RADIOSITE Fórum

• Class FM

#118438  Szerző: kukac

Gondolkodó írta:
kukac írta:Pár napja nekem néha a mélytartományban torzítós élményeim vannak.
melyik frekit hallgatod? :)
a helyi kábeltévé fejállomás által bekevert frekit (be van dugva a kábel a tunerbe, tudom nem mérvadó, de eddig nem hallottam ezt). hogy ők melyiket keverik be, azt nem tudom.
 #118434  Szerző: Gondolkodó

kukac írta:Pár napja nekem néha a mélytartományban torzítós élményeim vannak.
melyik frekit hallgatod? :)
 #118412  Szerző: FLaci81

PooLee írta:Komolyra fordítva a szót: ha cél lenne, hogy normális vételkörzettel, jó minőségben lehessen fogni a rádiókat, nem túl nagy erőfeszítést igényelne ennek megfelelően kimérni frekvenciákat. Olyan legálisan nagy teljesítményű adók mellé írják ki évek óta frekvenciák tucatjait, amelyek évtizedek óta működnek, mindenki számára ismert módon. Meggyőződésem, hogy ez nem véletlenül történik; a cél pont az, hogy ezzel a módszerrel menjenek biztosra, hogy az adott rádió biztosan nem fogható az általuk kigondolt vételkörzeten kívül.
Ez a baj, hogy ilyen gondolkodás és hozzáállás van, pedig pont fordítva kéne csinálni... ez van! :(
 #118400  Szerző: kukac

Pár napja nekem néha a mélytartományban torzítós élményeim vannak.
 #118340  Szerző: kukac

Így van, a hallgató a legutolsó szmpont ebben a történetben, a média hazánkban mindig is a politika játékszere volt, ez az utóbbi három évben csak sokkal rosszabb lett és nem látom hogy belátható időn belül ebben érdemi javulás lenne a szakma és a fogyasztók számára
.
 #118339  Szerző: markfelt

PooLee írta:Komolyra fordítva a szót: ha cél lenne, hogy normális vételkörzettel, jó minőségben lehessen fogni a rádiókat, nem túl nagy erőfeszítést igényelne ennek megfelelően kimérni frekvenciákat. Olyan legálisan nagy teljesítményű adók mellé írják ki évek óta frekvenciák tucatjait, amelyek évtizedek óta működnek, mindenki számára ismert módon. Meggyőződésem, hogy ez nem véletlenül történik; a cél pont az, hogy ezzel a módszerrel menjenek biztosra, hogy az adott rádió biztosan nem fogható az általuk kigondolt vételkörzeten kívül.
erre már én is gondoltam és valószínűleg igazad is van. nem hallgatóbarát, annál inkább piactorzítás-barát.

én mondjuk még mindig azt mondom, hogy az életképesebb modell lenne, ha - arányosan kevesebb koncessziós alapdíjjal - 5-6 országos kereskedelmi rádió lenne az 1-2 országos és sokszáz helyi helyett. akár helyi frekvenciákból összecsapott hálózatokon, de mindenképp 50+%-os lakossági eléréssel.

lásd bács-kiskuni 40.000 fős városban négy (most már csak három) kereskedelmi helyi rádió példája és annak mérhetetlen irracionalitása/szürrealitása.
 #118338  Szerző: PooLee

Komolyra fordítva a szót: ha cél lenne, hogy normális vételkörzettel, jó minőségben lehessen fogni a rádiókat, nem túl nagy erőfeszítést igényelne ennek megfelelően kimérni frekvenciákat. Olyan legálisan nagy teljesítményű adók mellé írják ki évek óta frekvenciák tucatjait, amelyek évtizedek óta működnek, mindenki számára ismert módon. Meggyőződésem, hogy ez nem véletlenül történik; a cél pont az, hogy ezzel a módszerrel menjenek biztosra, hogy az adott rádió biztosan nem fogható az általuk kigondolt vételkörzeten kívül.
 #118337  Szerző: markfelt

PooLee írta:Csúnya, gonosz horvátok, alighogy elindult a 105,7-es frekvencia, ráindítanak a 105,8-on egy bivalyerős adót. Micsoda pofátlanság! A szlovákokról nem is beszélve... pont ugyanilyenek! Ráaádásul fölpakolják az adóikat nagy, magas hegycsúcsokra csak hogy elnyomják a mi alaposan és szakmai szempontok alapján kimért frekvenciákon működő rádióinkat. Direkt! Szerintem addig ne nyugodjunk, amíg legalább el nem bontják a hegyeket. Mégis hogy képzelik ők is? Mindenki összeesküdött ellenünk az elmúlt években!
én ilyet nem mondtam, de igazad van, menjenek innen! (nem)

az az érem másik oldala, hogy miért nem lehetett volna füredre a 96.3-at, tihanyba meg mondjuk a 106.0-t kimérni, mikor a kutyát nem zavarná.
 #118336  Szerző: kukac

Fölösleges a cinizmus, mert nem egyértelmű a helyzet, a frekvenciaegyeztetés miatt az induló külföldi frekik is bele vannak kalkulálva egy hazai adó működésébe. Viszont az már nincs belekalkulálva, hogy a külföldi adó önkényesen megváltoztatott sugárzási paraméterekkel fog működni. Na ezzel nem foglalkozik a hatóság.
 #118335  Szerző: PooLee

Csúnya, gonosz horvátok, alighogy elindult a 105,7-es frekvencia, ráindítanak a 105,8-on egy bivalyerős adót. Micsoda pofátlanság! A szlovákokról nem is beszélve... pont ugyanilyenek! Ráaádásul fölpakolják az adóikat nagy, magas hegycsúcsokra csak hogy elnyomják a mi alaposan és szakmai szempontok alapján kimért frekvenciákon működő rádióinkat. Direkt! Szerintem addig ne nyugodjunk, amíg legalább el nem bontják a hegyeket. Mégis hogy képzelik ők is? Mindenki összeesküdött ellenünk az elmúlt években!
  • 1
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 510