xymate írta:Igyekszem összeszedni magamtól itt, hogy akkor mi van ezzel a rádió 1-gyel, és erősítsetek meg, hogy jól értem-e a helyzetet! Maradt 6 db rádió 1 az országban, ebből az Orosháza-Békéscsaba teljesen közös műsorral megy, valamint a Pécs-Komló is, és van még Nyíregyházán, és Zalaegerszegen külön-külön műsorral. Eddig stimmel ugye? De ha közelebbről megnézzük, akkor ez a hat rádió 1 is már külön külön cégek tulajdonában áll, igaz?
Én magamtól erre jutottam ahogy olvasgattam, jó az elgondolásom?
Röviden a sztori:
- volt 19 frekvencia Mo-n, jan. 31-én elvesztették a pestit, de be volt adva még két pályázat a 92,9 / 96,4-re
- a Klub-szabály ürügyén kilőtték mindkét pályázatot, fellebbeztek a 96,4-ért, nem nyertek
- újranyerték a szolnoki, dunaföldvár-paks-szekszárd-bajai, komlói, orosházi frekvenciákat (2017-ig van még a békéscsabai, 2023-ig a nyíregyházi, zalaegerszegi, balatoni)
- a fehérvári, sárbogárdi pályázatokat nem is írták ki, hónapokig kalóz volt, majd leállították okt. 1-jén
- a veszprémi, egri, debreceniekre lejárt az engedély, érvénytelenítették a Klub-szabállyal
- november 1-től Pécsről vitték a maradékot, mivel Bp-en nem volt esély újat nyerni
- időrendben: eladták a szolnokit -> Szolnok FM, márc. 1., eladták a békéscsaba-orosházit -> Rádió1 Békés megye, 24h adás, eladták a balatonit és a dunaföldvár-paks-szekszárd-bajait -> Ozone FM július 1-től, eladták a nyíregyházi-zalaegerszegit -> "Rádió.1" május végétől
- a pécsi és komlói Fodor József, a Pécs Város fesztiválszervező cégének kezébe került. Ő megnyerte egyedüli pályázóként a Pécs 90,6-ot (az eddigi Rádió 1-céggel)
- a Rádió 1 Pécset és Komlót át akarták keresztelni Pécs FM-re és Komló FM-re, de végül (szerencsére) maradtak a régi néven
Összesen:
- most van egy "Rádió.1" Zalaegerszegen és Nyíregyházán ("csak mai sláger megy")
- egy Rádió 1 Békés megye, ahol ugyanazok a szlogenek, mint voltak, csak 24 órás helyi műsor megy
- egy Rádió 1 Baranya megye, pécsi és komlói tartalommal (+ majd ősztől, vagy jövőre lesz egy vételkörzet-bővítés Moháccsal, a Baranya Rádió 93,8 helyén)
- emellett a Rádió 1 "ihlette" a Szolnok FM-et ("helyből a legjobb sláger megy")
- és az Ozone FM-et is "ihlette", hétfőtől 5 volt R1-es frekvenciával csinálja tovább ("mai slágerek, maximumon")
Amúgy meg ajánlom a Wikipédia-oldalt a témában, amit én írtam
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rádió_1