Budapesten lakásban átlag ferritantennás vevővel még a 810kHz is erős kihívás volt, a Siófok / Szolnok páros meg csak nyomokban. Mikor leszállt az est, a Makedón nagyon szépen odatett a lakihegyi adónak.
Attis írta:Támogatom az indítványt,adminisztrator írta:azt nem mondanám, hogy politikamentes az mkr, de tény, hogy vannak érdekes-értékes műsoraik és a hangvételétől senki nem fog falra mászni. ahogy az is tény, hogy nem a fiataloknak szól - ezen a fórumon pedig zömmel 30 alattiak vannak.Szerintem a legjobb megoldás az lett volna, ha maradnak középhullámon. Országos lefedettsége volt, igaz baromi drágán. Viszont, ha több egyház is összefogna, ki tudnák gazdálkodni ezt a pénzt.
van rá valamekkora igény is, a legutóbbi mérésben 50.000-es hallgatottság jött ki, de lehetne ez sokkal jobb is, csak szerintem egyrészt kevesen tudnak a létezéséről (pláne az új vételkörzetekben), másrészt nem elég nagy még a lefedettsége (de nem lesz ez sem sokáig így).
amit én nem tartok jónak az az, hogy ennyi egyházi-vallási tematikájú rádió van. magyar katolikus rádió, mária rádió, szent istván rádió, európa rádió, rádió sansz, illetve kicsit a monoster is. legyen egy, ami nagy, akár megosztva, több egyház műsorát összefogva.
amerikában pl nagyon mennek és elég hallgatottak a keresztény csatornák, igaz, ott nagy kultúrája van a gospelnek és a keresztény pop/rocknak is.
Én a magam részéről nem is rájuk haragszok, hanem sokkal inkább a Médiatanácsra, mert számtalan városban a meglevő frekiket nekik vagy a Lánchídnak ítélik. Így nincs konkurenciája egy-egy város helyi rádiójának. Pl: Pécs (Rádió1), Kaposvár (Most), Veszprém (Méz) szerintem még elbírna eggyel több helyi kereskedelmi rádiót.
ugyanis 2011. január 16-ig nemhogy "országos", hanem szabályosan Kárpát-medencei léptékű vételkörzete volt! Szólt mindenhol és mindenféle (régi) rádióval. Akiket pedig célcsoportként tűztek ki, nekik úgy bőven megfelelt. Én nem tartozom abba a korosztályba, de én is szívesen hallgattam a tartalma miatt (akkor, és most is), még ha a hangminősége akkortájt kívánnivalót hagyott maga után -a mostani FM-hez képest.
(Szerintem az FM-hangzást is el lehet szúrni, ha pl. agyonprocesszálják, csak hát azt hallgatni manapság menő... a másik technikát meg le kell szólni, még ha országnyi területeket is le lehet vele fedni, és a célnak pont megfelelő.)
A középhullámú sugárzás idején a lakihegyi adót spórolásképp kihagyhatták volna (igaz, csak ~12 kW ERP volt), azt a területet ugyanúgy lefedte a siófoki és szolnoki adó... de hát akkor nélküle Bp.-en is fédelt volna, és az már nem tetszett volna a népnek.

Íme az MKR adásának utolsó középhullámú felvétele a déli határszélről:
http://www21.zippyshare.com/v/45178309/file.html