adminisztrator írta:Nem azért írtam, hogy kussolj, csak néhány dolgot már olvasgattam a routerrel és a dd-wrt-vel kapcsolatban.asr27 írta:Ja jó, ezek szerint mór telöntid vagy a témában, bekussoltam. (Megoldás lehet még, h valamilyen régi routert felvértezel dd-wrt-vel, és bekonfigurálod access point repeaternek.)adminisztrator írta:A megoldás: dd-wrtIgen, olvastam róla, de a gyári 2dbi-s antennával nem sok teljesítmény növekedést tudnék elérni, hiába húznám fel a teljesítményt.
Lehet okosítani (teljesítményt is).
Úgy terveztem, hogy rárakok 2x 10Dbi-s antennát és utána firmware csere dd-wrt-re, teljesítmény fel 20Dbi-re és happy. Csak, hogy az én 10Dbi-s antennáimnak a csavarja túl vastag, így nem fér oda rendesen a router csatlakozójához, a megoldás egy hosszabbító kábel lesz. Annak a csatlakozója oda fog férni.
Valahol azt olvastam, hogy a gyári antennával nem sok értelme van felhúzni a teljesítményt, mert nem igazán lesz nagyobb a hatótáv, csak "zajosabb" lesz a jel mert kicsik az antennák.
Ezért akarom lecserélni az antennákat, legalább a lakásban legyen mindenhol fullon a jel!
Így gyári firmware-el + antennával gyengébb hatótávot produkál, mint a Tenda...
Tapasztalatokat, tanácsokat szívesen fogadok
Szerk.: A TENDA W309R-re is fel lehet rakni a dd-wrt-t?