RADIOSITE Fórum

• Class FM

#121818  Szerző: markfelt

asimov írta:Majd elmúlik :)
Visszatérve a Class FM-re: tehát (szerintem) a versenytárs hiánya a fő probléma. (következmények nélkül lehet blődségeket elkövetni, elkényelmesedés, lustulás, stb.)
Konkurenciát illetően, talán a Petőfi jöhet szóba: úgy veszem észre, hogy ismerettségi körben egyértelműen növekszik a hallgatottsága, a Class rovására.
kukac írta:Kezd olyan érzésem lenni mintha S. Balázs műsorvezető és nyelvtudományok doktora lenne a vonal másik végén...
a petőfit én kizárólag szonbaton vagyok hajlandó hallgatni. akkor egész europai a toplisták, és a dance műsor miatt.
 #121814  Szerző: asimov

Majd elmúlik :)
Visszatérve a Class FM-re: tehát (szerintem) a versenytárs hiánya a fő probléma. (következmények nélkül lehet blődségeket elkövetni, elkényelmesedés, lustulás, stb.)
Konkurenciát illetően, talán a Petőfi jöhet szóba: úgy veszem észre, hogy ismerettségi körben egyértelműen növekszik a hallgatottsága, a Class rovására.
kukac írta:Kezd olyan érzésem lenni mintha S. Balázs műsorvezető és nyelvtudományok doktora lenne a vonal másik végén...
 #121813  Szerző: markfelt

adminisztrator írta:mármint, hogy mi? ezt nem értem, kukac.
ja de értem. de nem talált.
 #121812  Szerző: markfelt

mármint, hogy mi? ezt nem értem, kukac.
 #121810  Szerző: kukac

Kezd olyan érzésem lenni mintha S. Balázs műsorvezető és nyelvtudományok doktora lenne a vonal másik végén...
 #121804  Szerző: asimov

Az újkori nyelvújítások előtt időszakra értendő az "eredetileg", de pld. az asztrológiában és a csillagászatban is a mai napig az eredeti jelentésével (csak kicsit módosítva azt) használatos és visszatérést, visszarepülést jelent: amikor a bolygó vagy hold, a keringési pályán haladva visszatér egy kinevezett kezdő, induló- vagy egy kinevezett metszési pontra.
http://www.aranycsillag.net/faqs/revolucio/
(Amúgy a csillagjóslás minden formáját humbuknak tartom, csak olvastam erről.)
 #121803  Szerző: markfelt

asimov, én erről meg nem hallotam, pedig elég szósznob nyelvtannáci vagyok.

evolúció: lassú, fokozatos fejlődés
revolúció: ugrásszerű fejlődés
devolúció: a hatalom áthelyezése helyi szintre

amiől te beszélsz, az a dekadencia, vagy regresszió.
de a class fm szempontjából tökmindegy.
 #121802  Szerző: kukac

Nem egy latin nyelvjárást tanultunk. A revolúció jelentése: forradalom, fejlődés.
 #121800  Szerző: asimov

A "revolúció" szó eredetileg visszalépést (visszarepülést?) jelentett és a fejlődés, előrelépés ellentéteként volt használatos.
adminisztrator írta:
asimov írta:Fejlődésre, újításra kényszerítő verseny hijján, evolúció helyett Revolúció zajlik a klasszefem-nél.
miért lenne forradalom?
 #121792  Szerző: kukac

Gondolom, a fülke-forradalom mintájára. én ötletesnek tartom :).
  • 1
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 510