Pasa írta:adminisztrator írta:Szerintem a TV2 és az RTL inkább menekül a földi platformról, mintsem HD adókat indít...
Csak szeretnének, egyelőre (talán 2020-ig) nem tehetik. HD adókat meg miért ne indíthatnának fizetős konstrukcióban?
Megtehetik akár holnap is, ha külföldre viszik a csatornákat. Nem nagy ügy. HD adókat feltehetnek, de ahhoz, hogy versenyképes legyen a többi szolgáltatóval a kínálat, nem hiszem, hogy elég lesz +3 mux.
Pasa írta:adminisztrator írta:És amúgy is, bárhogy nézem, nagyon rossz az ár/érték aránya.
Nem olyan rossz az, ha azt vesszük, hogy ugyanennyiért bármelyik műholdas szolgáltatónál meg kell venned egy rakás ismétlő értéktelen csatornát. És persze ott még doboz is kell a tévé mellé, ami...
Kinek mi, te benyelted a "Minden ami kell, semmi ami nem" kampányt, nincs ezzel semmi gond, ez mindenképp elismerés a szolgáltató promóciós részlegének. Semmivel sem kevésbé töltelék-válogatás a MinDig TV Extra kínálata másokhoz képest. Sajnos így alakult a hazai tévés piac, kevés értékes tartalom oszlik el sok csatornán. Az előfizető mindenképpen akkor jár jobban, ha a lehető letöbb csatornát kapja a lehető legjobb áron. Ez nem Olaszország, vagy Szerbia.
Doboz a földin is kell a legtöbb esetben, más szolgáltatóknál pedig számos előnyt biztosít.
Pasa írta:adminisztrator írta:Három helyen próbáltam a vételét, igaz csak szobaantennával: Terézváros és Angyalföld, egyiken sem jött rendesen, de néztem a Balatonnál is, ott optikai rálátással sem jött be maradéktalanul Kabhegy, házon belül.
Ha meg már tetőantenna kell, akkor részemről inkább műhold.
Vicces ez is. Nekem kocsiban bárhol szép tiszta vételem van, akár a sűrű belvárosban vagyok, akár az autópályán. Talán normális vevőt és antennát kell használni.
Normális DVB-T vevővel és DVB-T szobaantennával néztem, valag pénz volt (azóta sikerült hasznosítani máshogy, máshol, nem veszett kárba). Kocsiban nyilván jó, hacsak nem alagútban, panelrengetegben, vagy mélygarázsban vagy, viszont a falakon belül szobaantenna nagyon kevés helyen elég és ezzel máris ugyanott vagyunk, mintha egy jobb szolgáltatást kötnél be.
Szumma szummárum, a digitális átállás EU irányelv, de nem vették figyelembe, hogy a tagországokat más és más televíziós piacok jellemzik, eltérő platformokkal, csatornarepertoárral és üzleti modellekkel. Ezt egységesíteni egyelőre halott ötlet, már csak a nyelvi és kulturális különbségek miatt is. Például Németországban hamarosan kivonul az RTL Csoport az ottani DVB-T-ről.
A MinDig TV a 7+3 ingyenes csatornával jó, akinek nem jut más, esetleg tartaléknak, ha valaki annyira hardcore tv-buzi, hogy beledöglik, ha az eső miatt kihagy a sat, de a MinDig TV Extra, mint állami vagyonon nyomott koncessziós költségekkel élősködő kereskedelmi szolgáltatás, kösz, nekem nem kell, pláne nem ennyiért. Akinek igen, annak jó szórakozást.
(A hazai DVB-T minőségét nemrég én is láttam a többivel egyetemben, mondjuk úgy, hogy kaki, meg tudom erősíteni, amit mlaszlo írt. Ilyesmi a sorrend az "éterből vett" szolgáltatóknál tapasztalataim szerint emelkedő sorrendben: Hello HD --> MinDig TV --> Digi --> UPC Direct --> T-Home. Persze a 3 HD adás jó, de az meg mondjuk hót felesleges, mert akit nem érdekelt annyira a tévé, hogy előfizessen rá valahol, vagy nem engedhette meg magának, az pont leszarja, hogy HD-e a Hacktion vagy sem. Arról nem is beszélve, hogy az M2-n és a Dunán a szüneteken kívül alig van natív HD tartalom, és az M1 arányát is az éjjeli monoszkóp viszi fel. De legalább jópárszáz ember utcára került a közmédiából, mert a sugárzás bizony nem olcsó...)