RADIOSITE Fórum

• Politika

#136879  Szerző: asimov

Azt alapul véve, hogy milyen komoly IT-s cégek és vállalatok estek eddig "áldozatul" eddig az Anonymus-nak, jó eséllyel néhány nap alatt komolyabb veszteségeket szenved el az IS, mint amennyi kárt nekik a koalíciós légicsapások összesen okoztak, az elmúlt fél évben.
kukac írta:Az Anonymous a terroristáknak: kicsinálunk titeket!
 #136878  Szerző: LuciFerko

http://444.hu/2015/01/10/en-hongrie-on- ... s-charlie/
Már vártam egy ilyen cikket.
Csakhogy ma Magyarországon a szólásszabadság pont addig tart, amíg valaki saját maga bele nem szalad a késbe. Akkor jön a sértett rinyálás, a bíróságra szaladgálás, pereskedés, helyreigazítás, kártérítés, fenyítés, kirúgás, elmarasztaló ítélet, pénzbüntetés, megrovás, priusz.
 #136875  Szerző: szemilan

Íme az első lépések:

Február elejétől tizenhárom veszteséges üzletét építi le a magyarországi Tesco áruházlánc. A hírt a Tesco Global Áruházak Zrt. vezetői csütörtökön közölték a hazánkban 222 egységet működtető lánc régiós vezetőivel. A bezárásra ítélt üzletek jellemzően bérleményben működnek, így a cégnek nem kell a költségcsökkentő lépéssel addig várnia, amíg új vevő akad

http://hvg.hu/kkv/20150110_MN_Mar_febru ... yaror?s=hk
 #136871  Szerző: kukac

Csongii írta:Nekem elég sok negatív élményem van a Cigányokkal kapcsolatban, főleg fiatalabb koromból. Sok velük a probléma ez tény, a gond az leginkább, hogy jó részéről nem ők tehetnek, hanem a kormányzat (és most nem konkrétan a mostanira gondolok, hanem úgy az összesre). Senki sem próbálta megoldani komolyabban az úgynevezett Cigány-kérdést. Az iskolákban már elkezdődik a baj, pedig a neveléssel is sokat lehetne segíteni, de a magyar oktatás meg.... csak egyre lejjebb csúszik. :cry:
Emellett viszont ismerek pár Cigányt, aki rendes, meg akar dolgozni a sikeréért és tesz is érte, a családjával igyekszik jól és kulturáltan élni.
Nagyon jó példa a kollégiumi szobatársaim. 2 Cigány sráccal voltam 1 szobában, az egyikük a mai napig egy nagyon rendes srác, aki megosztotta amije volt, rendesen beszélt, soha senkit nem fenyegetet stb. A másik viszont egy akkora paraszt, bunkó, suttyó volt, hogy már akkor kihajítottam volna a 6-ról, ahol a szobánk volt. (Mellékesen: Szinte mindenki utálta a környező szobákban is.)
De van ilyen a nem cigányok között is. Csupán valamiért a kisebbségük miatt feltűnőbb a sok rossz, mint a jó.
Itt emberekrol van szo es nem nepcsoportrol. Az emberek olyanok amilyenek, mindenkinek olyan az ertekrendje amilyen a neveltetese, az elettapasztalata, az intelligenciaja, a felfogasa, de senkinek nincs joga kollektivan itelkezni, megbelyegezni embercsoportokat csak azert mert a csoport egyes tagjaival valaha konfliktusa volt...
 #136870  Szerző: Csongii

Nekem elég sok negatív élményem van a Cigányokkal kapcsolatban, főleg fiatalabb koromból. Sok velük a probléma ez tény, a gond az leginkább, hogy jó részéről nem ők tehetnek, hanem a kormányzat (és most nem konkrétan a mostanira gondolok, hanem úgy az összesre). Senki sem próbálta megoldani komolyabban az úgynevezett Cigány-kérdést. Az iskolákban már elkezdődik a baj, pedig a neveléssel is sokat lehetne segíteni, de a magyar oktatás meg.... csak egyre lejjebb csúszik. :cry:
Emellett viszont ismerek pár Cigányt, aki rendes, meg akar dolgozni a sikeréért és tesz is érte, a családjával igyekszik jól és kulturáltan élni.
Nagyon jó példa a kollégiumi szobatársaim. 2 Cigány sráccal voltam 1 szobában, az egyikük a mai napig egy nagyon rendes srác, aki megosztotta amije volt, rendesen beszélt, soha senkit nem fenyegetet stb. A másik viszont egy akkora paraszt, bunkó, suttyó volt, hogy már akkor kihajítottam volna a 6-ról, ahol a szobánk volt. (Mellékesen: Szinte mindenki utálta a környező szobákban is.)
De van ilyen a nem cigányok között is. Csupán valamiért a kisebbségük miatt feltűnőbb a sok rossz, mint a jó.
 #136869  Szerző: kukac

admin írta:nyitott kapukat döngetsz, kukac. nem tudom, mi is a gondod velem, vagy a fórummal itt most tulajdonképpen?
- nincs szuperkorrektseg ilyen ertelemben, nem lehet mindig a mertani kozeppontban maradni, mert nincs ilyen! Ha nem mondasz nemet a rasszizmusra, azzal elfogadod, legitimalod a letjogosultsagat, es maris billent a merleg nyelve!
 #136868  Szerző: kukac

admin írta:nyitott kapukat döngetsz, kukac. nem tudom, mi is a gondod velem, vagy a fórummal itt most tulajdonképpen?
A forummal onmagaban semmi, szokvanyos tarsadalmi, politikai, kulturalis es vallasi retegzodes egy ket kozos talalkozasi ponttal. Viszont az kicsit zavar amikor a hivatalosan 'nyitottak vagyunk'-hitvallas neveben annyira nyitottak vagyunk hogy aztan gyakorlatilag mindeni vermerseklettol fuggoen azt gyalaz le es ugy ahogy eppen nem szegyelli! Nem azzal van bajom hogy ket ember egymast szapulja, lelkuk rajta, (magam is nagy rajongoja vagyok a mufajnak) az zavar amikor valaki tudatlansagbol, tanulatlansagbol, vagy csak egyszeruen rosszindulatbol bant olyan embereket akikkel soha baja nem volt, nem kehetett es soha nem is lesz - de ez nem rajta fog mulni!
Ezt en kepmutatasnak tartom, nem kell akkor hangoztatni ezt a hitvallast es akkor nem lesz felreertheto a dolog.
 #136867  Szerző: markfelt

nyitott kapukat döngetsz, kukac. nem tudom, mi is a gondod velem, vagy a fórummal itt most tulajdonképpen?
 #136864  Szerző: kukac

admin írta:én értem asr27 indulatait, de valóban nem kéne így beszélni kollektíven semmilyen embercsoportról.

sajnálatos, hogy megkárosítottak, remélem, ment a feljelentés.
Kulonbseget kell tenni akozott hogy valakit megkarositottak, emiatt indulatos arra aki ezt tette vele, es akozott hogy kollektivan, valogatas nelkul, gyalazkodva beszel emberekrol, kozeppontba kiemelve a szarmazasukat mint a serelmeinek okozojat! Ezt nem lehet megerteni - ennyi erovel azt is mondhatnad hogy te megerted a franciaorszagi terroristakat, hiszen serelem erte oket!
  • 1
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 517