RADIOSITE Fórum

• RADIOSITE.HU

#150230  Szerző: markfelt

A minap nézegettem a cseh piacot, mindez igen szomorú ahhoz képest, ami ott, két országgal arrébb van.
 #150218  Szerző: Ivoa

admin írta:Sose késő. Egyébként úgy tudom, van a szegedi Európához valami köze a 88-nak is. Vagy volt.
Viszont az ciki, hogy egy Szeged méretű városban egy kereskedelmi, helyi rádió van - illetve Pécsett, Győrött stb.
Kíváncsi vagyok, hogy 2016/17/18-ban milyen változások lesznek:

- Békéscsaba 88,9 Rádió 1: 2005-2017 májusáig - 98,4 Mega: 2018-ban jár le az első hét év
- Debrecen 104,6 Best FM/FM95: 2017 végén jár le az első hét év
- Eger 101,3 Rádió Eger: 2017-ben a plusz öt éve jár le
(Győr 103,1 Ozone FM: 2017-ben a plusz öt éve jár le)
- Nyíregyháza 91,1 Rádió Pont 1: 2017-ben jár le az első hét év, Sunshine 99,4 és Retro 103,9: 2018-ban jár le a plusz öt év
- Székesfehérvár 103,8 Kék Duna: 2018-ban jár le az első hét év
- Szolnok 102,4 Amadeus: 2018-ban jár le az első hét év
- Szombathely 88,4 Nyugat: 2018-ban jár le a Nyugat plusz öt éve

Ezt csak azért gyűjtöttem össze, hogy 2017-2018-ban járnak le azok a szerződések, amelyekhez még éppen nem volt köze a jelenlegi MT-nek, ill. az ORTT-től örökölten kerestetett frekvenciák. Én pl. erősen kételkednék abban, hogy a Rádió Eger, vagy a Nyugat 2017/2018 után maradhat (tekintve a jelenlegi önkormányzataik hozzáállását).
Szerintem hosszútávon az egy kereskedelmi+egy vallási+egy hírcsatorna jelleget nyomnák, erre már most tökéletes példa Kaposvár, vagy Pécs, vagy Szeged. Ki is ütötték pl. Szombathelyen a Rádió Szombathely 97,1-et a Lánchíd kedvéért, vagy a Kék Duna 107,0 Tatabányát szintén a Lánchíd kedvéért, vagy a Rádió 1 92,3 Debrecent a Katrádió kedvéért.
 #150212  Szerző: markfelt

Sose késő. Egyébként úgy tudom, van a szegedi Európához valami köze a 88-nak is. Vagy volt.
Viszont az ciki, hogy egy Szeged méretű városban egy kereskedelmi, helyi rádió van - illetve Pécsett, Győrött stb.
 #150210  Szerző: mihalylovics

admin írta:Kevesen emlékeznek már rá, de a Győr 100.1-es frekin is eredetileg az Európa Rádió nyert, amit aztán eladtak az Oxygen-nek, majd egy önkormányzat-közeli társaságnak, így lett belőle a Győr+, ami szerintem az egyik leghallgathatóbb és helyben piacvezető közösségi rádió. Szerintem sokan díjaznák, ha hasonló sorsra jutna a 87.9 is, persze minden tiszteletem az Európa Rádióé.
a számból húztad ki a szót... én is ezt reméltem még annak idején, amikor a 87.9 indult, hogy ebből is eladás lesz, de végül sajnos nem így lett...
 #150209  Szerző: markfelt

Kevesen emlékeznek már rá, de a Győr 100.1-es frekin is eredetileg az Európa Rádió nyert, amit aztán eladtak az Oxygen-nek, majd egy önkormányzat-közeli társaságnak, így lett belőle a Győr+, ami szerintem az egyik leghallgathatóbb és helyben piacvezető közösségi rádió. Szerintem sokan díjaznák, ha hasonló sorsra jutna a 87.9 is, persze minden tiszteletem az Európa Rádióé.
 #150208  Szerző: Kovi02

mihalylovics írta:
Ivoa írta:
Kovi02 írta: A 87,9 a legnagyobbat szóló szegedi freki,itthon mobillal is behozom,a többi szegedi meg kb. sehogy. A 88 a 2. legerősebb,itthon RDS-SPY-al eljön hibásan a PS,meg lejön a PI.Az újszegedi "nagyadó" vétele Szegeden már a városban is siralmas,a 90,3 93,1 94,9 mobillal alig,a város északnyugati részén(itt az európán és a 107,0 Rádió7-en kívül semmi nem szól normálisan)meg autórádióval is gyenge. A belvárosban(Tisza Lajos körút+"ettől a folyóig befelé")a magas épületek + a 3 méter magasságban elhelyezett villamosvezetékek miatt egyszerűen minden szar. Szegedre nagyon érdemes lenne egy tesztsugárzást "rakni",hogy úgy milyen a vétel. Szerintem a szegedi nagyadónak nem a város szélén kéne lennie,rakták volna olyan jó helyre,mint a telekom torony.(az európa az 1kw-jával sokkal nagyobbat szól,mint bármelyik szegedi)
Morogtam is egyet, amikor a 101,9-es MR1-et elcserélték a 90,3-asra (nem mintha hallgatnám), a 101,9 volt a 87,9 mellett a másik használható.
A Katrádiónak amúgy sincs még frekvenciája Szegeden.
Egy imarádió nem elég? :D Annó nem is értettem, hogy a 87.9-et miért egy ilyen, 0 hallgatottságú, kimondottan szűk rétegnek szóló adónak adták (fogadni merek, hogy a 100.2-t is többen hallgatják, a kisebb lefedettség ellenére).
A 87,9-et én sem értem,oda mehetett volna egy helyi adó,de az Európa nem az a kifejezett "imarádió",az inkább tényleg közösségi.
 #150207  Szerző: mihalylovics

Ivoa írta:
Kovi02 írta: A 87,9 a legnagyobbat szóló szegedi freki,itthon mobillal is behozom,a többi szegedi meg kb. sehogy. A 88 a 2. legerősebb,itthon RDS-SPY-al eljön hibásan a PS,meg lejön a PI.Az újszegedi "nagyadó" vétele Szegeden már a városban is siralmas,a 90,3 93,1 94,9 mobillal alig,a város északnyugati részén(itt az európán és a 107,0 Rádió7-en kívül semmi nem szól normálisan)meg autórádióval is gyenge. A belvárosban(Tisza Lajos körút+"ettől a folyóig befelé")a magas épületek + a 3 méter magasságban elhelyezett villamosvezetékek miatt egyszerűen minden szar. Szegedre nagyon érdemes lenne egy tesztsugárzást "rakni",hogy úgy milyen a vétel. Szerintem a szegedi nagyadónak nem a város szélén kéne lennie,rakták volna olyan jó helyre,mint a telekom torony.(az európa az 1kw-jával sokkal nagyobbat szól,mint bármelyik szegedi)
Morogtam is egyet, amikor a 101,9-es MR1-et elcserélték a 90,3-asra (nem mintha hallgatnám), a 101,9 volt a 87,9 mellett a másik használható.
Egy imarádió nem elég? :D Annó nem is értettem, hogy a 87.9-et miért egy ilyen, 0 hallgatottságú, kimondottan szűk rétegnek szóló adónak adták (fogadni merek, hogy a 100.2-t is többen hallgatják, a kisebb lefedettség ellenére).
 #150199  Szerző: Kovi02

Ivoa írta:
A 101,9 használhatatlan volt,mert a 101,8 RTS 202 állandóan zavarta -a BG1,BG2,BG202 programok Crveni Cot-ról Szegeden állandó RDS-es vételek-.
Amúgy Szegedre koordináltak egy helyi frekit a 107,7-re,azt pályáztathatnák-vagy a 101,9-et(egyik talán kereskedelmi lenne)
 #150198  Szerző: Ivoa

#150190  Szerző: markfelt

Attis írta:A kaposvári listához pár megjegyzés:
Dankót érdemes lenne átírni a 104.6 Pécsre. A 100.2 kizárólag a város keleti (szentjakabi) részén szól elfogadhatóan (RDS-t ott se tudtam lehozni.). A 104.6 a belvároson kívül egész tűrhetően vehető.
A Nemzetiségi Rádió egyértelműen az 1188-on jön jobban. A 873 elég gyengén szól Kozármislenyből.
:yes:
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 112