RADIOSITE Fórum

• Informatika

#111807  Szerző: asimov

Ha szerződésszegés okán lassitják le/kapcsolják ki a netet, akkor a szolgáltató nem tartozik a fogyasztó felé semmivel, tehát a szolgáltatói szerződéseket kellene ismerni. (A mindkét fél részéről aláírt szerződés az USA-ban szent dolog. Ezért elterjedt dolog végrendelkezni, pld. házasságkötés, gyerekek születése után, az újvilágban.)
Az USA-beli jogalkotás és jogalkalmazás egyedi módon működik (magáncsőd, precedens jog, stb)... valószínűleg a szolgáltatók jogkövetkezmény nélkül megtehetik ezt. Másként valószínüleg eszükbe se jutna ezzel "operálni."

Tudtommal Franciaországban, a jogvédelmi okok miatt letiltott felhasználók egy hónapig tiltólistára is kerülnek.
szemilan írta:http://hvg.hu/tudomany/20130304_belassi ... o_2013_3_4

Mi van akkor, ha az ember hűségszerződést köt és fél éven belül lekapcsolják az internetét? Ki fizet ilyenkor kötbért?
 #111802  Szerző: asimov

Pár hete közöltem (asszem :) ) a változást és a okot is... szóval pár hete már ékezettel nyomom.. :D
(ha csak meg nem feledkezem magamról, mert a kezem még mindig nemzetközi/angol bill.-kiosztás szerint gépelne... :) )
adminisztrator írta: Ékezetes billentyűzet? Mi ütött beléd? :)))
 #111771  Szerző: joe

Jani98 írta:Sziasztok,szep estet!Ironikus modon most nekem nincs ekezetem,elnezest. :)
Szoval:lenne egy olyan problemam,hogy gyengenek bizonyul a WiFim antennaja.Egy TP-Link routerrol van szo,a pontos tipust holnap tudom bemasolni.
Szoval,a kinti barkacshelyisegben mar pont elmegy a WiFi.Neha meg kijelzi,de hasznalni mar lehetetlen.
Ugy dontottem,veszek egy jelerositot.Ki milyet ajanl?Nem szeretnek sokat kolteni ra,eleg draga volt a router is.. :)
Koszi elore is,az ekezetekert megegyszer sorry!
A legolcsóbb és legjobb jelerősítő az antenna :) - gondolom külső antennája van a TP-Link-nek, első körben ezt lehetne tuningolni...legalábbis én ezt tenném.
1 lépésben irányítani a sugárzást a kert felé, ez akár 0Ft-ból is megteheted.
a. variáció: http://upfone.hu/content/napi-tipp-eros ... osdobozzal
...antialkoholisták tetra pak tejesdobozt is használhatnak (a papír és műanyag fólia között alumínium réteg van :D )...
b. variáció: http://ham-radio.com/k6sti/wifiyagi.htm
2 lépés - ha nem jártál sikerrel - lakáson kívüli külső wifi antenna, hogy ne árnyékoljanak a falak (ha közvetlenül az ablakon kívülre szereled, a szobában is lesz még térerő)...
3 lépés - ha nem jártál sikerrel - jöhet az erősítő...
4 lépés - ha nem jártál sikerrel, mert tele van a wifi sáv - húzni kell kábelt...
Joe
 #111768  Szerző: noartist

Sziasztok,szep estet!Ironikus modon most nekem nincs ekezetem,elnezest. :)
Szoval:lenne egy olyan problemam,hogy gyengenek bizonyul a WiFim antennaja.Egy TP-Link routerrol van szo,a pontos tipust holnap tudom bemasolni.
Szoval,a kinti barkacshelyisegben mar pont elmegy a WiFi.Neha meg kijelzi,de hasznalni mar lehetetlen.
Ugy dontottem,veszek egy jelerositot.Ki milyet ajanl?Nem szeretnek sokat kolteni ra,eleg draga volt a router is.. :)
Koszi elore is,az ekezetekert megegyszer sorry!
 #111767  Szerző: noartist

adminisztrator írta:
rmihaly76 írta:
LuciFerko írta:Töröltem is k. gyorsan.
Ha a regisztrációt törölted, akkor komoly hibát követtél el, mert így ugyanis tudattad az emailcim adatbázist karbantartó "illetékesekkel" azt, hogy az adott email cím élő és használod is, tehát az ide küldött marketinglevelek megnézve/olvasva is lesznek. (Minél több élő/olvasott emailcímet tartalmaz egy emailcím adatbázis, annál keresettebb/drágább lesz a netes feketepiacokon.)
Amúgy hiába törölted magad, némi idő elteltével majd küldenek más feladói címről leveleket.

Alapszabály: kéretlen levelekben tilos bármire is rákattintani. A fenntiek okán, még a leiratkozást/törlést felkínáló linkre kattanás is elkerülendő.
Simán és végleg törölni kell az ilyen levelet és nem foglalkozni veluk a továbbiakban. Visszajelzés hiányában, idővel majd elmaradnak a reklámlevelek.
Ha van elég időd és kapacitásod... Egy alkalommal, amikor éppen harcos kedvemben voltam (néha van ez így :) ) az összes beérkező spam levelet továbbítottam szorgalmasan a reklámozott cég email címére, hol ilyen, hol olyan emailcímeket felhasználva. (gmail, freemail, citromail, stb.)
4 nap után nem jött több levél a cég nevében és összeségeben is csökkent a spam-ok száma, ami egyébként sem volt sok.
Jópár éve már, heti(!) 3-4 spam levél jön, és csak arra az egy címemre, amit nem sajnálok.

Néhány jótanács:
A net-szolgáltatótól kapott email címet kizárólag a net-szolgáltatóval történő kapcsolattartásra szabad -és ajánlott is- felhasználni. Semmi másra! Ha egy net-szolgáltatói emailcím, egy elhibázott regisztráció miatt bekerül egy email adatbázisba, akkor nincs az a földi hatalom, ami kiszedi azt onnan.
Mindenféle ügyeket ingyenes levélcímeken (freemail, gmail, stb) keresztűl kell intézni, és ha a reklámlevelek miatt "borul a bili", akkor percek alatt lehet új címet kreálni, majd oda átirányítani az adott szolgáltatást.

Netes regisztrációk.. itt kell némi önfegyelem és szervező kézség.
Jómagam az alábbi feladatokra, mind külön és dedikált email címet használok:
  • * közüzemi szolgáltatókkal, számlavezető pénzintézettel, biztosítóval, tavszamla.hu-val kapcsolattartás
    * rádióamatőr levelezőlistás feliratkozás
    * "adok-veszek" oldalakra regisztráció
    * fórumokra feliratkozás
    * rendszeresen látogatott/használt webes áruházak
    * egyéb, ahová esetleg email cím kellene
Mielőtt még bárki kétségbe esne.. :) az ingyenes, webes email szolgáltatóktól, helyi gépen futó levelező klienssel, pop3 eléréssel is letölthetők a levelek, csak küldéshez kell beleépni az adott szolgáltató webes felületére.
Pld. Mozilla Thunderbird kifogástalanul lekezel ennyi postafiókot is, tehát nem kell egyidőben féltucat fiókba rendszeresen belépkednem. :)
adminisztrator írta:Lehet, hogy valahol megadtad a mail címedet, akármilyen oldalon, azok meg átadták 3. félnek. Egyébként hasznos lenne a beidézett leveled VÉGÉN is kicsillagozni a mail címedet.
- 3. fél: erősen valószínű
- email cím kicsillagozása: Egyetértek, és továbbmenve ezen a vonalon, az alábbi eljárást javasolom mindenkinek, ha mindenképpen közölni kell email címet: legalább "fonetikus" helyettesítést kell eszközölni, pld így: valaki[kukac]szolgáltató[pont]hu
Ezt email gyüjtögető robot nem nagyon fejti meg, de emberi olvasó felismeri a "csalást". Aki magátol nem jön rá "megfejtésre" az az illető nem alkalmas arra, hogy email címekkel dolgozzon.
Ékezetes billentyűzet? Mi ütött beléd? :)))
En sem ertem,hogy tortenhetett.. :))
 #111766  Szerző: markfelt

rmihaly76 írta:
Ha a regisztrációt törölted, akkor komoly hibát követtél el, mert így ugyanis tudattad az emailcim adatbázist karbantartó "illetékesekkel" azt, hogy az adott email cím élő és használod is, tehát az ide küldött marketinglevelek megnézve/olvasva is lesznek. (Minél több élő/olvasott emailcímet tartalmaz egy emailcím adatbázis, annál keresettebb/drágább lesz a netes feketepiacokon.)
Amúgy hiába törölted magad, némi idő elteltével majd küldenek más feladói címről leveleket.

Alapszabály: kéretlen levelekben tilos bármire is rákattintani. A fenntiek okán, még a leiratkozást/törlést felkínáló linkre kattanás is elkerülendő.
Simán és végleg törölni kell az ilyen levelet és nem foglalkozni veluk a továbbiakban. Visszajelzés hiányában, idővel majd elmaradnak a reklámlevelek.
Ha van elég időd és kapacitásod... Egy alkalommal, amikor éppen harcos kedvemben voltam (néha van ez így :) ) az összes beérkező spam levelet továbbítottam szorgalmasan a reklámozott cég email címére, hol ilyen, hol olyan emailcímeket felhasználva. (gmail, freemail, citromail, stb.)
4 nap után nem jött több levél a cég nevében és összeségeben is csökkent a spam-ok száma, ami egyébként sem volt sok.
Jópár éve már, heti(!) 3-4 spam levél jön, és csak arra az egy címemre, amit nem sajnálok.

Néhány jótanács:
A net-szolgáltatótól kapott email címet kizárólag a net-szolgáltatóval történő kapcsolattartásra szabad -és ajánlott is- felhasználni. Semmi másra! Ha egy net-szolgáltatói emailcím, egy elhibázott regisztráció miatt bekerül egy email adatbázisba, akkor nincs az a földi hatalom, ami kiszedi azt onnan.
Mindenféle ügyeket ingyenes levélcímeken (freemail, gmail, stb) keresztűl kell intézni, és ha a reklámlevelek miatt "borul a bili", akkor percek alatt lehet új címet kreálni, majd oda átirányítani az adott szolgáltatást.

• * közüzemi szolgáltatókkal, számlavezető pénzintézettel, biztosítóval, tavszamla.hu-val kapcsolattartás
    * fórumokra feliratkozás
Mielőtt még bárki kétségbe esne.. :) az ingyenes, webes email szolgáltatóktól, helyi gépen futó levelező klienssel, pop3 eléréssel is letölthetők a levelek, csak küldéshez kell beleépni az adott szolgáltató webes felületére.
Pld. Mozilla Thunderbird kifogástalanul lekezel ennyi postafiókot is, tehát nem kell egyidőben féltucat fiókba rendszeresen belépkednem. :)
adminisztrator írta:Lehet, hogy valahol megadtad a mail címedet, akármilyen oldalon, azok meg átadták 3. félnek. Egyébként hasznos lenne a beidézett leveled VÉGÉN is kicsillagozni a mail címedet.
- email cím kicsillagozása: Egyetértek, és továbbmenve ezen a vonalon, az alábbi eljárást javasolom mindenkinek, ha mindenképpen közölni kell email címet: legalább "fonetikus" helyettesítést kell eszközölni, pld így: valaki[kukac]szolgáltató[pont]hu
Ezt email gyüjtögető robot nem nagyon fejti meg, de emberi olvasó felismeri a "csalást". Aki magátol nem jön rá "megfejtésre" az az illető nem alkalmas arra, hogy email címekkel dolgozzon.
Ékezetes billentyűzet? Mi ütött beléd? :)))
 #111765  Szerző: LuciFerko

Nekem egyébként pénisznagyobbító és műbroki reklámok jönnek folyamatosan a privát címemre, és épp az imént olvastam egy cikket a személyre szabott, targetált reklámokról, hát anyád. :D
Oppá észre sem vettem, mert ideges voltam. :blush: Az úgyis a kevésbé használt címem, de akkor is.
 #111763  Szerző: asimov

Néhány jótanács:

* fórumokra feliratkozás
  • 1
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 330