Pár éve, egy amúgy szimpatikus idős bácsi, kis városom főpostáján többekhez, főleg fiatalokhoz ment oda, beszélt nekik a "átkos"-ról, és mindenki hallgatta és helyeselt... engem is megtalált. (ekkorra magam már felépítettem a beszélgetést)
Valami igen régi bérpapirokat mutatott, hogy hány Ft-ért dolgoztak (valami 1200 Ft volt a fizetése), és hogy most mennyivel jobban keresek én, mint ő, oda mehetek nyaralni ahová akarok és mennyivel jobb nekem emiatt, stb..
Az ilyet sosem hagytam szó nélkül, mert ez így nagyon egyoldalú megközelítés, ezért higgadtan visszakérdeztem a kifli, tej, benzin akkori árára.. valami pár filléres összegeket mondott, én meg ott, helyben kiszámoltam azt neki, hogy ő, az akkori fizetéséből majd 2x annyi tejet vagy kiflit, és 4x annyi benzint tudott venni, mint én, most a sajátomból.
Aztán folytattam: a nyaralás akkoriban szervezett módon, KISZ, vállalati és szoc üdülőkben folyt, ezért gyakorlatilag mindenki eljutott nyaralni, ha csak nem volt "közellenség". Ma kizárólag az jut el nyaralni, aki meg tudja azt fizetni, illetve egyáltalán elengedik szabadságra.
A körülöttünk állók elismerően bólogattak a bácsi meg csak lesett... aznapra be is fejezte az agitálást.
Rádió: Blaupunkt "Malaga" CD36
Ant 1: "Tripleg"; Ant 2: K/NY-i látóterű H pol. dipól
Koax: RG6/SAT