Sziasztok!
A videót én készítettem, és látom, hogy voltak/vannak pontatlanságok a helyzet értelmezésében. Akkor tehát íme a magyarázat:
Tegnap kb. 9:00 és 11:55 között tervezetett karbantartás miatt szünetelt a pozsonyi Kamzíkon lévő (azonos nevű) adótorony nagyteljesítményű adóinak sugárzása, többek között a 104.8 MHz-en 50kW-tal sugárzó Európa 2 adója is, ahonnan a nyitrai 95.2 MHz-en 10kW-tal sugárzó adó is relézi a műsort. A kikapcsolt adónak köszönhetően reléző tuner gond nélkül tudta venni a Class FM-et a Kékesről.
Amikor a videót készítettem, a Kamzík karbantartásáról nem tudtam semmit sem, így azt feltételeztem, hogy valamilyen okból a Kamzíkról és Nyitráról is a Class FM szól. A besztercebányai adó viszont már az Európa 2 műsorát sugározta, ahogy annak lennie kell. Nem tudtam mire vélni a dolgot, de feltöltöttem a videót azzal leírással, hogy "Today, on the 11th of April....." és kiraktam a szlovák radia.sk oldal fórumára, kérdezve, hogy tudja-e valaki, hogy mi a helyzet. Ezzel párhuzamosan megkérdeztem az Európa 2-t is, akik a mai napig nem válaszoltak.
Délutánra meglett a magyarázat és frissítettem a videó leírását.
A radiosite.hu-n lévő cikkben pedig hiba van. Az áll bene, hogy "A fővárosi gerincadó kiesése miatt azonban a hozzákapcsolt besztercebányai és nyitrai adók véletlenül a Class FM kékesi adását sugározták tovább.". Mint a videó legvégén hallatszik, a 106.0-n (Besztercebánya) az Európa 2 műsora szólt. Ezt a videó leírásában is megemlítettem.
Nagyjából 11:55-kor visszakapcsolták az E2 pozsonyi frekvenciáját. Ezzel párhuzamosan a nyitrai adó is a helyes műsort kezdte el terjeszteni. Erről csak hangfelvételem van, majd feltöltöm azt is a YouTube-ra.
Egyébként bármilyen felületes megoldás az FM relézés, ez az egész simán kívédhető lett volna, ha ideiglenesen a nyitrai adó a besztercebányait relézte volna. Ha Érsekújvárott zavartalanul tudom venni azt az adót, Nyitrán sem lett volna gond vele.
Négy keréken: Volvo SC-901 (Alpine) + egy vertikális és egy horizontális antenna
Otthon: Revox B260 (ha a BBC-nek jó volt, nekem is megteszi
) + ideiglenesen kábel TV a tetőantenna helyett