RADIOSITE Fórum

• Politika

#151690  Szerző: RatFM

Jobban élünk, ne röhögtessetek már !
A TB már rég nem járulék hanem adó, az is ki tudja hova kerül a havi 7000Ft x lakosság.
Mert amilyen állapotban a kórházak vannak inkább halálgyárnak néznek ki mint egészségügyi intézménynek !
És itt nem a fővárosi látványkórházról lenne szó !
3 hónapot kell várni egy kezelésre ?
Ez igen , csak így tovább, tényleg jobban élünk ! :vomit:
 #151689  Szerző: asr27

Pasa írta:
BMáté írta:...
A szomszédos országokban meg általában nem jobb, sőt rosszabb a helyzet.Nézzük meg inkább Romániát, Szerbiát, Szlovákiát, ott nem olyan fényes a helyzet.
Legalább egyszer írnál valós dolgokat!
http://hirtv.hu/ahirtvhirei/egyre-tobb- ... an-1325190

Románia is gyorsabban fejlődik, mint Magyarország, ha így folytatjuk, akkor le is fognak előzni minket.
 #151687  Szerző: Glenn

BMáté írta:...
Végre idetévedt valaki, aki normálisan látja a helyzetet.
Ugyanakkor az valóban igaz, hogy most már kicsivel jobban kéne élnünk, mint ahogy élünk, mert elkezdhetne kormányunk az életszínvonalba visszaforgatni a növekedésből. A szomszédos országokban meg általában nem jobb, sőt rosszabb a helyzet. Szlovéniával példálózni demagógia, mert még a jugoszláv időkben az a tartomány volt a "kirakat", akkor is és azóta is folyamatosan közel nyugati az életszínvonal. Voltam ott 20 éve is, akkor is messze jobban éltek, mint bárki a környéken. Nézzük meg inkább Romániát, Szerbiát, Szlovákiát, ott nem olyan fényes a helyzet.
 #151680  Szerző: RatFM

BMáté írta:
Szeretném hangsúlyozni, hogy ezeket a dolgokat még véletlenül sem azért írtam így le, hogy ezzel a személyedet támadjam, hanem mert az általad leírtak nem felelnek meg a valóságnak. Sajnos mai napig jellemző egy általános elégedetlenség a magyar társadalomra, amivel kapcsolatban természetesen nem fogom játszani a hülyét, és nem írom azt, hogy nem értek. Teljesen megértem ugyanis, hiszen lehetne jobb is, élhetnénk jobban is, jobb anyagi és egyéb háttér mellett, de most ez van, és még ez is jobb mint 20, 30 vagy 40 évvel ezelőtt, ezért azt gondolom nem szerencsés azt írni, hogy régen minden jobb volt. Nem volt, ma jobb!
Szép litániát írtál , de egyáltalán éltél te 1980-85 előtt ?

Ajánlanám ezt az alábbi linket a figyelmedbe és azt kell mondanom sokkal jobb volt !

https://youtu.be/PirIDRpqTPY

Most csak a látványtevékenység dívik meg a rongyrázás.
Régen a Trabant vagy Lada ki volt fizetve és nem hitelből rohangál a (L)ÚSER full full extrás hitelvágrennel a 8-10 éves 80 kilós gyorskaján és fosbúkon szocializálódott gyerekével az iskolába ami kb 2 sarokra van.

És még ennyit hozzá: ha a kormány bakancsa a nyakadon tapos akkor teljesen mindegy, hogy jobbos vagy balos !
 #151679  Szerző: asr27

BMáté írta:Ezekkel a kijelentésekkel több szempontból is vitatkoznék.
Első kérdésed: "mikor is volt jobb?"
Ezzel kapcsolatban néhány érdekes adattal kezdenék, igaz 1990 és 2015, nem 1985-2015 viszonylatában:
1990-ben 95-ös benzin ára: 36 Ft/l, 2015-ben az egyszerűség kedvéért egyezzünk meg 360 Ft-ban -> 1000 %-os infláció.
1990-ben 1 kg kenyér: 20 Ft, 2015-ben: 280 Ft körül -> 1400 %.
1990-ben 1 l tej: 21 Ft, 2015-ben: 240 Ft a drágább -> 1142 %.
Havi nettó átlagkereset 1990-ben: 10108 Ft, havi nettó átlagkereset 2015-ben: kb. 165000 Ft ->1632 %-os növekedés.
Ez elég egyértelműnek tűnik, bár elismerem, hogy valóban árnyalják a képet az olyan tételek, mint például az általad is említett bérlet árak (noha ebben a formában az összehasonlításod nem állja meg a helyét, szerintem). Na meg egy egészen más tényező is, ugyanis valóban sokat hallani arról, hogy elvileg a reálbérek folyamatosan nőnek, és "legyőzik" az inflációt, de a lakossági megtakarítások mértéke mégsem nő számottevően, vagyis olyan mintha a számokból leolvasható kb. +300 %-ot valami "elnyelné". Ez abból a szempontból igaz, hogy megjelentek 1990-ben még nem jellemző tételek. Gondolj csak bele, régen a rezsi a vizet, villanyt és gázt jelentette, internet, kábel vagy műholdas tv, vagy akár mobiltelefonos előfizetések nélkül. Egyre inkább jellemző a 2 autó/háztartás jelenség, ami a '90-es évek középosztálya számára szinte elképzelhetetlen volt (sokszor még az egy autó is). Az emberek kevesebbet utaztak, kevesebb költség merült fel ezzel kapcsolatban. Ezeket látva egyértelművé válik, szerintem, hogy hova tűnik a 300 %-os többlet.

"A dolgozó dolgozott és NEM politizált , gyarapodott is az ország !
Most mi van ?"
A dolgozó nem politizált, mert nem lehetett, nem volt szabad. Ma bátran leírhatod az ehhez hasonló ellenérzéseidet, de akár kiállhatsz egy köztérre, és ott is elmondhatod. Demokrácia van, a szólásszabadság mindenkit megillető jog. 1985-ben egy hasonló gondolatmenet leírása után 1 nappal jó eséllyel már a börtönben ültél volna. Az ország pedig nem gyarapodott, hanem IMF hitelekből próbálták úgy-ahogy fenntartani, mert bebizonyosodott, hogy az addigi gazdaságpolitika hosszútávon működésképtelen. Részben emiatt is történt 1989-ben az, ami. Most pedig az van, hogy gyarapodik ország, a hitelállomány folyamatosan csökken, és ez nem kormánypropaganda, hanem tény.

"Minden még nyereséges gyár külföldi kézben tőkeszivattyúként nyomja külföldre a hasznot, vagy megsemmisítve a helye beszántva, besózva!
Nincs termelés nincs GDP !"
Az, hogy haszon nyugatra áramlik részben igaz, ebbe az okfejtésbe most nem mennék bele, de a tendencia magyar szempontból itt is javuló. Az, hogy "nincs termelés, nincs GDP" fogalmilag kizárt, GDP van, szerencsére termelés is.

Szeretném hangsúlyozni, hogy ezeket a dolgokat még véletlenül sem azért írtam így le, hogy ezzel a személyedet támadjam, hanem mert az általad leírtak nem felelnek meg a valóságnak. Sajnos mai napig jellemző egy általános elégedetlenség a magyar társadalomra, amivel kapcsolatban természetesen nem fogom játszani a hülyét, és nem írom azt, hogy nem értek. Teljesen megértem ugyanis, hiszen lehetne jobb is, élhetnénk jobban is, jobb anyagi és egyéb háttér mellett, de most ez van, és még ez is jobb mint 20, 30 vagy 40 évvel ezelőtt, ezért azt gondolom nem szerencsés azt írni, hogy régen minden jobb volt. Nem volt, ma jobb!
Hülyeség, én ezzel nem értek egyet. Érdekes módon 1-2 kivétellel az összes szomszédos, illetve közép europai ország sokkal jobban és gyorsabban fejlődik, mint Magyarország. Le vagyunk maradva, mint a szar. Az árak folyamatosan emelkednek, a fizetések viszont nem, vagy alig.
A közelmúltban jártam Szlovéniában, meglepődtem, hogy mennyit fejlődtek.(utoljára 7 éve jártam ott)
 #151677  Szerző: BMáté

RatFM írta:1985-ig 1 forint volt a villamosjegy, 1,50 a buszjegy, 45 a villamosbérlet, 110 a kombinált
1985-ben 5961FT volt az átlag kereset.
2015-ben a vonaljegy 350 forintot kóstált
2015-ben 250,000 volt az átlagkereset ( ez statisztikai adat , de én még nem láttam a pórnép között ilyet )
Ha csak azt nézzük, hogy 85-ben 5961 jegyet lehetett volna venni 1 havi keresetből most meg 714 darabot .
Akkor mikor is volt jobb ?
Abban az időben még mindenki a dolgát tette és nem rabolták le az országot.
A dolgozó dolgozott és NEM politizált , gyarapodott is az ország !
Most mi van ?
Minden még nyereséges gyár külföldi kézben tőkeszivattyúként nyomja külföldre a hasznot, vagy megsemmisítve a helye beszántva, besózva!
Nincs termelés nincs GDP !
Ezekkel a kijelentésekkel több szempontból is vitatkoznék.
Első kérdésed: "mikor is volt jobb?"
Ezzel kapcsolatban néhány érdekes adattal kezdenék, igaz 1990 és 2015, nem 1985-2015 viszonylatában:
1990-ben 95-ös benzin ára: 36 Ft/l, 2015-ben az egyszerűség kedvéért egyezzünk meg 360 Ft-ban -> 1000 %-os infláció.
1990-ben 1 kg kenyér: 20 Ft, 2015-ben: 280 Ft körül -> 1400 %.
1990-ben 1 l tej: 21 Ft, 2015-ben: 240 Ft a drágább -> 1142 %.
Havi nettó átlagkereset 1990-ben: 10108 Ft, havi nettó átlagkereset 2015-ben: kb. 165000 Ft ->1632 %-os növekedés.
Ez elég egyértelműnek tűnik, bár elismerem, hogy valóban árnyalják a képet az olyan tételek, mint például az általad is említett bérlet árak (noha ebben a formában az összehasonlításod nem állja meg a helyét, szerintem). Na meg egy egészen más tényező is, ugyanis valóban sokat hallani arról, hogy elvileg a reálbérek folyamatosan nőnek, és "legyőzik" az inflációt, de a lakossági megtakarítások mértéke mégsem nő számottevően, vagyis olyan mintha a számokból leolvasható kb. +300 %-ot valami "elnyelné". Ez abból a szempontból igaz, hogy megjelentek 1990-ben még nem jellemző tételek. Gondolj csak bele, régen a rezsi a vizet, villanyt és gázt jelentette, internet, kábel vagy műholdas tv, vagy akár mobiltelefonos előfizetések nélkül. Egyre inkább jellemző a 2 autó/háztartás jelenség, ami a '90-es évek középosztálya számára szinte elképzelhetetlen volt (sokszor még az egy autó is). Az emberek kevesebbet utaztak, kevesebb költség merült fel ezzel kapcsolatban. Ezeket látva egyértelművé válik, szerintem, hogy hova tűnik a 300 %-os többlet.

"A dolgozó dolgozott és NEM politizált , gyarapodott is az ország !
Most mi van ?"
A dolgozó nem politizált, mert nem lehetett, nem volt szabad. Ma bátran leírhatod az ehhez hasonló ellenérzéseidet, de akár kiállhatsz egy köztérre, és ott is elmondhatod. Demokrácia van, a szólásszabadság mindenkit megillető jog. 1985-ben egy hasonló gondolatmenet leírása után 1 nappal jó eséllyel már a börtönben ültél volna. Az ország pedig nem gyarapodott, hanem IMF hitelekből próbálták úgy-ahogy fenntartani, mert bebizonyosodott, hogy az addigi gazdaságpolitika hosszútávon működésképtelen. Részben emiatt is történt 1989-ben az, ami. Most pedig az van, hogy gyarapodik ország, a hitelállomány folyamatosan csökken, és ez nem kormánypropaganda, hanem tény.

"Minden még nyereséges gyár külföldi kézben tőkeszivattyúként nyomja külföldre a hasznot, vagy megsemmisítve a helye beszántva, besózva!
Nincs termelés nincs GDP !"
Az, hogy haszon nyugatra áramlik részben igaz, ebbe az okfejtésbe most nem mennék bele, de a tendencia magyar szempontból itt is javuló. Az, hogy "nincs termelés, nincs GDP" fogalmilag kizárt, GDP van, szerencsére termelés is.

#151638  Szerző: markfelt

Nem politizált senki, de aki politizált, az meg is ásta a saját sírját.

Mondhatnám azt is, hogy Észak-Koreában is lehetne egy tök kellemes, kiszámítható életem, de inkább nem mondom. Az én őseimet mind a komcsik, mind a nácik kicsinálták. Úgyhogy helyesebben nemcsak nem mondom, de nem is mondhatom.

Viszont kétségtelenül amit írtál, az is egy vélemény.

Azt pedig mondom, hogy spongyát a múltra, mindig mindegy, mi lett volna. Az a lényeg, hogy most mi van, és mi lesz, szerintem a jelenből és a jövőből kell kihozni a legjobbat, még ha demagóg is vagyok ettől. Tökéletes rendszerről meg nem tudok.
 #151637  Szerző: RatFM

1985-ig 1 forint volt a villamosjegy, 1,50 a buszjegy, 45 a villamosbérlet, 110 a kombinált
1985-ben 5961FT volt az átlag kereset.
2015-ben a vonaljegy 350 forintot kóstált
2015-ben 250,000 volt az átlagkereset ( ez statisztikai adat , de én még nem láttam a pórnép között ilyet )
Ha csak azt nézzük, hogy 85-ben 5961 jegyet lehetett volna venni 1 havi keresetből most meg 714 darabot .
Akkor mikor is volt jobb ?
Abban az időben még mindenki a dolgát tette és nem rabolták le az országot.
A dolgozó dolgozott és NEM politizált , gyarapodott is az ország !
Most mi van ?
Minden még nyereséges gyár külföldi kézben tőkeszivattyúként nyomja külföldre a hasznot, vagy megsemmisítve a helye beszántva, besózva!
Nincs termelés nincs GDP !
 #151636  Szerző: markfelt

Az a véleményem, hogy a legtöbb ország kormányában van valamilyen mértékű korrupció, így Magyarországon is. Volt is és van is. Az MSZP elég saras volt, és 2002 után komoly túlzásokba esett, de ott baszta el, ahol Juhász Péter. Ha már így előkerült. A hipokritizmus országaban "bevallotta a bűneit".

Itt, a kozervatív Közép-Európában, ahol különösen fontos az embereknek még az is, hogy a szomszéd mit gondol róluk, végzetes hiba, hogy kiszivárog valakiről, hogy hazudtak éjjel-nappal, meg az is, ha valaki drogozik és közhírré teszi, még akkor is, ha csak spanglit szív.

Itt a makulátlanság látszatát kell fenntartani, és mindig, minden vádat tagadni.

Pedig a Fidesz-KDNP-ben is vannak drogosok, kurvázók, hétköznapi csalók, van a soraikban bécsi melegbárba járó kirakathomofób - és még sorolhatnám -, és szélesebb körben nevetségessé tesz bárkit, aki tagadja, hogy a NER jól szervezetten, velejéig korrupt. De az arca ránctalan, a csomagolása hibátlan, a tisztaság látszata, Orbán kiváló szónoki képessége és az egység a pártban pedig az X generációt és az idősbbeket is maximálisan megfogja. A populizmus és a permanens, profi ellenségkép-gyártás pedig még ott is tartja.

Szakmailag jó, ezt kell mondjam, és 90 óta ilyen szempontból a legjobb.

Voltak jó húzások is, a multik, bankok lightos fingatása, a hazafias szellem, a rezsicsökkentés, a migránshelyzet - utólag nézve - remek kezelése jót tettek az országnak és ezek miatt már önmagában is megérdemlik a magas támogatottságot.

Hogy az élet jobb-e, mint eddig? Nem tudom. Olyan kellemes balladai homályban vagyunk, mint a Horthy vagy a Kádár rendszerben. Aki szorgalmas, megél, lehetőségek vannak, a kilátások relatíve pozitívak.

De én megértem, akit a rendszerszintű kettős mérce és a korlátlan szabadság, szabadosság hiánya zavar. Meg azt is, aki totál elégedett.
  • 1
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 517