RADIOSITE Fórum

• One

#111760  Szerző: szemilan

LazlowHUN írta:A 900 MHz-es pályázattal kapcsolatos legújabb fejlemények tekintetében kissé meglepődtem, amikor az új telefonom beállításainál kotorászva rájöttem, hogy ide (Mándok) is elért a HSDPA hálózat. :shock:
A régebbi, csak 2100 MHz-et támogató telefonom is tud rá csatlakozni, tehát valószínűleg (sőt, a határ közelsége miatt biztos) nem 900 MHz-en érhető el a hálózat.
Update: a lefedettségi térképük szerint itt még nem kellene lennie hálózatnak, de beltéren -75 dBm térerőt mértem :D
Nekem van egy tippem, de egyelőre nem szeretném leírni. Ha van Androidos telefonod nagy eséllyel meg tudod nézni melyik frekvencián mi van. (Samsungnál mindenképpen) De tudok programot stickhez is.
 #111753  Szerző: LazlowHUN

A 900 MHz-es pályázattal kapcsolatos legújabb fejlemények tekintetében kissé meglepődtem, amikor az új telefonom beállításainál kotorászva rájöttem, hogy ide (Mándok) is elért a HSDPA hálózat. :shock:
A régebbi, csak 2100 MHz-et támogató telefonom is tud rá csatlakozni, tehát valószínűleg (sőt, a határ közelsége miatt biztos) nem 900 MHz-en érhető el a hálózat.
Update: a lefedettségi térképük szerint itt még nem kellene lennie hálózatnak, de beltéren -75 dBm térerőt mértem :D
 #111583  Szerző: asimov

Ez nagyon nem életszagú... Amúgy meg, ahol felmerűl a "bizonyítás" szó, ott bírósági perek is lesznek. (NAV - kereskedő ; kereskedő - szolgáltató... stb.) Ráadásul, az utólagos, adathordozós bevallás meg már nem valósidejű (és az adatrögzítés/adathordozó meg manipulálható), tehát ezzel az elérni kívánt cél alapjaiban hiúsulhat meg.

Magánvélemény:
Én sokkal jobban örülnék annak, ha a pénztárgépek kétséges kivitelezhetőségű (és valószínűleg méregdrága) "NAV-ositása" helyett, pld. az kb. egy hét alatt keresztűlvihető, érdemi mértékű ÁFA csökkentés lenne a fő téma, ha már egyszer, mindjárt az indulásnál 16 Ft-ot (jöv. adó + áfa) rádobtak a gázolaj jövedéki adójára és megemelték magát az ÁFA-t is. :(
Pasa írta: Ha bizonyítható a kereskedő vétlensége, akkor adathordozón (CD, DVD, SD, stb.) is teljesíthető az adatközlés. Más kérdés, hogy ez nyilván több ezer ilyen esetet jelenthet, és ki fog állandóan nyomozni, hogy tényleg volt-e térerő? Na meg ki fog ennyi adathordozót utólag végigellenőrizni?
 #111566  Szerző: Glenn

rmihaly76 írta:ha a vásárlás idején éppen nem volt térerő és/vagy adatátviteli hálózati kapcsolat, akkor a valós idejű adatközlés nem történik meg, és ezesetben büntethető lenne a kereskedő
Ha bizonyítható a kereskedő vétlensége, akkor adathordozón (CD, DVD, SD, stb.) is teljesíthető az adatközlés. Más kérdés, hogy ez nyilván több ezer ilyen esetet jelenthet, és ki fog állandóan nyomozni, hogy tényleg volt-e térerő? Na meg ki fog ennyi adathordozót utólag végigellenőrizni?
 #111560  Szerző: asimov

Jelen állapot szerint:
- Nem lehet beszerezni (mert sehol a világon nem gyártanak) olyan pénztárgépet, ami megfelelne a megálmodott előírásoknak. Ehhez hasonló ("házon" belüli) megoldások, kizárólag számítógéppel összekötött pénztárgépekkel oldhatók meg, vagy úgy, hogy maga a számítógép a pénztárgép.
- nem hivatalos becslés szerint, a bejegyzett pénztárgépek 64%-ka olyan teruletre esik, ahol csak méregdrága és főleg nem megbizható mopilinternet lefedettség van. Utóbbi probléma komoly súlyú jogi kérdéseket is felvet: ha a vásárlás idején éppen nem volt térerő és/vagy adatátviteli hálózati kapcsolat, akkor a valós idejű adatközlés nem történik meg, és ezesetben büntethető lenne a kereskedő.
- nagy valószínűség szerint, a NAV számítógépes nyilvántartási rendszere minden "bevásárlóhétvégén" összeomlana a folyamatosan beérkező adatmennyiségtől. Itt -értelemszerű módositásokkal- megint felmerűl az előbbiekben felvázolt felelősség/büntethetőség kérdése.
mimi írta:Jó annak a gprs is, de kíváncsi leszek ezekre a pénztárgépekre, mert nagyon okosan kitalálták a rendszert, csak még épp ilyen gép a világon nem létezik. Mondjuk lehet, vett a Lajos egy pénztárgépgyárat és csak ő fog tudni csinálni, vagy ilyesmi.
 #111517  Szerző: mimi

Jó annak a gprs is, de kíváncsi leszek ezekre a pénztárgépekre, mert nagyon okosan kitalálták a rendszert, csak még épp ilyen gép a világon nem létezik. Mondjuk lehet, vett a Lajos egy pénztárgépgyárat és csak ő fog tudni csinálni, vagy ilyesmi.
 #111502  Szerző: IstvánB

milyen érdekes, hogy a pénztárgépeket netre akarják kötni, csak kéne egy kiépített mobilnet hálózat... :sealed:
 #111469  Szerző: szemilan

lali87 írta:De jó pont azért váltottam vodafone mobil netre mert mindenhol volt 3G ahol használni akartam. :ayfkm:
Ha tényleg bukják a frekiket akkor dobhatom a mobilstick-et a Dunába mert akkor már majdnem sehol nem tudom használni normálisan :fuckyou:
Vidéken van "faluwifi" 2/0.5 Mbps 5000huf(forgalomkorlátos) kábelnet 10/1Mbps 15000 huf
voda mobilnet 2 GB 2500ft 5/0.8 Mbps-t mértem a szerződést nem néztem :) hasít mint a reuma sosem szakadozik a faluwifivel ellentében, nógrádi kis faluban is hatalmas térerő van.
Hivatalos közlemény:
A Kúria mai döntése esetleges közvetett következményeként 1,2 millió olyan lakostól veheti el a lehetőséget a mobil szélessáv használatától, akik korábban semmilyen szélessávú internet szolgáltatáshoz nem férhettek hozzá. Éppen ezért a Vodafone Magyarország őszintén bízik abban, hogy sikerül megállapodásra jutnia az általa elnyert és már használatba vett 2 Mhz-es frekvenciasávról a hatósággal. A telekommunikáció minden fejlett gazdaság motorja, a korszerű szélessávú szolgáltatások elengedhetetlenek egy modern gazdaság kialakításához. A Vodafone Magyarország a tenderen elnyert 2 MHz-es frekvenciasáv segítségével építette ki országos lefedettségű mobilinternet-hálózatát, amely egyedüliként az ország területének több mint 90%-án teszi elérhetővé a villámgyors mobilnetet.

Éppen ezért bízunk abban, hogy a hatósággal a fenti tényeket figyelembe véve ésszerű megállapodásra tudunk jutni, és nem kényszerül a Vodafone Magyarország arra, hogy a vidék jelentős részét visszaküldje a XXI.-ből a XX. századba.

A Vodafone továbbra is nonszensznek és sci-fibe illőnek titulálja az állami felvásárlási szándékról szóló lapértesüléseket és a leghatározottabban cáfolja, hogy erre vonatkozóan bárminemű tárgyalásokat folytatnának a kormányzattal.”
Az NMHH ki fogja írni az új pályázatot, addig szerintem kaphatnak ideiglenes engedélyt, vagy valamit csak ki tudnak harcolni.
 #111468  Szerző: lali87

De jó pont azért váltottam vodafone mobil netre mert mindenhol volt 3G ahol használni akartam. :ayfkm:
Ha tényleg bukják a frekiket akkor dobhatom a mobilstick-et a Dunába mert akkor már majdnem sehol nem tudom használni normálisan :fuckyou:
Vidéken van "faluwifi" 2/0.5 Mbps 5000huf(forgalomkorlátos) kábelnet 10/1Mbps 15000 huf
voda mobilnet 2 GB 2500ft 5/0.8 Mbps-t mértem a szerződést nem néztem :) hasít mint a reuma sosem szakadozik a faluwifivel ellentében, nógrádi kis faluban is hatalmas térerő van.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 29