RADIOSITE Fórum

• Politika

#129357  Szerző: noartist

Kedves Kukac!
Megnyugtatlak,hogy nem egy esetből ítélek.
Nem vagyok az a típus.De ha látnád,mi zajlik itt,az utcánk másik végében nap mint nap,megváltozna a véleményed.(sőt,a másik utcát már meg sem merem emlíeni-oda épeszű ember be sem teszi a lábát!)
Persze gyerek van vagy 15,szabadon eleresztve,iskola nuku,egész nap az utcán vannak,bemennek mások gyümölcsösébe(lopni,mi másért?!).Ha meg elkapja a kutya,még TE szívsz!
Gyere,nézd meg,ahogy szerencsétlenkednek a főúton biciklivel,persze szlalomban,és a rendőr kényelmesen kikerüli őket!
Próbálj meg velük Te együttélni,miközben ha elmész az utcán mellettük egy szó/szemkontakt nélkül,tizen ugranak neked ,,beszótá?!" jeligével!
Élj ezzel minden nap,és rendkívül érdekes,más városokban élő ismerőseim is hasonló dolgokról számolnak be.
Nem vagyok ,,nagymagyar",nem érdekel a ,,trianonozás",nem szidom a zsidó származásúakat (ismerősöm is van,nagyon megbízható ember),nekem szimplán ebből van elegem.
Türelmes voltam évekig,nem ítéltem elsőre,de betelt a pohár.
 #129354  Szerző: kukac

@zoo: "Én meg tudom érteni asr27-et és neki is(!)
igazat adok.
Nem tudom melyik városban él, de van
rengeteg hely Magyarországon ahol létező
probléma amit leír. És igen, ezeken a
helyeken jellemzően biztosan
megmondható ki követte el a lopást.
Én az alföldről költöztem fel Budapestre. Ha
a fővárosban növök fel, akkor most én is azt
írnám le amit @kukac leírt:
"a betores elkovetoje barmilyen
szarmazasu embercsoport tagja lehet, de
jellemzoen gyakorta inkabb magyar
allampolgar"
(Nem tudom kukac hol él, itt nem arra utalok
hogy Pesti lenne. Arra utalok, hogy "távol
mindettől" ez lenne az én véleményem is.)
Így viszont, hogy vidéken nőttem fel azt
gondolom, hogy lehet ez az országos átlag
amit kukac leírt, viszont helyi szinten a
fordítottja is lehet jellemző."
- nem az a lenyeg hogy hol elsz, hanem hogy emberileg hogyan gondolkodsz. Utobbi altalaban neveltetes kerdese. Feltetelezesek alapjan nem itelunk, nem prejudikalunk, kinezet alapjan nem dontunk! Attol meg nem lesz valaki tisztesseges, csak mert grofnak szuletett, es nem lesz bunozo, mert koldusnak. Tessek szepen egy kicsit mindenkinek magaba szallni es elgondolkodni: mit szolna hozza ha ezt a kirekesztest a sajat boren kellene megtapasztalnia egesz eleteben, vagy a csaladjanak...
 #129353  Szerző: kukac

@noartist: "Egyet kell értsek asr27-tel,nekem is
személyes tapasztalataim vannak csak.
És elhihetitek,hogy nem azért látom ezt
így,mert csúnyán néznek rám."
- szemelyes tapasztalatod lehet, de ez alapjan felelotlenseg kijelenteni, hogy mert egy cigany elkovetovel volt mar dolgod, akkor mar minden elkoveto nyilvan cigany lehet, bar semmi konkretum nincs meg az ugyben. Ez a felfogas legalabb olyan karos, mint maga a bunozes. Ki vagy te hogy latatlanul meggyanusitasz embercsoportot, anelkul hogy barmilyen bizonyitekod lenne? Milyen alapon altalanositasz? Ki vagy te hogy megmondd melyik etnikum bunos es melyik nem, csak azert mert mar volt dolgod elkovetovel?
 #129352  Szerző: kukac

@asr27: "Te meg VAK vagy! Kész vége, ismét
befejeztem a feléd irányuló írások
készítését!"
- de legalabb nem fasiszta! Azt pedig kulon koszonom ha "befejezed a felem iranylo irasok kesziteset", barmit is jelentsen ez a megfogalmazas!...
 #129351  Szerző: zoo

Én meg tudom érteni asr27-et és neki is(!) igazat adok.
Nem tudom melyik városban él, de van rengeteg hely Magyarországon ahol létező probléma amit leír. És igen, ezeken a helyeken jellemzően biztosan megmondható ki követte el a lopást.
Én az alföldről költöztem fel Budapestre. Ha a fővárosban növök fel, akkor most én is azt írnám le amit @kukac leírt:
"a betores elkovetoje barmilyen szarmazasu embercsoport tagja lehet, de jellemzoen gyakorta inkabb magyar allampolgar"
(Nem tudom kukac hol él, itt nem arra utalok hogy Pesti lenne. Arra utalok, hogy "távol mindettől" ez lenne az én véleményem is.)
Így viszont, hogy vidéken nőttem fel azt gondolom, hogy lehet ez az országos átlag amit kukac leírt, viszont helyi szinten a fordítottja is lehet jellemző.
 #129347  Szerző: noartist

Egyet kell értsek asr27-tel,nekem is személyes tapasztalataim vannak csak.
És elhihetitek,hogy nem azért látom ezt így,mert csúnyán néznek rám.
 #129345  Szerző: asr27

Te meg VAK vagy! Kész vége, ismét befejeztem a feléd irányuló írások készítését!
 #129344  Szerző: kukac

Nah tiszta sor, mondtam en hogy fasiszta...
 #129343  Szerző: asr27

Engem nem érdekel, mit gondoltok rólam, a véleményem akkor is ugyanaz a cigányokról! Nem bőrszín, hanem saját tapasztalat alapján ítélek!
A betöréses lopások 85%-át cigányok követik el!
Nem tudnak viselkedni!
Nem akarnak elmenni dolgozni, még akkor sem, ha könyörögnek nekik!
Stb, stb...
Péntek este óta pipa vagyok! A hét elején vásároltam egy Vadonatúj, fóliás Nokia 808 Pureview mobiltelefont, közel 100000Ft-ért (azért ilyet, mert nekem nem jön be a wp, android és ios.- és ebben a telefonban van FM Transmitter)!
Erre a cigány felkapta a szekrényről , egy másik mobillal együtt és elvitte! A rendőrség meg nem csinál semmit, amire foglalkoznának az üggyel már kitudja, hogy hol lesz az a mobiltelefon!
  • 1
  • 427
  • 428
  • 429
  • 430
  • 431
  • 517