RADIOSITE Fórum

• TV-DX

#151220  Szerző: Gr3g0ry

Kovi02 írta:Most,hogy a VHF 1 sávban pár éven belül véget ér a sugárzás,arra gondoltam,milyen lenne ES-sel DX-elni VHF 3 sávú adókat,mivel,ha jól tudom talán Törökország,Algéria,Egyiptom is használja még analóg TV-re a VHF 3 sávot. Pld.: ha az FM adók óriási jelszinttel jönnek egy adóállomásról,akkor pár másodpercre gyengén feltűnhetnek onnan adók VHF 3 sávban,nem :question:

Jelenleg hány ország megy VHF 1 sávban(mondjuk mehetne VHF 1-en DVB-T is) ?
Azthiszem a televizíónk DVB-T módban keres VHF-ben is.
 #151219  Szerző: Kovi02

Most,hogy a VHF 1 sávban pár éven belül véget ér a sugárzás,arra gondoltam,milyen lenne ES-sel DX-elni VHF 3 sávú adókat,mivel,ha jól tudom talán Törökország,Algéria,Egyiptom is használja még analóg TV-re a VHF 3 sávot. Pld.: ha az FM adók óriási jelszinttel jönnek egy adóállomásról,akkor pár másodpercre gyengén feltűnhetnek onnan adók VHF 3 sávban,nem :question:

Jelenleg hány ország megy VHF 1 sávban(mondjuk mehetne VHF 1-en DVB-T is) ?
 #150864  Szerző: Gr3g0ry

Hosszú idő után, ma reggel (7-9 környékén) a Debreceni helyi mux(DebrecenTV -DTV) illetve 16h környékén a azthiszem a Nyíregyházi helyi mux(Kölcsey Televízíó -Kölcsey) ismét "bekopogott az ablakon". :happy:
 #150617  Szerző: Gr3g0ry

joe írta:
Gr3g0ry írta:Közben ismét fogható csak a logó tünt el meg összevan nyomva a kép.
Szolnok HD-ban sugároz, lehet a kiesésnek ehhez van köze, vagy az ukránok zavarnak nálad.

Az ukrán az UHF 48-on (kb. egy hete vettem):
Kép
Joe
Tudok róla hogy átálltak,ráadásul egy másfélévtizedes projektet(TXT) is kukába dobtak (sejtem emiatt) amihez külön gratulálok(mint ahogy a gyöngyösi VTV is anno tette). :x
Ez lesz az(logó,frekvencia stimmel).De mi lehet a neve?
 #150613  Szerző: joe

Gr3g0ry írta:Közben ismét fogható csak a logó tünt el meg összevan nyomva a kép.
Szolnok HD-ban sugároz, lehet a kiesésnek ehhez van köze, vagy az ukránok zavarnak nálad.

Az ukrán az UHF 48-on (kb. egy hete vettem):
Kép
Joe
 #150608  Szerző: Gr3g0ry

Közben ismét fogható csak a logó tünt el meg összevan nyomva a kép.
 #150605  Szerző: Gr3g0ry

A szolnoki helyi adó úgytűnik nem ad magáról életjelet(se antenna forgatással, se kereséssel)(fura azonban az hogy 100 vagy 96-94% jelerősséget mutat a tv ott).

Analóg terén valami ukrán "S" logójú adást sikerül elcsípnem(a S sárga a (talán háttér?) mögötte rejlő szín kék).
TXT: NO
Sound: Mono
Amit láttam:A Műsorvezető interjút készített egy terepszinű ruhás fickóval....
 #150542  Szerző: Gr3g0ry

Fene vinné el...DTV helyett a fehérgyarmati E mux-ot lelem.
A tv ilyenkor kijelzi a jelminőséget/hibaarányt,hang:nemmeghatározott.
A képernyőn meg ennyit látni: "A Szolgáltatás jelenleg nem elérhető."
 #149810  Szerző: joe

Gr3g0ry írta:ŐŐŐŐ...."digitális jeleket" analóg szempontból látok,nincs külön DVB-T vétel romániai adóról(még),csak azt nem tudom hogy mennyire zavarná a digitális az analógot.

Arra már volt példám mikor digitálist bezavarta egy másik digitális(Debreceni VTV-t a Gyulai vagy a fehérgyarmati "E" mux) utóbbinál kiírta hogy "A szolgáltatás nem elérhető",az előbbinél meg bejött a Gyulai adó.

Egyébként elképzelhető hogy újabb MUX-okat indítottak be romániában?
Az a helyzet, hogy jelenleg az egyetlen üzemelő román MUX sem országos, többek között Arad, Nagyvárad, Nagybánya adók körzetében még semmi. A magyar határ mellett Temesvár elindult, ill. feltételezem, hogy Erdélyben Nagyszeben (évek óta üzemelő teszt adás) mellett még Kolozsvár elindulhatott (magyarországi vételéről nem tudok). Közben megnéztem, sem Nagyvárad, sem Arad irányából nem jön még digitális adás. Joe
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 79