RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#128889  Szerző: LuciFerko

Na kitettem egy "lepke" antennát a 10 emeletes tetejére. Kabhegy-Fehérvár-Budapest max jelszinttel jön (pedig első 2 háttal van, a Fehérvár TV miatt néz BP fele)

De azonban, ahogy elindul a lift, beakad a kép, elmegy a jel. Ez még a mágneskapcsolós rendszer.

Erre valami gyógymód létezik? :(
 #127927  Szerző: Zsolt

Én is találkoztam már olyannal, hogy bizonyos zenelejátszók sem tudják rendesen dekódolni a HE-AAC-t. De pl. Winampnál is lehet hallani AAC-s stream indításakor, hogy egy-két másodpercig mintha sokkal gyengébb bitrátával vagy mintavétellel szólna.

Ha FW frissítés sem segít, én mindenképpen visszavinném a cuccost, hiszen nem jól csinálja azt amit elvileg tudnia kéne.
(+fogadni mernék, hogy nem MindigTV matricás)
 #127926  Szerző: frekivadasz

Én is tapasztalom a jelenséget, USB tuner PCvel. Az AAC hangok érezhetően gyengébbek alapból az AC3-nál, de igazán akkor csúcsosodik ki a probléma, ha valami manipuláláson megy keresztül a hang, pl. adáshoz használt hangprocesszoron. Az AC3 így is kiváló. A hiba nem (csak) a Ti készülékeitekben van.
 #127925  Szerző: asr27

Egyik ismerősöm decemberben vett egy 60cm-es Orion lcd tv-t, azon is olyan a hang, mint egy középhullámú rádión, de ott az mtva csatornáin is ugyanolyan rossz, ráadásul halk is. Kb maxon olyan hangos, mint egy másik tv fél hangerőn.
Beállításoknál nincs semmi, ami javítana a hangon :S
 #127924  Szerző: frekivadasz

Esetleg FW frissítés, ha lehetséges, és a körülmények adottak. Lehet akár a codedc-kel is probléma.
 #127923  Szerző: pébégáz

Megnéztem, lehet-e állítani valamit a hangon, de nem találtam ilyen opciót a menüben. Úgy tűnik, ezzel nem lehet mit kezdeni. :(
 #127920  Szerző: frekivadasz

A 3 HD-ben sugárzott műsor kivételével csak AAC tömörítésű hang van, így mennek a rádiók is. Nézd meg az audio beállításokat, legyen minden 'normál'. Ha esetlegesen van benne ilyen sztereo térnövelő baromság, vagy egyéb virtuális 3D varázslat, az esetenként okozhat ilyen jelenséget.
 #127919  Szerző: pébégáz

Vettem még decemberben egy Orion DVB-T tunert, hogy egyáltalán legyen mivel adást venni a szobámban. Az olcsóságához meg a kínai mivoltához képest egész jó. Viszont annyi problémám van vele, hogy a hang csak az MTVA csatornáinál tiszta, a többinél (RTL Klub, TV2, Euronews) úgy szól, mint egy középhullámú rádió. A kép mindenhol jó. Mitől lehet ez ? A rádiók is ilyen AM-minőségben szólnak rajta.
 #127252  Szerző: szemilan

LuciFerko írta:na ilyen a tető http://www.youtube.com/watch?v=blLrvoEy ... e=youtu.be

Tudsz fotót csinálni arról a bázisállomásról? Arra vagyok kíváncsi melyik szolgáltatóé. Az RRU-k elárulják. Az ilyen típusú házaknál szinte mindig az antennák közelében helyezik el őket.
 #127246  Szerző: asimov

Azon a vízszigetelésen nagyon megfontoltan lépegess, mert "égetett" bituzsindelynek nézem, az meg könnyen beszakad, pláne, ha aprókavicsos alátöltés van alatta.
A szigetelés megfúrása, átlyukasztása szóba sem jöhet, mert be fog ázni a tető. Az esetleges sérülések javíthatók (megfelelő eszközökkel és anyagokkal házilag is) de erre inkább ne kerüljön erre sor.
A liftgépházak(?) oldalának a megfúrása talán...

Ami viszont járható út, az a súlyalapra tett antennaállvány. Ennél viszonylag nagy tömegű, de széles/lapos betonlapokra van rögzítve az állvány. A szigetelés a kicsi, egységnyi felületre ható nyomóerő miatt nem szakad be. Lapostetős házakra villámfelfogó rudakat is tettünk fel ezzel a módszerrel, amelyek azóta is állják a viharokat.

Az állvány villámvédelembe -megfelelő módon!- bekötése több okból is kötelező (sokkal rosszabbúl járhatsz, hanem kötöd be!) azonban az állvány telepítése/bekötése után újra felűl kell(ene) vizsgáltatni a VV rendszert. (Általában a módosítást nézik csak meg)
A felűlvizsgálat azért fontos, mert valahol annak a háznak van VV terve is rajzokkal, méretekkel, stb. Ha van közvetlen lecsapásos villámkárra biztosítása a háznak, akkor biztosító -a szabálytalan műszaki módosítások miatt- megtagadhatja a kártérítés kifizetését.

Kb. erről van szó:
Kép
LuciFerko írta:na ilyen a tető http://www.youtube.com/watch?v=blLrvoEy ... e=youtu.be
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 203