RADIOSITE Fórum

  • Politika

 #114159  Szerző: asimov
 
Teszek én a Névszava-ra.. sosem olvastam, de nálam tényleg a linkelt cikk volt az első gugli-s találat erről. (A cikk által, hivatkozásul használt HVG-s írás csak regisztráció (előfizetés?) után hozzáférhető, pedig az lenne az igazán érdekes)

Amúgy mi a baj a népszavás irással?
Az is megerősíti mindjárt a legelső mondatban azt, hogy a biztos pártválasztók között (Voksblog-os elemzés további részei ezt a bázist elemzik, már az új választási rendszernek megfelelően) abszolút többsége van a fidesznek, bár igaz, hogy szép nagy és színes grafikonokat nem mellékeltek a cikkhez.
A kérdés az, hogy az ellenzék képes-e megszólítani azt az 55%-kot. Az ellenzéknek "ablakba kitehető" embere pedig lenne erre, rejtély mire várnak az "előléptetésével". (de ez már legyen az ellenzék gondja...)

A Voksblog-os írás utolsó mondata egyébként gyakorlatilag szóról-szóra megegyezik a külföldről érkező kritikákkal (abszolút érthető az, hogy csak névtelenűl ír a blogger, mert a kritizálókat még saját berkein belűl is eltakaritotta a fidesz):

"A jelenlegi választási rendszerben reális lehetősége van annak, hogy egy tetszőleges politikai erő képes a társadalmi támogatottságához viszonyítva aránytalanul nagy többséghez jutni a parlamentben. Határozottan úgy gondolom, hogy egy ilyen eredmény a választási rendszer diszfunkcionális működését mutatja, és függetlenül attól, aktuálisan mely politikai erőnek kedvez, mindig káros, hiszen az aránytalan, győztest túlreprezentáló hatás a kormányozhatóság biztosításához szükséges mértéket messze meghaladja."
Pasa írta:Íme, itt is - többek között - Medián (igaz, ez márciusi):
http://voksblog.blog.hu/2013/04/13/mand ... ek_alapjan
Ja, persze, ez hamis, mert nem a népszagában jelent meg...
 #114155  Szerző: mimi
 
amúgy látom, nem sikerült fogni a problémát, mert továbbra is ott tartunk, hogy aki rühelli a fideszt, az bajnaistagyurcsányistasatöbbi, ezt hívják egybites gondolkodásnak. holott a baj az, hogy a fidesz a csillagokat leígérte az égről, az eredmény meg az lett, hogy lecseréltek mindenkit a saját embereikre, aztán folytatják, amit gyurcsány elkezdett, szorozva kettővel, még nagyobb pofával. az meg, hogy ennek van támogatottsága, hát istenem, volt hitlernek is meg gyurcsánynak is, aztán közben meg ugye történt, ami történt.
 #114152  Szerző: mimi
 
dehogyis, én elhiszem.
sokan eladják a jövőt párszáz forintért, és zavartalanul folyhat a királykodás, az ország kisajátítása, miközben egyre nagyobb az anyagi és szellemi nyomor.
 #114147  Szerző: Glenn
 
Íme, itt is - többek között - Medián (igaz, ez márciusi):
http://voksblog.blog.hu/2013/04/13/mand ... ek_alapjan
Ja, persze, ez hamis, mert nem a népszagában jelent meg...
 #114130  Szerző: asimov
 
A Lánchíd Rádió topicból áthozom ide a fonalat.

Nem tudtam, hogy csak "hozzáértő hazafi" (ennek mi is a definiciója?) véleménye számit.
A hazai sajtó számomra nulla, mert mert vagy ide vagy odahúz, így marad a suli után (kb 15 éve) külföldre távozott, szabadúszó újságíró barátom, aki garantáltan nem húz sehová.
A "rohadék lelépett az egyetem után" szöveg itt nem aktuális, mert ő az egyetemet már kinnt végezte el.

Az említetett medián féle, április elején közzétett közvéleménykutatásról az egyik első találat gugliban:
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=635107
Pasa írta:
asimov írta:(újságírói privátvélemény, az óceán túlpartjáról)
Ne butáskodj, ilyet idézel??? Egy hozzáértő hazafi tollából, mi? :o
Röviden csak annyit ehhez, hogy nagyjából épp az ellenkezője igaz. Amúgy meg ez nem az a topik...
ON!
 #114129  Szerző: djlacee
 
mimi írta:
djlacee írta:Sikerült eljutnom odáig, hogy ki tudom szűrni a fideszpropagandát az MTVA híradásaiból (így rezsicsökkentés, úgy suttyóbajnai...)
és akkor mi marad, az időjárás? :)
az... janem, mert az meg "csak OMSZ lehet"
 #114128  Szerző: markfelt
 
tulajdonképpen mindkettőtökkel egyetértek, én mindenkit utálok, mindenki menjen a picsába!
 #114127  Szerző: mimi
 
djlacee írta:Sikerült eljutnom odáig, hogy ki tudom szűrni a fideszpropagandát az MTVA híradásaiból (így rezsicsökkentés, úgy suttyóbajnai...)
és akkor mi marad, az időjárás? :)
 #114126  Szerző: mimi
 
Pasa írta:
mimi írta:álmotokban. erősen beszopattak a hülyeséggel.
Sajna te is agymosott vagy, csak vagy nem veszed észre, vagy büszke vagy rá. Sajnállak.
ezen azért jót röhögtem, szétnézve, hogy hol tart az ország, meg hogy viselkedik a politikai elit. furcsa ízlésed van, ha neked ez tetszik.
 #114125  Szerző: djlacee
 
Sikerült eljutnom odáig, hogy ki tudom szűrni a fideszpropagandát az MTVA híradásaiból (így rezsicsökkentés, úgy suttyóbajnai...)
  • 1
  • 476
  • 477
  • 478
  • 479
  • 480
  • 513