RADIOSITE Fórum

• Klubrádió

• Engedéllyel rendelkező online rádiók fóruma
Engedéllyel rendelkező online rádiók fóruma
 #128229  Szerző: DRoland

Szécsény főútján kocsikázva kis zajjal hallgatható, 95.3-on esélytelen volt.
 #128217  Szerző: asimov

Most kicsit jobban jön (néha fel is erősődik) de még mindíg nagyon zajos, nem hallgatható a vételminőség: 5/2...5/3 között ingadozik. (hajnali tropo lehet, mert összeségében, apránként gyengűl)

A H pol. dipóllal (aminek gyakorlatilag oldalt van az adó) semmi, ráadásúl egy másik, gyenge adás jön ugyanitt.
(Beforgatom majd a dipólt irányba, kiváncsi vagyok.)
 #128201  Szerző: asimov

V antennával nagyon "fűalatti" vétel van, H pol. dipóllal semmi, igaz utóbbi meg pont nem arra néz.
Most akkor milyen az adás polaritása?
A helyükben és is V-re rendezkednék be, mert a legtöbb "háztartási" és autórádióhoz is (nagyjából) V pol antenna van.
 #128197  Szerző: frekivadasz

Furcsa, mert a Q meg a Jazzy kizárólag a függőlegessel jön. A domborzat tréfája.
 #128196  Szerző: LuciFerko

frekivadasz írta:A teszthez hasonlóan, minimális zajjal jön Mesterházy Attila Bolgár Úrral egyetemben. Jelentősen jobb a 95.3-nál, továbbra is vízszintes polárban. A valószínűsíthető okok kicsit visszább, a tesztidőszak alatti részben megtalálhatók. Van konkrét info a sugárzás polarizációjáról?
V, egyértelműen. Legalábbis itt Enyingen :)
 #128195  Szerző: frekivadasz

A teszthez hasonlóan, minimális zajjal jön Mesterházy Attila Bolgár Úrral egyetemben. Jelentősen jobb a 95.3-nál, továbbra is vízszintes polárban. A valószínűsíthető okok kicsit visszább, a tesztidőszak alatti részben megtalálhatók. Van konkrét info a sugárzás polarizációjáról?
 #128194  Szerző: pébégáz

Kipróbáltam én is. Tetőantennával jól fogható, semmi zaj. Hordozható rádióval viszont már sokkal rosszabb, mint a 95,3 volt. Kb. olyan lett a vétele, mint az Infónak.
 #128192  Szerző: Snake

A 16kerben gyengébb lett menetközben, jelentosen, televan apró susmussal, zavaró is tud lenni
 #128191  Szerző: Snake

Komáromban vok(sk) itt nemjon a klub kocsiban, egyebkent sas, ha jol lattam 2dipol került fel egymásnak hattal
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 137