RADIOSITE Fórum

• 89.5 Music Fm

#150532  Szerző: BroCreSt

OFF

A streamWriter miért nem szól?
Pedig a hangerő a maximumon van.
Vagy csak Windows 10 alatt ilyen?
 #150423  Szerző: markfelt

Annak semmi értelme nincs, 2015-ben legyen egy rádió kiszámítható, hozza egész nap ugyanazt a szintet, stílust.

(Persze ez azzal megdől már, hogy általában éjjelre pakolja mindenki a magyar zenéket, és estére a felesleges pofázást, ahelyett, hogy lobbizna az NMHH-nál az egész szakma, kollektíven, harciasan az idióta, értelmetlen és lényegében a szakmának káros kvóták miatt.)
 #150422  Szerző: joe

Az alternatív-underground zenei tartalmat sem kellene száműzni, az esti ill. éjszakai idősávba szépen beleférne...este 8 után alig van "esemény"...ha meg van, egy zenei tartalmat a legkönnyebb megszakítani egy-egy rövid közlemény erejéig.
 #150421  Szerző: markfelt

Egyébként a Petőfis javaslatoddal mélyen egyetértek, nem ártana egy kommersz, felnőtteknek és úton lévőknek szóló Petőfi, korosztályban kicsit "feljebb" pozicionálva a Class FM-nél. Az alternatív-underground zenei tartalom meg menjen a korábbi Dankó frekvenciákra, Budapest-Pécs-Szeged-Miskolc-Debrecen-Győr elég neki.
 #150419  Szerző: markfelt

joe:

Békés megye egy speciális eset, olyan, mint Bács-Kiskun, ne vonjunk le általános következtetést. "Történelmileg" jobban megszokták a helyi rádiózást az emberek, és amúgy stabilabban is szólnak pl. a megyeszékhelyen. De ez a hallgatói oldal. Az üzletit nézve, ettől függetlenül a helyi rádiók bevételt egyedül Békéscsabából realizálhatnak és az nem akkora piac, hogy 3 helyi kerrádió stabilan, hosszú távon osztozzon rajta.

Ha a 3-ból két frekvencián országos kereskedelmi szólna, a boltokban is eltérőek lennének viszonyok.
 #150417  Szerző: Kovi02

joe írta:...a Solti adó jelenleg valóban pénzkidobás, a "hallgatottsága" minimális - szerintem - csak stratégiai szerepe miatt tartja fenn az állam (aki járt már az állomáson, az tudja mire gondolok). Jót lehet vitázni azon, hogy az FM frekvenciákat, hogy lehetne "hasznosabban" felosztani - nekem sem tetszik a jelenlegi kínálat - többnyire csak autóban rádiózok, de ott tartok, hogy a ClassFM-re már oda sem kapcsolok, a MusicFM szintén nem jön be, Petőfi-nél 10 esetből 9-szer 5 percen belül továbbkapcsolok, a Bartók be sincs állítva. Hogy mit hallgatok? - nem a Dankót, bár az utóbbi időben találtam rajta olyan zenei műsort, amin ott ragadtam - jobb híján próbálom a helyi rádiókkal rádió hallgatási "igényemet" kielégíteni ill. egy-egy érdekes beszélgetős műsorral a Kossuthról.
Ami még érdekes, itt vidéken - Bp-től 200km-re - nem találni olyan helyet (boltot, szolgáltató céget) ahol a Class vagy a Petőfi szólna. Csak az elmúlt 3 napot felidézem: a sarki sörözőben Rádió1 szól, a "gumis műhelyben" Dankót hallgattak, a helyi pék Mega Rádióra gyúrja a kenyeret, a bevásárló központ egyik üzletében Csaba Rádiót hallottam, a buszon a vezetőnél Torony Rádió szólt (Békéscsaba-Békés vonalon)...ebből arra lehet következtetni, hogy a ClassFM jelenleg nem egy "országos kereskedelmi" adás, ha lenne konkurenciája már nem lenne. A Petőfi jelen formájában, bár változatos a zenei kínálat és sok újat akar adni, de pont emiatt hallgathatatlan egy átlag "vidéki" számára. Esetleg ami sokat lendíthetne a rádión, ha elmennének az osztrák Ö3 profilja felé és egy pörgős információs adót csinálnának belőle - de ehhez pénz kell, nem csak egy DJ egy szatyor CD-vel. És hogy témánál maradjunk, ha Budapesten járok akkor Music FM helyett Juventust hallgatok, próbálkoztam párszor a Music FM-mel, de nem megy...avagy 40 évesen már túl öreg vagyok hozzá :question: ...Joe
A 89,5-höz én még túl fiatal vagyok? :) -valamennyire ez nekem is szól,de 10 percnél tovább nem bírom hallgatni-. A "kínálattal" itt sincsenek megelégedve,de hazai adó már alig alig fogható itt(MR1,MR2,MR3,Class FM),egy átlag rádión még ezek se tisztán,mert a szabadkaiak mellé odateszik a hazai adók frekvenciáit(tudom,"ki van mérve")
. lásd: 89,4 MR2 - 89,6 Szabadkai Rádió, 103,7 MR2 - 103,9 PLAY ,104,6 MR2- 104,4 Radio Subotica , 96,5 BG2 - 96,7 MR1 - 97,0 AS FM, 105,2 HIT FM - 105,5 Class FM ,
96,2 index - 95,9 MR1 . Itt helyben a szabadkai adókat hallgatják,pld a boltban a 91,5 Pannon szól,az étteremben 88,3 City Radio-t hallgatnak,bár láttam már olyat is,hogy az építőmunkások a 89,6 Szabadkai Rádiót hallgatták. Összesen 2 olyan hely van itt,ahol MR2 vagy Class szólna. Ha esetleg Bp. körzetébe tévedek,akkor a "helyiek" közül egyet se hallgatok,inkább a szlovákok vételével próbálkozom(SRO1,Jemné,Anténa,E2,Funrádio,esetleg a Regina). Ha nem is egy CHR/Top40 adót várnék,akkor egy olyan "retro" adót,mint a lett Super FM.
 #150416  Szerző: Glenn

joe írta:...próbálkoztam párszor a Music FM-mel, de nem megy...avagy 40 évesen már túl öreg vagyok hozzá :question:
Én még öregebb vagyok, és szoktam hallgatni. 8-)
Sokat segítene a Music FM-en, ha nem egy ilyen törvényi környezetben kéne működnie. Erőltetik a szövegarányt, erőltetik a magyar zenearányt, így nem a megcélzott hallgatóknak kedvez. :(
 #150414  Szerző: joe

...a Solti adó jelenleg valóban pénzkidobás, a "hallgatottsága" minimális - szerintem - csak stratégiai szerepe miatt tartja fenn az állam (aki járt már az állomáson, az tudja mire gondolok). Jót lehet vitázni azon, hogy az FM frekvenciákat, hogy lehetne "hasznosabban" felosztani - nekem sem tetszik a jelenlegi kínálat - többnyire csak autóban rádiózok, de ott tartok, hogy a ClassFM-re már oda sem kapcsolok, a MusicFM szintén nem jön be, Petőfi-nél 10 esetből 9-szer 5 percen belül továbbkapcsolok, a Bartók be sincs állítva. Hogy mit hallgatok? - nem a Dankót, bár az utóbbi időben találtam rajta olyan zenei műsort, amin ott ragadtam - jobb híján próbálom a helyi rádiókkal rádió hallgatási "igényemet" kielégíteni ill. egy-egy érdekes beszélgetős műsorral a Kossuthról.
Ami még érdekes, itt vidéken - Bp-től 200km-re - nem találni olyan helyet (boltot, szolgáltató céget) ahol a Class vagy a Petőfi szólna. Csak az elmúlt 3 napot felidézem: a sarki sörözőben Rádió1 szól, a "gumis műhelyben" Dankót hallgattak, a helyi pék Mega Rádióra gyúrja a kenyeret, a bevásárló központ egyik üzletében Csaba Rádiót hallottam, a buszon a vezetőnél Torony Rádió szólt (Békéscsaba-Békés vonalon)...ebből arra lehet következtetni, hogy a ClassFM jelenleg nem egy "országos kereskedelmi" adás, ha lenne konkurenciája már nem lenne. A Petőfi jelen formájában, bár változatos a zenei kínálat és sok újat akar adni, de pont emiatt hallgathatatlan egy átlag "vidéki" számára. Esetleg ami sokat lendíthetne a rádión, ha elmennének az osztrák Ö3 profilja felé és egy pörgős információs adót csinálnának belőle - de ehhez pénz kell, nem csak egy DJ egy szatyor CD-vel. És hogy témánál maradjunk, ha Budapesten járok akkor Music FM helyett Juventust hallgatok, próbálkoztam párszor a Music FM-mel, de nem megy...avagy 40 évesen már túl öreg vagyok hozzá :question: ...Joe
 #150413  Szerző: markfelt

Szívesen néznék egy kutatást a Kossuth határon túli népszerűségéről, benne megjelölve, hogy milyen platformon hallgatják. Ennek fényében lehetne döntéseket hozni. De tényleg off. :)
 #150411  Szerző: djlacee

Erdélybe DAB mux tele magyar adókkal, aztán csá
  • 1
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 565