-s) Linksys cuccokat elkapkodnák a népek a boltokból.
szemilan írta:A Belkiné lesz a Linksys
http://www.hwsw.hu/hirek/49707/cisco-li ... elkin.html

Megvehette volna valaki más... a Belkin Wifik nem túl jók. :(
Viszlát a Linksys minőségnek?!
 #110057  Szerző: asimov

A Belkin-nek csak a név kell. (technológiát nem is adott el a Cisco)
A kérdésre -szerintem- a válasz: sajnos igen :(
Egyáltalán nem lepődék meg, ha a maradék (még Cisco-s) Linksys cuccokat elkapkodnák a népek a boltokból.
szemilan írta:A Belkiné lesz a Linksys
http://www.hwsw.hu/hirek/49707/cisco-li ... elkin.html

Megvehette volna valaki más... a Belkin Wifik nem túl jók. :(
Viszlát a Linksys minőségnek?!
 #109975  Szerző: szemilan

Az USB 3.0 csatlakozó elvileg visszafelé kompatibilis. Igaz? Tehát a 2.0-ás csatlakozókkal is működik.
Ha minden igaz ez a külső merevlemez ház is.

http://www.edigital.hu/Kulso_merevlemez ... 66379.html

3,5-es winyó 1-2 TB 18-28 között lenne WD. Mennyivel lenne jobb, illetve rosszabb/jobb megoldás ez:

http://ipon.hu/webshop/product/wd_1000g ... bsl/211123

Nyílván utóbbi kisebb és USB-ről működik. (bár az nekem nem derült ki, hogy a külső ház működne-e USB-ről)

Szálítás nélkül az árak úgy alakulnának hogy:
ház + winyó 1 TB 30 ezer, 2 TB 38 ezer
külső 2,5-es 28 ezer

Az a bajom igazából, hogy nem látom milyen csatlakozós winchester van a külső winyókban. Okés, hogy 3.0-ás csatlakozás, de ha a belső winchester SATA 2-es, akkor alapból 3 GBit/s és nem kellene 5 GBit/s-os sebességekkel hírdetni.

Illetve találtam még ezt:

http://www.edigital.hu/Kulso_merevlemez ... 38356.html

De az a bajom, hogy nem találok bele 2,5 SATA3 merevlemezt.
 #109967  Szerző: markfelt

Nekem úgy hetente 3-4-szer. Nem pont ezeket a tüneteket produkálja, de abnormálisan viselkedik.
Rájöttem, hogy ez nem kliens (böngésző, oprendszer stb.) függő, hanem internetszolgáltató- és accountfüggő. Mert általában ha nálam szar, másoknál jó, és fordítva.

Egyébként nálam most tökéletes.
 #109964  Szerző: donder

Másnak is rakoncátlankodik a facebook?
össze vissza dobja fel az x meg y ideje lejárt értesítésket újként, máskor meg nincs is értesítés...
De az idővonalamon is a Post-hoz kommentelőket egy frissytés után látom, mégegy F5 után már csak a felét, Mégegy F5 után már csak egyet, Mégegy F5 után már a post sincs kinnt, Mégegy F5 után megint 3...

Mi ez??? :yuno: :yuno:

(Három böngészővel, teljes újraindítással, és modem reboot után is ezt csinálja...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára donder 2013.01.24. 23:01-kor. Ok: Kiegészítés
  • 1
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 330