RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#122596  Szerző: mlaszlo

Zorro90 írta:Értem, azt hittem hogy talán van arra lehetőség, hogy egy-egy csatorna műsorszünete alatt a tv vagy a set-top box azt írja ki hogy "Nincs jel", míg a 24 órás csatornák közben mennek tovább. Köszönöm a szakszerű válaszokat! :)
Digitálisnál ezt nem tudod megoldani, ugyanis ahhoz, hogy a box vagy a tv azt írja ki "nincs jel", az egész multiplex-nek le kellene kapcsolnia, ami 10-12 csatorna mellett nehezen hozható össze. Ha meg csak az adott csatornát kapcsolod le, az elég sok bosszúságot okozna a nézőknek, mert a vevők többsége úgy érzékelné, hogy megszűnt a csatorna és szépen kiszednék a listából, aztán ha újraindul, akkor valahova visszatennék, lehet összekevernék az előre beprogramozott listát is.
A másik pedig, hogy a csatorna számára semmi megtakarítást nem jelentene a sugárzási díjban, mert az AH erre nem ad kedvezményt, hiszen neki a többi csatorna miatt ugyanúgy üzemel az összes eszköz és adó.
 #122595  Szerző: lali87

DRoland írta:Ma fedeztem fel, hogy a 29-es csatornán már megy a Salgótarján TV. Amikor még analóg módon sugároztak szinte nem is volt vehető.
Az STV már szeptember végén átállt. Sőt ha Karancsra van állítva az antennád akkor frankón jönnek a szlovák ingyenes adók (2,3 MUX). Nekem 15 csati jön ingyen, olyan érzés kapcsolgatni mintha kábeltévém lenne :lol:

Ja és a MinDigTV fikázóknak, hogy így meg úgyszar a minőség, analógban akármit bűvészkedtünk (olcsó antennával) Az M1 mákos volt de úgy rendesen az RTL kicsit mákos a TV2 szinte jó. Így átállás után sima egyszerű CRT tv-n mellbevágóan nagy a minőségi és választékbeli ugrás.
Most 2 (nézhető minőségű) csatorna helyett van 8 magyar + 7 szlovák.
Barátnőm nagymamájának a régi dipóllal csak a TV2 jött emberi minőségben lett feldobva neki a padlásra egy olcsó széles sávú antenna új kábel és beltéri a tv-hez és elájult milyen jó :-)

Szerk: Én nem a MinDigTV szószólója vagyok csak szerintem ez nem azoknak szól akik prémium tartalmat akarnak prémium áron, hanem akik ingyen vagy olcsón akarnak TV-zni. Ahhoz képest pedig jó
 #122588  Szerző: Zorro90

Értem, azt hittem hogy talán van arra lehetőség, hogy egy-egy csatorna műsorszünete alatt a tv vagy a set-top box azt írja ki hogy "Nincs jel", míg a 24 órás csatornák közben mennek tovább. Köszönöm a szakszerű válaszokat! :)
 #122584  Szerző: frekivadasz

Akkor lehetne csak lekapcsolni egy multiplexet, ha egyidőben a rajta sugárzott ÖSSZES adón 'adásszünet', de helyesebben műsorszünet lenne. Ilyen biztosan nem lesz.
 #122557  Szerző: DRoland

Ma fedeztem fel, hogy a 29-es csatornán már megy a Salgótarján TV. Amikor még analóg módon sugároztak szinte nem is volt vehető.
 #122553  Szerző: Zorro90

Köszönöm! Tényleg, jogos, mivel akkor az analóg már sehol sem lesz az országban... (Felénk már nyáron megszűnt, így lassabban tudatosult bennem, hogy néhol még előfordul...)
 #122552  Szerző: markfelt

nem spórolnának vele semmit, szerintem az éjjeli műsorszünet novembertől meg is szűnik.
 #122551  Szerző: Zorro90

A minap egyik éjszaka egy filmet vettem fel az RTL Klubról. A set-top boxom alapesetben 2 órán át rögzíti az adást. A film ideje alatt elaludtam, tehát egy 120 perces videó került a pendrive-omra. A felvétel vége előtt kb. 12 perccel volt műsorzárás, és a videó utolsó mintegy 12 percében végig megy a monoszkóp. Az analóg sugárzásnál a Himnusz után hamar le szokták kapcsolni az adókat, de ezek szerint MinDig TV-n egész hajnalban megy a monoszkóp a TV2-n és az m1-en is? Lehetne azzal spórolni, hogy az éjszakai műsorszünet alatt ezt a 3 csatornát nem sugároznák, egyáltalán technikailag megoldható lenne-e? Csak egy kósza nézői ötlet részemről...
 #122423  Szerző: frekivadasz

Erősítővel igen, de egy jó antennával belőve Szentesnek bőven elég lesz erősítő nélkül is.
 #122422  Szerző: szemilan

noartist írta:Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:novembertől le szeretnénk mondani a kábeltTV-t,lévén nem nézzük,elég a 7 csatorna.
Mindenhol lenne egy DVB-T vevő,illetve 2 tévé már fel is van szerelve vele alapból.
Összesen 4 van.A kérdés az,hogy egy tetőantenna szétosztható jelveszteség nélkül 4 beltéri felé?
Jelveszteség nélkül semmiképpen sem, de ha van elég erős jeled, akkor nem gond.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 203