RADIOSITE Fórum

• Politika

#135310  Szerző: markfelt

kukac írta:
admin írta:amivel talán mindenki egyetérthet, komoly probléma, hogy a fidesznek nincs alternatívája. sosem jó, ha valakinek nincs "versenytársa". az mszp és kölkei jobban tennék, ha megújulgatás és összeborulgatás helyett eltakarodnának a kékeres lófaszba, ki az országból, vagy rácsok mögé. de a fidesz sem makulátlan és nem maradhat örökké. ebben a helyzetben kevés a jó megoldás.
- mindenki elmehet a búsba, mert kivétel nélkül kárt okozott az országnak, de kikérem magamnak ezt a putyini rendszerhez való dörgölőzést, a keleti nyitással együtt.
2010-ben meglett volna az esélyük a normális viszonyok, normális ország megteremtésére. egy szavazattal ehhez hozzá is járultam, de sikerült visszaélni a bizalmammal, 2012 óta tudom.
 #135308  Szerző: kukac

admin írta:amivel talán mindenki egyetérthet, komoly probléma, hogy a fidesznek nincs alternatívája. sosem jó, ha valakinek nincs "versenytársa". az mszp és kölkei jobban tennék, ha megújulgatás és összeborulgatás helyett eltakarodnának a kékeres lófaszba, ki az országból, vagy rácsok mögé. de a fidesz sem makulátlan és nem maradhat örökké. ebben a helyzetben kevés a jó megoldás.
- mindenki elmehet a búsba, mert kivétel nélkül kárt okozott az országnak, de kikérem magamnak ezt a putyini rendszerhez való dörgölőzést, a keleti nyitással együtt.
 #135307  Szerző: kukac

Pasa írta:
kukac írta:de, a saját tulajdonom volt, szabadon választottan fizettem, én döntöttem így, pont annak reményében hogy az állami rendszer összeomlása után legyen valami anyagi támpontom
Nem, nem volt a sajátod és kötelező volt legalább 8%-ot fizetned. Ennyivel kevesebb jutott a nyugdíjasoknak. Bizonyám, mert te nem a saját nyugdíjadra fizetsz az államnak, hanem a jelenlegi nyugdíjasokat tartod el belőle.
- közben utánanéztem, látom hogy mi okozta a félreértést - én nem a 98-as munkakezdőknek kötelezően választott magánnyugdíjpénztári megoldásban voltam, hanem még előtte, szabadon választottan dönthettünk arról hogy belépünk - ez egy nagy különbség, mert ezt a korai befizetői réteget bizony megkárosította hogy úgy kezelték ezt a vagyont mint a befizetésre kötelezettekét.
 #135306  Szerző: markfelt

amivel talán mindenki egyetérthet, komoly probléma, hogy a fidesznek nincs alternatívája. sosem jó, ha valakinek nincs "versenytársa". az mszp és kölkei jobban tennék, ha megújulgatás és összeborulgatás helyett eltakarodnának a kékeres lófaszba, ki az országból, vagy rácsok mögé. de a fidesz sem makulátlan és nem maradhat örökké. ebben a helyzetben kevés a jó megoldás.
 #135305  Szerző: kukac

Pasa írta:
kukac írta:de, a saját tulajdonom volt, szabadon választottan fizettem, én döntöttem így, pont annak reményében hogy az állami rendszer összeomlása után legyen valami anyagi támpontom
Nem, nem volt a sajátod és kötelező volt legalább 8%-ot fizetned. Ennyivel kevesebb jutott a nyugdíjasoknak. Bizonyám, mert te nem a saját nyugdíjadra fizetsz az államnak, hanem a jelenlegi nyugdíjasokat tartod el belőle.
- én döntöttem arról hogy fizetem, tehát szabadon választottam. ez nem volt a felosztó-kirovó rendszer része, pont emiatt kellett továbbra is fizetni az állami kasszába is!
kukac írta:most fizetek magamnak egy önkéntes számlát (szerencsére már elég régóta), így van esélyem hogy ezt a kárt átvészeljem
Nagyon helyes, jól csinálod. Ezt hívják sajátnak, ehhez nyúlhatsz, ha megöregszel.
- ha el nem veszi ezt is a fidesz addig...
kukac írta:ez akkor is elorzás (vagy ha így jobban tetszik: elkommunizálás, azaz az a folyamat amikor az erősebb úgy dönt hogy elvesz valamit a gyengébbtől és ad rá valami fellengzős indokot, amit a rajongói tábor elfogad és később szajkózhat - de ettől a tény az tény marad, nem volt joguk hozzá)
Légyszíves próbáld megérteni, amit az előbb és most is írtam. Nem orozhatta el az állam azt, ami az övé volt. Nem a tied, hanem az övé, így joguk is volt hozzá. Azért, mert a balos média ezt (is) felkapta, nem kell ám rögtön elhinni. Persze a rajongók magukévá tették ezt a véleményt, anélkül, hogy gondolkodnának picikét.
- nem volt az övé, de minek is magyarázom... te eldöntöd hogy nyitsz egy bankszámlát és fizetsz be rá pénzt, majd jön egy kormány aki lenyúlja a pénzed és csinál hozzá egy ideológiát, de attól még az a pénz a tiéd volt és nem az államé!
 #135304  Szerző: Glenn

kukac írta:most fizetek magamnak egy önkéntes számlát (szerencsére már elég régóta), így van esélyem hogy ezt a kárt átvészeljem
Nagyon helyes, jól csinálod. Ezt hívják sajátnak, ehhez nyúlhatsz, ha megöregszel.
kukac írta:ez akkor is elorzás (vagy ha így jobban tetszik: elkommunizálás, azaz az a folyamat amikor az erősebb úgy dönt hogy elvesz valamit a gyengébbtől és ad rá valami fellengzős indokot, amit a rajongói tábor elfogad és később szajkózhat - de ettől a tény az tény marad, nem volt joguk hozzá)
Légyszíves próbáld megérteni, amit az előbb és most is írtam. Nem orozhatta el az állam azt, ami az övé volt. Nem a tied, hanem az övé, így joguk is volt hozzá. Azért, mert a balos média ezt (is) felkapta, nem kell ám rögtön elhinni. Persze a rajongók magukévá tették ezt a véleményt, anélkül, hogy gondolkodnának picikét.
 #135303  Szerző: markfelt

Pasa írta:
admin írta:de ilyen alapon, Pasa is több forrásból tájékozódik szerintem, ez elismerésre méltó.
m1, duna, hírtv, echotv, kossuth, lánchíd rádió, alfahír, kuruc, mn, mno, válasz.hu, heti válasz, pestisrácok.hu stb., mi? :)
A fele igaz nagyjából. Csak nem értem, ez hogy jön ide. Viszont egyet kihagytál: Nevem Senki. Ajánlom figyelmedbe. :)
ha már coming out, nekem:

reggel 444 és kuruc.info (a két szélsőség) a kávéhoz
napközben origo, index, válasz, mn
este hírtv és rtl2 híradó visszanézés

úgy gondolom, ez bőven 50-50.
 #135302  Szerző: kukac

Pasa írta:
kukac írta:nem én mondom ezt, valamelyik oldalon olvastam, lehet ezt vitatni, de nem ez a lényeg. végül nem a net miatt ment a tiltakozás hanem a kormány működése miatt. nem a torrentezés korlátozása volt az üzenet hanem a szabadságjogok csorbítása a rejtett adóztatás miatt, ami meggátolja az internet alapú társadalom fejlődését, rontja az ország gazdasági mutatóit és tönkretesz jónéhány vállalkozát, amelyik nem elég tőkeerős ahhoz hogy elbírja ezeket a terheket.
Megmondom, melyik oldalon olvashattad: nol, 444, hvg, atv... Néha olvass mást is, mert az igazság odaát van. ;)
- az a baj hogy a pártmédia irományai nem számítanak semmilyen téma kapcsán autentikus forrásnak, hamisított adatok, hírek, történetek - ezeket inkább ne hozzuk már fel ha tényekről beszélgetünk...
 #135301  Szerző: markfelt

asr27 írta:Pasa írta:
A közmunkaprogram megakadályozza a segélyből élősködést, amit 2010 előtt támogattak, és az adófizetők finanszíroztak. Közben már a valós munkahelyteremtés is megindult.
Miért, a közmunkásokat nem az adófizetők finanszíroznak? De! Azzal, hogy az útszéleket, árokpartokat kaszálják, tisztogatják, nem termelnek az országnak, csak viszik a pénzt. Persze nem szakadnak meg, sokszor a 8 órából 2 óránál többet nem dolgoznak.
Hol indult meg a valós munkahelyteremtés? Szerintem te egy másik Magyarországban élsz, semmilyen munkahelyteremtés nem indult itt meg, sőt, inkább csökken...
kettő előnye van, hogy egyrészt spórolhatnak az állami cégek (takarítócégek és főállású munkatársak helyett pl az mtva több száz közmunkást alkalmaz), illetve hogy a segélyen élők dolgoznak és nem henyélnek. de ez az ő, egyébként javíthatatlanul kétségbeejtő lelkiállapotuknak jó. ja meg a harmadik, hogy lehet csúsztatni a kormány pr-ral, hogy mennyit csökkent a munkanélküliség. a többi hatás mind káros.
 #135300  Szerző: Glenn

admin írta:de ilyen alapon, Pasa is több forrásból tájékozódik szerintem, ez elismerésre méltó.
m1, duna, hírtv, echotv, kossuth, lánchíd rádió, alfahír, kuruc, mn, mno, válasz.hu, heti válasz, pestisrácok.hu stb., mi? :)
A fele igaz nagyjából. Csak nem értem, ez hogy jön ide. Viszont egyet kihagytál: Nevem Senki. Ajánlom figyelmedbe. :)
  • 1
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • 519