RADIOSITE Fórum

• Informatika

#110983  Szerző: donder

Az iskolaterrorról annyit hogy létezik.
Általános iskola összes évfolyamán, illetve az alacsonyabb besorolású középiskolák gimnáziumok 1-2 évfolyamain...
Máshol pedig csak ott ahova több ****** jár (nem írom ki mert ugye nem vagyunk rasszisták......)
Nálunk, a mi sulinkban (gimnázium és Műszaki szakközép) híre nincs a terrornak...
De még az osztályok közötti háborút sem ismerik.
Az osztályon belül van itt ott civakodás (én esetemben is volt) de ha az ember visszafogja magát vagy poziív értelemben felülkerekedik (alkalmazkodik) akkor nincsen baj.
Általános iskolát nem mondom. Kifelé minden iskola adja a jó oldalát, belül egy rohadék az egész (tisztelet a kevés kivételnek)
Még a felsőközép kategóriás (saját besorolás) iskolákban is az osztályok és osztálytársak olyanok egymással mint az utolsó f*rgek. A g**iség sugárzik...
Persze itt is van nagyon sok kivétel, de egy lakótelepi iskolában vagy egy kertvárosi iskolában VAN ilyen.
És akkor még nem is beszéltem a tizenéves szexualitásról.. Kis regényt tudnék írni.
 #110820  Szerző: donder

szemilan írta:Páran biztosan emlékeznek itt rá, hogy Windows 8 64 bit oprendszer és egy Dell N5110 laptoppal problémák voltak. Az ISB vezérlőket tiltotta le az operációs rendszer.

Azóta megtaláltam a megoldást. Az USB Wake support lehetőséget a BIOS-ban kikapcsoltam. Megszűntek a problémák.

A kérdésem az, hogy mit veszítek azzal, ha ez nincs bekapcsolva? Elvileg csak azt szabályozza, hogy az USB eszközök felébreszthetik-e alvó állapotból a gépet, vagy sem.
http://support.dell.com/support/edocs/s ... m/Bios.htm

Ez gyakorlatilag annyit tesz (gondolom) hoyg egy USB kulccsal be tudod indítani (Rgó alvó kikapcsolt állapotban is kiadva az 5V-ot)
Nem lesz semmi baja ha kikapcsolod.
 #110796  Szerző: szemilan

Páran biztosan emlékeznek itt rá, hogy Windows 8 64 bit oprendszer és egy Dell N5110 laptoppal problémák voltak. Az ISB vezérlőket tiltotta le az operációs rendszer.

Azóta megtaláltam a megoldást. Az USB Wake support lehetőséget a BIOS-ban kikapcsoltam. Megszűntek a problémák.

A kérdésem az, hogy mit veszítek azzal, ha ez nincs bekapcsolva? Elvileg csak azt szabályozza, hogy az USB eszközök felébreszthetik-e alvó állapotból a gépet, vagy sem.
 #110581  Szerző: szemilan

Úgy érzem ide talán jobban illik, mint a társalgóba...

Egy ilyen "kütyü" tényleg kell egy TV-be?

http://allaboutsamsung.de/wp-content/up ... 500_04.jpg

Bár már egy ideje a "full kategóriás TV-k része" a gyártónál, de csak most találkoztam vele.
Ha jól sejtem ezek a TV-k annyira okosak, hogy internetre is csatlakoztathatók..... ha jól emlékszek régebben kitárgyaltuk ki, miért takarja le a webcamot, vagy húzza ki a gépéből.

Nem tenném be a hálószobába az tuti....ha ez tömegesen elterjed, akkor meg fognak szaporodni az amatőr 18+ tartalmak az interneten azt hiszem....
 #110240  Szerző: LuciFerko

Youtube-ra feltettem egy régi jugó filmet, erre 2 napra lá leszedték, és lekorlátoztak max 15 percre. De az nem gond, hogy a film másik 4 usernél fent van darabolva. :punch:
 #110164  Szerző: szemilan

Kezd elegem lenni a laptopomból :@

VT-x/AMD-V hardveres gyorsítás nem érhető el a te rendszereden. Bizonyos vendégeknek (pl OS/2 és QNX) szüksége van erre a szolgáltatásra és nélküle nem képesek elindulni

http://ark.intel.com/products/52220/Int ... e-2_10-GHz

Intel® Virtualization Technology (VT-x) Yes

Hihetetlen miket művel....

Megoldva

Le kellett törölnöm a Microsoft Hyper-V szolgáltatást, nem szeretik egymást az Oracle VM VirtualBox-val
 #110141  Szerző: mimi

rmihaly76 írta:A router-ben kivitelezett, egyoldalú power feltekerés akkor segit(het), amikor interferenciát (értsd: a szomszédok jeleit) kell elnyomni... de ilyen problémák megoldására egyrészt a csatornaváltási opció van kitalálva, másrészt idővel, valószínűleg a szomszéd is hasonlóképpen -power növeléssel- fog reagálni, és végűl a beépítettebb városokban senki nem fog tudni wifi-vel kommunikálni, mert az összes csatorna telítve lesz többszörös hatósugarű "bigpower" wifi jelekkel és így interferenciával is. A dolog durvul, mert sajnálatos módon, már hozzá lehet jutni 2W-os (igen, két watt!) / 10 dBi antennás wifi adapterhez is.
Ha jól sejtem, még mindig 0,1 W a teljesítménykorlát; a nagy teljesítmény, pláne ha egész nap a közelében vagy, nem jelent egészségügyi kockázatot? Teljesítményen kívül különbözik a wifi-jel a mikrohullámú sütő 2,45 GHz-es elektromágneses hullámaitól? (nincsenek hülye rákparáim a szabvány wifitől, de húszszoros teljesítményt már meggondolnék :))
 #110075  Szerző: asr27

Az én 10Dbi-s antennám ilyen: http://www.sweex.com/en/assortiment/int ... nas/NA032/
nem volt még 3E Ft sem, valószínű, hogy nem a jó kategóriába sorolható, ezért is sz@r a csatlakozója.
Már azon gondolkozok, hogy beruházok egy normális kültérire.
rmihaly76 írta: Amúgy jó ötlet az antennacsere, mert hatékonyabban sugároz és érzékenyebben vesz is.) Volt szerencsém ilyen "10 dBi-s" antennához, és leesett az állam a hatósugár növekedéstől. Valami 8E Ft volt, de megérte az árát.
asr27 írta:
adminisztrator írta:A megoldás: dd-wrt
Lehet okosítani (teljesítményt is).
Igen, olvastam róla, de a gyári 2dbi-s antennával nem sok teljesítmény növekedést tudnék elérni, hiába húznám fel a teljesítményt.
Úgy terveztem, hogy rárakok 2x 10Dbi-s antennát és utána firmware csere dd-wrt-re, teljesítmény fel 20Dbi-re és happy. Csak, hogy az én 10Dbi-s antennáimnak a csavarja túl vastag, így nem fér oda rendesen a router csatlakozójához, a megoldás egy hosszabbító kábel lesz. Annak a csatlakozója oda fog férni. :)
 #110068  Szerző: asimov

Az a gond, hogy nem arra akarjátok használni a wifi-t, amire azt kitalálták, azaz egy termen, helységen belüli, pillanatok alatt kiépíthető LAN létrehozására. Erre kiválóan meg is felel, még a leglassúbb wifi szabvány is!
A helységen belüli/pár tiz méteres lefedettségre kitalált wifi rendszertől mindeki magától értetődő módon vár el tobb 100 méteres lefedettséget, ajtókon, emeleteken, ablakokon keresztűl. Az internetmegosztás sem volt célja a wifi szabvány megalkotóinak (kezdetben ez nem is volt megoldva). Ezt az opciót fogyasztói igény hívta életre, és a wifi eszközök, kis pénzű/magas igényű átlag felhasználókra rászabadulásával meg is jelentek meg azok a problémák, amelyek azóta is konstans módon fennállnak:
- mindíg nagyobb sávszélesség kell attől, ami éppen van
- mindíg nagyobb hatósugár kell attól, ami éppen van
- egyre több/gyakoribb az interferencia

A teljesítménynövelés csak kifelé segit(het), mert a wifi kommunikáció "túloldalán" levő eszköz (laptop, mobil, táblagép) nem fog nagyobb power-al sugározni csak azért, mert a router fel van tekerve... (Ezért lesz "zajos" a jel.)
Az antennacsere viszont -ha egyéb gond nincsen!- nagyon sokat hozhat, mert mindkét irányban javulást hoz. Azonban, ha a "vevőoldali" eszközökkel van gond (és rendszerint itt van), akkor azon semmiféle antenna nem segít. A kábeles hosszabbítást csak gyári megoldásban jöhet szóba.
Amúgy jó ötlet az antennacsere, mert hatékonyabban sugároz és érzékenyebben vesz is.) Volt szerencsém ilyen "10 dBi-s" antennához, és leesett az állam a hatósugár növekedéstől. Valami 8E Ft volt, de megérte az árát.

A router-ben kivitelezett, egyoldalú power feltekerés akkor segit(het), amikor interferenciát (értsd: a szomszédok jeleit) kell elnyomni... de ilyen problémák megoldására egyrészt a csatornaváltási opció van kitalálva, másrészt idővel, valószínűleg a szomszéd is hasonlóképpen -power növeléssel- fog reagálni, és végűl a beépítettebb városokban senki nem fog tudni wifi-vel kommunikálni, mert az összes csatorna telítve lesz többszörös hatósugarű "bigpower" wifi jelekkel és így interferenciával is. A dolog durvul, mert sajnálatos módon, már hozzá lehet jutni 2W-os (igen, két watt!) / 10 dBi antennás wifi adapterhez is.
Ez egy olvasásra ajánlott szösszenet a wifi-ről:
http://nibiru.hu/informatika/wlanconfig.htm
asr27 írta:
adminisztrator írta:A megoldás: dd-wrt
Lehet okosítani (teljesítményt is).
Igen, olvastam róla, de a gyári 2dbi-s antennával nem sok teljesítmény növekedést tudnék elérni, hiába húznám fel a teljesítményt.
Úgy terveztem, hogy rárakok 2x 10Dbi-s antennát és utána firmware csere dd-wrt-re, teljesítmény fel 20Dbi-re és happy. Csak, hogy az én 10Dbi-s antennáimnak a csavarja túl vastag, így nem fér oda rendesen a router csatlakozójához, a megoldás egy hosszabbító kábel lesz. Annak a csatlakozója oda fog férni. :)
  • 1
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 330