Egy hónapja használok Windows 8-at,gondoltam leírom tapasztalataim.i5-ös Asus noteszgépen fut,tehát a 8GB RAM mellett döccenésekre nem számítottam.
-
Nehezen átlátható,megszokható:Az asztal start nélkül gyakorlatilag használhatatlan,az ikonokat kikapcsoltam,tök felesleges.Első használatnál oktatott a Windows kicsit,mit hogyan,én hülye voltam,kinyomtam.Persze,hogy alig találtam meg valamit.
Instabil:Nagy baj.Hajlamos még a betöltéskor bedobni az asztalra,és ott megállni.Csempékre vissza nem tudok jutni,illetve a tálcán rögzített ikonok sem jelennek meg.Csak az oldalsávot nyitja meg,és a leállításon kívül mást nem enged.
Vezeték nélküli:WiFi beállítása veszettül lassú,gyakran ledob,de azonnal vissza is kapcsolódik,általában egy órán belül.
Toucpad-del használhatatlan:Talán a legzavaróbb tényező.Én gépemen nincs érintő,tehát hiába
tapogatom a kijelzőt..Egérrel egész gyorsan működik.De tapipad használatakor gyakran spontán átvált az alkalmazások között-akkor is,amikor az egér a kijelző közepén munkálkodik.Ugyanez érvényes az oldalmenüre is,gyakran előjön.
Kijelző-megosztás átláthatatlan:HDMI-kábellel akarom megosztani a képet tv-re,de ha azt állítom be,hogy csak a második kijelzőn legyen kép,akkor semmit nem hajlandó megnyitni.Nyilván megvan a módja ennek is,de engem rendszerint felmérgel,és inkább megnézem a laptopon a filmet.
Előnyére váljék,hogy gyorsan bebootol.Már amikor sikerül...
De kijött a a driverkészlet Windows 7-re is,úgyhogy amint lesz időm,megy rá.Szerintem hatalmas mellényúlás az egész.A csempéket egyenesen rühellem mind telefonon,mind a gépeken.Tabletekről ne is beszéljünk,a Surface vágódeszkának is rossz...