RADIOSITE Fórum

• Földvár Rádió - Dunaföldvár - 97.4 MHz

#119783  Szerző: RDS

Ivoa írta:
djlacee írta:Dunafoldvari helyi radiokent sincs ertelme?
Szerintem egyetlen értelmes megoldás a Korona Rádió részére történő eladás, akár alacsony áron is, ők elvégre akartak Pakson egy frekvenciát anno, amikor a R1 is pályázott a 107,5-re (esetleg ott van még a Fortuna, ők Szekszárdra törtek volna be, hátha kellene nekik, bár szerintem semmi értelme egy ekkora kisvárosnak két kereskedelmi adó). Dunaföldváron csak veszteséget halmoznának óraszám.

(Amúgy normális, hogy egy kilencezer lakosú városban három helyi freki is van??? Ozone+El-Do+Katrádió hamarosan)
Ez teljesen jogos! De még talán a Rádió 24 számára is megérné a vásár. Persze nem tudom az elmúlt években mennyire kezdték ki egymást :) De elvégre magában nem ér semmit az a frekvencia és Dunaújvárost, ha megörülnek akkor sem fedik le rendesen a földrajzi és a város adottságai miatt. Dunaújváros szinte csak panelből és sok 10 emeletes épületből áll! Ez már jelentősen befolyásolja a vételi lehetőséget! Ha Dunaújvárosban működő cég szeretne hirdetni, akkor nem egy Földvári adón teszi meg, akkor viszont csak a R24 marad neki.
 #119782  Szerző: Ivoa

Szerintem egyetlen értelmes megoldás a Korona Rádió részére történő eladás, akár alacsony áron is, ők elvégre akartak Pakson egy frekvenciát anno, amikor a R1 is pályázott a 107,5-re (esetleg ott van még a Fortuna, ők Szekszárdra törtek volna be, hátha kellene nekik, bár szerintem semmi értelme egy ekkora kisvárosnak két kereskedelmi adó). Dunaföldváron csak veszteséget halmoznának óraszám.

(Amúgy normális, hogy egy kilencezer lakosú városban három helyi freki is van??? Ozone+El-Do+Katrádió hamarosan)
 #119781  Szerző: Zorro90

Amikor a másik dunaföldvári frekvencián Bárány Attilától azt hallom, hogy a Disco's Hit-et "16 vidéki nagyvárosban FM-en" is lehet hallgatni, mindig jót mosolygok pont Dunaföldvár miatt. Egyrészt 2010-ben közel 9 ezren lakták, gondolom azóta ez ott is csökkent. Másrészt érdemes a város nevét a Google-be beírni, és megnézni a térképen, hogy milyen kicsi a beépített terület.

A közelben lakóként elég gyakran fordulok meg ott főként vásárlás céljából, és azt tudom mondani, hogy a város méretéhez képest azért viszonylag elég sok vállalkozás működik ott (leginkább kereskedelmi területen), de azt látom, hogy a helyi vállalkozóknak sok esetben a rossz állapotban lévő üzlethelyiségük felújítására sem futja (van ahol már a vakolat sem teljesen ép), nem hogy rádióreklámra.

Az este és éjjel hallható helyi adásba belehallgatva nem igazán tapasztaltam, hogy nagy számban lennének, akik csak abban hirdetnének. Néhány dunaföldvári cég reklámját szoktam hallani, de azokat napközben a 93.1-en is. Sejtésem szerint eddig is leginkább a Dunaújvárosból és környékéről befolyó hirdetési bevételekből finanszírozhatták a dunaföldvári adással kapcsolatos költségeket is. Nem tudom, ezen hirdetők közül hányan fognak továbbra is fizetni a reklámért egy csak Dunaújvárostól délre, illetve az interneten hallgatható rádiónak.
 #119776  Szerző: djlacee

Dunafoldvari helyi radiokent sincs ertelme?
 #119772  Szerző: RDS

Na ma voltam arra és körbejártam! Most sem szólt a 97.4, csak az adó megy.
A városban számos helyen elmegy, de ahol szól ott sem tisztán! Én autóban hallgattam és nem tudom a lakásokban mi a helyzet, de általában egy átlagos rádión szerintem nem jön be.

Ennek semmi értelme már így!
 #119749  Szerző: LuciFerko

Zorro90 írta:
RDS írta:
Zorro90 írta:és a földvári 97,4 újra rendesen szól :)
Ez már csak szenvedés! Dunaföldvárról nem lehet normálisan besugározni Dunaújvárosba! Teljesítményt meg ha megnyomják, akkor megy az NMHH. A Rádió 24 meg nyilván igazából egyedül marad.
Kipróbáltam már: Dunaújvárosba dél felől érkezve a város déli határánál (a papírgyárnál) már nem jött rendesen a dunaföldvári, ott kapcsoltam át a 93,1-re (buszon, mobilon hallgattam).
Kíváncsi leszek, meddig marad életképes ez az új felállás.
Nekem szokott jönni a városban is jól, de ez a 106.5 OzoneFM-ről nem mondható el, mert belekrákog a Lánchíd.
 #119746  Szerző: djlacee

Ugye? Igazából az a véleményem, hogy bármilyen kis szar helyi rádió jobb, mint a Mária/MKR/Lánchíd trió egyike
 #119745  Szerző: Zorro90

csokie írta:Nem baj, én nem siratom őket, mert nem szerettem őket,
Egyformán érzünk... Mostanában próbáltam hallgatni őket, de a sok nagyon színvonaltalan, főleg magyar zene miatt nem bírtam.
csokie írta:csak azt sajnálom, hogy pár hónap múlva így fognak beköszönni a 93.1-en: Jó napot kívánok, a "Mária Rádió/Magyar Katolikus Rádió/Európa Rádió...stb" adását hallgatják!
Mert közösségiként pályáztatnák újra? :O A most eredménytelenné nyilvánított pályázaton volt ellenfele az EL-DO-nak...
 #119736  Szerző: csokie

Nem baj, én nem siratom őket, mert nem szerettem őket, csak azt sajnálom, hogy pár hónap múlva így fognak beköszönni a 93.1-en: Jó napot kívánok, a "Mária Rádió/Magyar Katolikus Rádió/Európa Rádió...stb" adását hallgatják!
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 19