Időközben kicsit képbekerültem 'dual sim' ügyileg:
Teljesen közömbös az, hogy azonos, vagy eltérő szolgáltatóé a két SIM kártya, viszont a Dual SIM-es telefonok között van "standby" és "active" tipusú és
nem csekély különbség van a kettő tipus között.
"standby":
Mindkét SIM kezdeményezhet/fogadhat hivást és küldhet/fogadhat sms-eket is, de beszélgetés és/vagy sms fogadás/küldés közben az éppen nem használt SIM-et a telefon "standby"-ra teszi, tehát ezidő alatt "nem elérhető" üzenetet kapnak azok, akik az ehhez a SIM-hez tartozó számot hívják fel. Az újabb "standby" készülékek a beszélgetés befejézésekor, az addig "pihentetett" SIM-et automatikusan ismét aktiválják.
"active":
Mindkét SIM fogadhat hivást és sms-eket is, de itt már folyamatosan és egyidőben aktív mindkét SIM kártya.
Tehát az 1-es SIM-mel folytatott beszélgetés közben lehet fogadni a 2-es SIM-en érkező hívást, és akár oda-vissza lehet kapcsolgatni a két beszélgetés között. Aztán, pld. jöhetnek sms-ek a 2-es SIM-re, miközben megy a beszélgetés az 1-es SIM-el, stb.
szemilan írta:rmihaly76 írta:Tán leginkább ide passzoló kérdés...
Sokáig felesleges luxusnak tartottam a két SIM-es mobiltelefonokat, de a céges/flottás teló okán -nem egy-két napra- nekem is éppen ez a funkció kellene.
Két mobilt hurcolászni/kezelni baromi macerás és ezúton, látatlanban is elnézést kérek azokról, akikra valaha is rosszat mondtam emiatt.
Az oké, hogy két különböző szolgáltatóhoz egyidőben lehet "bejelentkezett" az ilyen telefon, de nekem egyazon szolgáltató, két előfizetésével kellene egyidőben operálnom. Ez a felállás is működik a két SIM-es telefonokkal?
Én úgy tudom igen. Mindössze arra kell figyelni, hogy mindkét SIM aktív legyen egy időben. Van olyan típus, ami két kártyát fogad, de egyszerre csak egyet kezel, így kézzel kell váltogatni a hálózatok között. Ilyenkor az inaktív kártya nem is lép fel a hálózatra.