RADIOSITE Fórum

• Informatika

#129036  Szerző: asimov

Van itt egy asztali masina. Hiba: kékhalállal, win betöltés közben újraindul. (atx, hdd, vga, ram mind hibátlan. Alaplap kérdésés egyelőre, de púpos kondit nem látok)
A gépet jobbára két gyerek használja: játékdemók és onlány játékok tömkelege...
Először hiányzott pár rendszerfájl is, vagyis "csökkentett mód" sem volt. Ezeket másik gépről felpakoltam, de a csökkentett módban sem volt köszönet... pár darab "erőszakos" tempfájl és reg takarítás után lett kezelhető egyáltalán a win.

Most (csökkentett módban) fut a "Spybot" és számolatlanúl listázza az adware, downloader, malware elemeket.... szép lista lesz. Még Ad-Aware-val, valami 300 feletti azonositás volt az abszolút "rekordom" egy azaz 1 win telepítésen. A kétmagos/4GB-s gépet nem sok hijján leültette a sok "alien" :D
 #128984  Szerző: asimov

News:
Egyetlen, amúgy hatékony particióbűvész program sem bírta helyretenni az MFT-t.
TestDisk, EaseUS Partition Recover, Partition Table Doctor mind befuccsoltak.. Viszont utóbbi progi, az adott hdd-n, az elmúlt évtizedben már számtalanszor NTFS-re formázott (és "agyonhasznált" !) területeken, kb. 10 éve nem létező ext3 particiókat akart visszaállítani! Ezt -miután kikerekedett szemekkel tudomásúl vettem a dolgot- majdnem meg is csináltam, mert roppantúl érdekelt volna a visszaállítás eredménye... Magánvélemény: valószínűleg csak a ext3 partició(k) FAT táblája lett volna, a FAT-ot hordozó lemezszektorokban ottmaradt maradékinformációkból újragenerálva (ez is hogyan???) , azonban az adatokat hordozó fájlok nem állíthatók így vissza, mert a fájlokat tényegesen hordozó lemezterületek intenzíven vannak használva, vagyis számtalanszor újraíródhattak már az elmúlt kb évtizedben.

Végűl (mint már annyiszor a praxisom során...) a GetDataBack (NTFS) mentette meg a mentenivalókat. Semmi pótolhatatlan nem volt az adott partición (ezért nem volt 2. példány sem az adott fájlokból) de pár kört nem sajnáltam futni az ügy érdekében.
asimov írta: Hibás SATA csatlakozó miatt lett egy MFT hibás kiterjesztett/logikai particióm.
TestDisk nem bírt vele, EaseUS Partition Recover vizsgálja jelenleg. (GetDataBack NTFS-hez másik merevlemez kell, mert nincs elegendő helyem)
Ismer valaki olyan programot vagy eljárást, amivel az MFT helyreállítható?
 #128362  Szerző: altermanus

akkor leírom mi történt! Sikerült újratelepíteni és jól tudtam a F9-est kellett megnyomnom, az F12-t akkor kell nyomni ha hálózatról szeretnéd feltelepíteni!
A Másik, hogy rossz meghajtót választottam, és rossz volt maga a DVD is amit csináltam....
Amint betettem a Lemezt, az írta ki (nyomjon le egy gombot a....) tipikus szöveg
Úgyhogy sikerült.... azért köszönöm a hozzászólásokat :)
 #128356  Szerző: asimov

UEFI, BIOS, Win telepítés, stb (pdf-es összefoglaló) :
https://www.oemportal.hu/content/UEFI2.pdf
 #128354  Szerző: asimov

Nem... A megfelelő billentyű megnyomásakor megjelenik egy bootdrive választó képernyő, ahol kiválaszthatod a megfelelő meghajtót. Biztosan elégge felkészült vagy arra, amire készülsz?
Gépkönyv, kezelési utasítás vagy a bios(uefi) képernyő mit mond a bootmenüről?
altermanus írta:Egy forumon olvastam asszem az SG fórum volt, és akkor azt mondod, hogy megnyomom az F12-t és elindul dvd-ről a bootolás?
 #128345  Szerző: altermanus

Egy forumon olvastam asszem az SG fórum volt, és akkor azt mondod, hogy megnyomom az F12-t és elindul dvd-ről a bootolás?
asimov írta:Ami HP masina megfordult a kezem alatt (nem volt túl sok), annál mindegyiknél az F12 volt a bootdrive választó gyorsgomb.
Honnan az F9 gomb ötlete?
szemilan írta:
altermanus írta:Valaki tudna nekem segíteni, hogy miért nem bootol a HP 250-es laptop az egyik ismerősömnél?
Hiába állítom be a boot menüben, hogy DVDről bootoljon és hiába nyomok F9-et semmi nem történik, csak a windows 8 indul el!
Lehet, hogy csak azt az operációs rendszer fogadja el?

A Win8-nál ujraindítani kell a gépet, különben marad minden memóriában, illetve az F12 szokott lenni a boot választó, de a biosban állítsd át, az a biztos. Ha így se bootol, akkor kampec az olvasónak.
 #128328  Szerző: frekivadasz

Hmm.. bár egyszer kellett eddig csak ilyet tenni, ráadásul pendrive-ról ment a telepítés, de úgy rémlik, hogy addig nem tudtam rávenni a vasat az USB-ről való bootolásra, míg ki nem kapcsoltam az UEFI-t. Utána viszont, mint a kisangyal.
 #128319  Szerző: asimov

A 64 bit-es Win 7 ismeri és támogatja az UEFI-t.
Miért kell(ene) kikapcsolni?
frekivadasz írta:
altermanus írta:Valaki tudna nekem segíteni, hogy miért nem bootol a HP 250-es laptop az egyik ismerősömnél?
Hiába állítom be a boot menüben, hogy DVDről bootoljon és hiába nyomok F9-et semmi nem történik, csak a windows 8 indul el!
Amennyiben a cél win7 telepítése a win8 helyett, a bios setupban mindenképp kapcsold ki az UEFI-t!
 #128315  Szerző: frekivadasz

Amennyiben a cél win7 telepítése a win8 helyett, a bios setupban mindenképp kapcsold ki az UEFI-t!
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 330