nagyon érdekes kérdés és ügy.
nem szeretném megítélni az ismerősödet, de aki szélsőséges, gyűlölködő tartalmat oszt meg, az (hiába is fér bele a szólás- és véleményszabadság elveibe) nehezen keltheti intelligens, tanult ember képét magáról. persze az, hogy szélsőjobboldali hírforrásokat linkel, még nem jelenti automatikusan azt, hogy ezekkel az elvekkel azonosult. így konkrétumok híján nehéz véleményt mondanom.
függ attól is, hogy milyen pozícióban van, mennyire függ tőle a cégről kialakult imidzs. sokan azt mondják, a facebook magánszféra.. hát nem. maximum az a része, amit nem láthat más (üzenetek, meg amit lekorlátozol). a facebook nagyrészt az, amit láttatsz magadból mások előtt.
ha egyébként jó szakember és nincs hatással a cégről kialakult képre az, amit megosztott, én biztosan nem rúgtam volna ki, megúszta volna egy figyelmeztetéssel, de ha jelentkezett volna egy állásra és ilyeneket látok a facebook oldalán, akkor lehetne akármilyen jó szakember, nem vettem volna fel.
jó lenne, ha belátnánk végre: mindenki azt mond és mondhat, amit akar, de gondoljon a következményekre is.
a következő lépés az lesz gondolom, hogy a médiához fordul az ügy miatt.. tegye, de ha akar még máshol is dolgozni, én inkább egy ügyvédet keresnék meg.