Asus-nál elég gyakori ez a jelenség. Szoftveresen tökéletesen lehet korrigálni a hibát. Ha belegondolsz a webcam-nek teljesen mindegy hogyan van beleszerelve. A lényeg, hogy a driver jól tartalmazza a pozicionáláshoz szükséges adatokat.
De itt egy lehetséges megoldás:
Megoldás:
A helyes PID driver mappájában az snp2uvc.inf szerkeztése.
A flip értékekre kell rákeresni, s ha a flip érték vége 0, akkor 1-re, ha 1, akkor 0-ra kell módosítani.
Driver mehet fel. (ez nem a hivatalos asus megoldás)
Az Asustek fórumában maga az asus is közzé tette a megoldást. Hasonló ehhez. Ezért kérdeztem melyik típusról van szó. De keress rá bátran az interneten.
rmihaly76 írta:Ismerős, Fujitsu Siemens LifeBook (nem előre telepített) laptopja ugyanez a szitu volt a minap. Driverek cserélgetése ott sem segített, de a gép természetesen garanciális volt, így ment szakszervizbe.
A javításért nem kellett fizetni, de így is 3,5 munkaórat írtak a munkalapra. Szakvélemény: a beépített webkamera 180 fokkal elfordítva (magyarul: "fejjel lefelé") volt beszerelve! (Szoftveres beavatkozás nem történt.)
(Csak lestem.)
szemilan írta:LuciFerko írta:Haverom vett egy Asus laptopot. A baj a következő. Mind MSN-en, mind Skype-n a kamera képe fejjel lefelé van! Előre telepített Win7 professional van a gépen. Végigpróbált vagy 3 drivert, egyiknél sem lett jó.
Háhá én tudom a megoldást
A Driverek hibásak, meg kell egy-két értéket változtatni a driverben, telepíteni és már jó is.
Írd le a pontos típust és, hogy melyik webcam van benne.