RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#115144  Szerző: djlacee

Nekem itthon szobaantennával az A MUX kb 90%-os jelszinttel jön, a C pedig kb 60%, és közben szétesik
A telkünkön szobaantennával az A MUX alig szivárog 60%-al, a C pedig 80-al jön NEMÉRTEM
 #115128  Szerző: donder

Miért van az hogy Debrecen szívéből, optikai rálátással a toronyra, 22 elemes YAGI-val csak az A mux képes jönni nézhetően?
A B mux nem is jön, a C mux meg gyenge.
Az antenna kiváló, erősítőt kikapcsoltam mert túlvezérli az AGC-t az A muxnál.
Ekkor már viszont jon a B mux de még mindig nézhetetlen.
Terjedés nem rossz mert amíg a Nagy-Bihari TVR és a Tokaji TV2 jön addig nincs baj.

(lehet hogy méretezni kellene már egy körvevő antennát :S )
 #114887  Szerző: djlacee

Szlovák DVB-T kínálat:
STV1, STV2, STV1 HD, Markíza, TV JOJ, JOJ Plus, Doma, TA3, WAU, FOOR, Dajto + helyi TV-k
és akkor emellett érhető el újdonságként az előfizetéses csomag

Osztrák DVB-T kínálat:
ORF1, ORF2 (+regionális), ORF3, ORF SPORT+, ATV, PULS4, 3Sat, ServusTV (+ valahol GoTV, okto, ATV2, helyi TV-k)
meg most már DVB-T2 -n: ORF1HD, ORF2HD, ServusTV HD, illetve az előfizetős csomag

Magyar DVB-T kínálat:
M1 HD, M2 HD, Duna HD, Duna World, MTVA Info, TV2, RTL Klub, Euronews, Info csatorna + az előfizetős csomag

:ayfkm:
 #114456  Szerző: mimi

egon2 írta:A digitális földfelszíni frekvencián Budapest vételkörzetében az RTL KLUB és a TV2 is ugyan azon a frekvencián jön mint a 4 közszolgálati tv csatorna?
Tulajdonképpen November 1.től frekvenciadíjat nem is kell fizetni a Médiatanács felé az RTL Klubnak és a tv2-nek?mivel megszűnik az analóg földfelszíni sugárzás.Vagy rosszul tudom?
Frekvenciadíjat nem kell fizetni a Médiatanács felé, műsorszolgáltatási díjat kell. Azt viszont digitális sugárzásban is, bár érdekes kérdés, hogy változik-e a mértéke.
 #114450  Szerző: Attis

A digitális földfelszíni frekvencián Budapest vételkörzetében az RTL KLUB és a TV2 is ugyan azon a frekvencián jön mint a 4 közszolgálati tv csatorna?
NEM!!!
 #114445  Szerző: egon2

A digitális földfelszíni frekvencián Budapest vételkörzetében az RTL KLUB és a TV2 is ugyan azon a frekvencián jön mint a 4 közszolgálati tv csatorna?
Tulajdonképpen November 1.től frekvenciadíjat nem is kell fizetni a Médiatanács felé az RTL Klubnak és a tv2-nek?mivel megszűnik az analóg földfelszíni sugárzás.Vagy rosszul tudom?
 #114278  Szerző: donder

DRoland írta:
Jani98 írta:Szóval,van egy FullHD tv-m...
Ez furcsa, Szenteshez közel laksz (~ 25 km légvonalban), ha a 60-as csati jön, kellene jönni a 65-nek is. Nézd meg kézi kereséssel hány %-ot ír ki a tv jelerősségre és, ami fontosabb, a jelminőségre. Amúgy külső antenna lenne az igazi.
Ugyanezt javaslom..

Továbbá esetleg még azt próbáld meg az erősítőt lejjebb venni illetve kikapcsolni.. Elvileg neked (durván) egy szál dróttal is kéne jönnie.
A polarizációt meg szerintem állítsd horizontálisba. Talán több eséllyel jön. (nem ismerem az ottani viszonyokat)

De a legjobb ténylegesen egy-, ha nem is 22-25 el. YAGI, de legalább egy lepkeantenna..
Erősítőt nem ajánlanék hozzá első körben, a TV-ben úgy is van beépített erősítő.. hadd dolgozzon az.. ha meg jó a jelszint akkor túlvezérelheti az AGC-t is akár...
 #114266  Szerző: DRoland

Jani98 írta:Szóval,van egy FullHD tv-m...
Ez furcsa, Szenteshez közel laksz (~ 25 km légvonalban), ha a 60-as csati jön, kellene jönni a 65-nek is. Nézd meg kézi kereséssel hány %-ot ír ki a tv jelerősségre és, ami fontosabb, a jelminőségre. Amúgy külső antenna lenne az igazi.
 #114264  Szerző: noartist

Szóval,van egy FullHD tv-m,ami finoman fogalmazva nincs kihasználva egy vacak analóg kábeltévével.
Ezért akartam kipróbálni,milyen a digitális adás rajta,HD-ben. (merthát ebben már alap a DVB-T tuner)
Így elő is kapartam az ezeréves (?német?) szobaantennát,amivel csak a Köz.TV-ket,rádiókat tartalmazó MUX-ot sikerült elcsípnem.A két ker.TV nem jön rajta,sőt nem is találja...
Íme a "csoda":
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
 #114255  Szerző: donder

Jani98 írta:Sziasztok!
Van egy FullHD Samsung TV-m.KábelTV elöfizetésünk van,analóg.(még..)
Ma elővettem egy tizenéves beltéri erősítős antennát.Az összes köz.tv hibátlanul jön,HD.De a többi sehogy,nem is találja.A másik mux nem fogható régivel? :/
Ezt taglald kérlek... + lehetőség szerint linkelt fotót is tegyél fel és segítek.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 203