RADIOSITE Fórum

• RDS - Radio Data System

#158378  Szerző: Kovi02

RatFM írta:
Kovi02 írta:Tegnap kaptam egy új autórádiót(sajnos noname márka),és lenne vele egy problémám.
Ha horvát adókat hallgatok(esetemben Radio Osijek és Slavonski Radio,HR-1-2-3 nál nincs ilyen probléma),akkor szinte percenként átugrik a rádió egy másik adóra(de azonnal visszavált,így sajnos nem tudom megnézni melyik adóra áll át,csak kb. 1 másodpercig egy másik adó hallható).Ritkábban előfordul ugyanez a Petőfivel is. Ha az AF-et kikapcsolom,akkor a probléma megszűnik. Mi lehet a gond? (amúgy bármilyen térerőnél átvált)
Szerintem ezzel: "noname márka" mindenre magyarázatot adtál.
Hagyd kikapcsolva az Alternativ Frekvenciát és használd amíg működik.
Mellesleg a gagyi alkatrészek a gagyi beállítások és még bármi más is okozhatja ezt.
Amúgy az előző autórádió is ugyanezt csinálta.(mindkettő ugyanolyan gyári)

Ill. lenne még egy érdekesség,a 100,6 YU-ECO nál már hónapok óta nincsen RDS,levették a kódert(és 250khz-s löketet kapott az adó),de az autórádió lehozza az RTS_BG_1 PS-t,ami a szerb állami rádió 1-es programjáé,tehát D2FF PI-t kellett lehoznia. Ez hogy/mitől lehet?-az adó nem sugároz RDS-t,SDR-en és RDS-SPY-al is néztem-.
 #158377  Szerző: RatFM

Kovi02 írta:Tegnap kaptam egy új autórádiót(sajnos noname márka),és lenne vele egy problémám.
Ha horvát adókat hallgatok(esetemben Radio Osijek és Slavonski Radio,HR-1-2-3 nál nincs ilyen probléma),akkor szinte percenként átugrik a rádió egy másik adóra(de azonnal visszavált,így sajnos nem tudom megnézni melyik adóra áll át,csak kb. 1 másodpercig egy másik adó hallható).Ritkábban előfordul ugyanez a Petőfivel is. Ha az AF-et kikapcsolom,akkor a probléma megszűnik. Mi lehet a gond? (amúgy bármilyen térerőnél átvált)
Szerintem ezzel: "noname márka" mindenre magyarázatot adtál.
Hagyd kikapcsolva az Alternativ Frekvenciát és használd amíg működik.
Mellesleg a gagyi alkatrészek a gagyi beállítások és még bármi más is okozhatja ezt.
 #158376  Szerző: Kovi02

Tegnap kaptam egy új autórádiót(sajnos noname márka),és lenne vele egy problémám.
 #149668  Szerző: Kovi02

mihalylovics írta:
Kovi02 írta:Üdv,valaki meg tudná mondani azt,mi az RDS/PS-e ezeknek a rádióknak:
Sárrét FM 91,8
Rábaköz Rádió 94,5
ISIS Rádió Körmend 99,8
RDS PI:
Lánchíd Rádió 88,1
Pont Rádió 89,9
Berettyó Rádió 97,9
MaxiRádió 92,4
Fortuna Rádió 96,3
Focus Rádió 100,4
illetve: FM7-Eger
A Sárrét PS-e scroll-os, a név, meg talán a telefonszám van benne, PTY: EASY M, RT nincs
Isis: Itt a PS dinamikus, amikor próbáltam, sajnos viszonylag messze voltam/szarul van beállítva, így összevisszaságokat mutatott a kocsi, de KORMEND_ biztosan benne volt (ennyi használható adatot halásztam belőle ki), PTY: POP M, RT-ről szintén nincs infóm.
Berettyó: PS: BERETTYO, PTY: NONE, RT nincs.
Lánchídról csak annyit, hogy az összesnél ugyanaz a PI-kód, mindig átvált az ottanira (már ha van), ha a kocsiban rátenyerelek a 4-es gombra.
Fortuna: szintén scroll-PS, névvel, telefonszámmal, de itt már a dalcím is szerepel (ha jól emlékszem), PTY: POP M, RT szintén dalcím (ez sem biztos).
FM7: statikusan __FM_7__, PTY: POP M, RT nincs.
Többet nem tudok, vagy már írták, illetve az is lehet, hogy változott, ezek mind viszonylag rég voltak.
Köszönöm! -amúgy a Fortuna PS-t már vettem,az 100%,hogy nem scrollos,hanem dinamikus-.
Illetve: a Sárrét FM RDS PS-ét majd meg tudnád adni?
 #149660  Szerző: mihalylovics

Kovi02 írta:Üdv,valaki meg tudná mondani azt,mi az RDS/PS-e ezeknek a rádióknak:
Sárrét FM 91,8
Rábaköz Rádió 94,5
ISIS Rádió Körmend 99,8
RDS PI:
Lánchíd Rádió 88,1
Pont Rádió 89,9
Berettyó Rádió 97,9
MaxiRádió 92,4
Fortuna Rádió 96,3
Focus Rádió 100,4
A Sárrét PS-e scroll-os, a név, meg talán a telefonszám van benne, PTY: EASY M, RT nincs
Isis: Itt a PS dinamikus, amikor próbáltam, sajnos viszonylag messze voltam/szarul van beállítva, így összevisszaságokat mutatott a kocsi, de KORMEND_ biztosan benne volt (ennyi használható adatot halásztam belőle ki), PTY: POP M, RT-ről szintén nincs infóm.
Berettyó: PS: BERETTYO, PTY: NONE, RT nincs.
Lánchídról csak annyit, hogy az összesnél ugyanaz a PI-kód, mindig átvált az ottanira (már ha van), ha a kocsiban rátenyerelek a 4-es gombra.
Fortuna: szintén scroll-PS, névvel, telefonszámmal, de itt már a dalcím is szerepel (ha jól emlékszem), PTY: POP M, RT szintén dalcím (ez sem biztos).
FM7: statikusan __FM_7__, PTY: POP M, RT nincs.
Többet nem tudok, vagy már írták, illetve az is lehet, hogy változott, ezek mind viszonylag rég voltak.
 #149658  Szerző: zenefalo

Focus: _FOCUS__ csak így stabilan.
 #149648  Szerző: djlacee

Sárrét FM 91,8
Rábaköz Rádió 94,5
ISIS Rádió Körmend 99,8
RDS PI:
Lánchíd Rádió 88,1
Pont Rádió 89,9
Berettyó Rádió 97,9
MaxiRádió 92,4
Fortuna Rádió 96,3
Focus Rádió 100,4
Rábaköz:
RABAKOZ_ / _KAPUVAR_ / FM_94,5_
Lánchíd:
LANCHID_ / FM_88,1_
 #149640  Szerző: Kovi02

Üdv,valaki meg tudná mondani azt,mi az RDS/PS-e ezeknek a rádióknak:
Sárrét FM 91,8
Rábaköz Rádió 94,5
ISIS Rádió Körmend 99,8
RDS PI:
Lánchíd Rádió 88,1
Pont Rádió 89,9
Berettyó Rádió 97,9
MaxiRádió 92,4
Fortuna Rádió 96,3
Focus Rádió 100,4
 #137104  Szerző: djlacee

Ezt az írásomat meg honnan szedted? És miért reagáltad rá azt, amit?
 #137103  Szerző: Kovi02

djlacee írta:mutattam már, de itt van megint:
http://www.radia.sk/radia/sity.html

89.7 Bratislava - Devínska Nová Ves, sídlisko 0.03
92.3 Bratislava - Dúbravka - Hanulova ul. 0.02
98.5 Bratislava - Petržalka, sídlisko 0.03
107.0 Bratislava - Millenium Tower 0.05
http://www.radia.sk/radia/viva-metropol.html
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4