RADIOSITE Fórum

• Rádió 7 - Hódmezővásárhely, Kistelek, Makó

#136271  Szerző: Kovi02

Kistelek nagyon brummos,ráadásul stereojelnél is mono........Ellenben a 97,6 szebben szól,ráadásul nagyobb a vételkörzete is. :)
 #135881  Szerző: Kovi02

Minap a reggeli műsorban:"Sajnos a jóanő,akivel beszélgetni akartunk,Domaszék és Szeged között balesetet szenvedett,és mozgásképtelenné vált"
:lol:
 #133033  Szerző: Kovi02

Fölnyomták a teljesítményt?
Szegeden az összes freki RDS-el jött,egészen Mórahalomig!!!
Eddig Szegeden is zavaros volt a vétel,de most Öttömösig jól jött..
 #131901  Szerző: Kovi02

Az R7 nekem eléggé jól jön,de a vásárhelyit nem igen fogja be RDS+ST vel......
Itthon is fogható a 97,6,de eléggé gyenge.
Szegeden élvezhető,de a város 75%-ában nincs RDS+ST
És kb 5%-ban nincs vételem,de magasabb,tisztább pontokon bejön......
A 107,0 váltakozik...
Néha nem jön be,néha RDS+ST
Tompán annyira nem,de azért 5-6m magas antenna megteszi a magáét......
 #131884  Szerző: molnarb

Én most a makói 96.8-ról beszéltem. Fényévekkel jobb a vétele és a minősége, mint az Árkádia Rádiónak volt. Nem hiszem, hogy az Árkádia idején lett volna rajta prockó, vagy ha igen, az vagy rosszul volt beállítva vagy valami gyengébb fajta volt. A 96.8 az előző rádióhoz képest sokkal jobban szól és erre értettem, hogy sanszos, hogy azon kívül, hogy az adóberendezés is nyilván más, a processzor is egy jobb típus vagy jobb beállításokkal került fel.

Egyébként, ha már Rádió 7.... Szegeden a hódmezővásárhelyi 97.6 az autómban szinte a város teljes területén fogható, apróbb foltok vannak ahol vételi zavar jelentkezik, de a város 80%ában élvezhető, tiszta a vétel, sok esetben RDS is jön. A kisteleki hébe-hóba... RDS-hez még sose volt szerencsém, de élvezhető, tiszta adást úgy a város 40%-ában tapasztaltam. A 96.8 pedig szintén RDS nélkül, de jellemzően mindenhol jól vehető, valamivel gyengébben, mint a 97.6.
 #131844  Szerző: Promenád

jimmer írta:annál nem, igaz, nem írtam oda, ez a makói esetében van így. A "tisztességes adásprocesszorok" alatt nem tudom mit értesz. Amilyen minőségben szól, nem gondolom, hogy valami modernebb ORBAN vagy Omnia van a láncban.
A ,,tisztességes adásprocesszorok" szavakat molnarb-töl idéztem, ezért tettem idézőjelbe. Amilyen minőségben szól az teljesen szét van tekerve. Olyan szinten, hogy olyan 4 vagy 6 kHz-től a teteje túlvezérelt ami aztán le is van fojtva valamilyen megoldással, a keverőnél használt mikrofonnál semmi lágy mélyek, a stúdióban használt mikrofonoknál meg a brummogó macik is szétnevetik magukat, annyira sok mély van ráengedve. :D A kistelekit hagyjuk, mert egy eleve rossz hangzásképből próbálnak valamit produkálni, amitől kicsit szárazabbnak szólt az egész. De, amióta egyszer megjegyeztem egy fórumon, azóta hallhatóan állítottak rajta : legalább most már ténylegesen sztereóban szól a sztereó adó. A makóit pedig ugyanúgy hallom vissza, mint a vásárhelyit a fent említett gondokkal.
 #131820  Szerző: jimmer

annál nem, igaz, nem írtam oda, ez a makói esetében van így. A "tisztességes adásprocesszorok" alatt nem tudom mit értesz. Amilyen minőségben szól, nem gondolom, hogy valami modernebb ORBAN vagy Omnia van a láncban.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 29