RADIOSITE Fórum

• Hír.FM

#152135  Szerző: Kovi02

RatFM írta:Nagy DX-erek nem tudtok beháromszögelni egy ekkora rádiót ?
Vagy most ez ilyen barkóba, hogy hol is lehet, csak így nem lesz megoldás !
Csak a QTH GPS koordinátája kell és az azimut melyik irányból a legjobb a vétel.
Minél több helyről érkezik adat annál pontosabb a pozíció meghatározás.
Mondjuk ehhez technika is kell mert egy kézi rádióval ez nem igazán kivitelezhető ! :D
Aki igazi DX-er annak ez ujjgyakorlat, a többi meg csak nyafogás meg kifogás !
Itt a tőlem 16km-re lévő Szabadka(kb. 75kW adói) is olyanok,hogy 4 elemes reflektorfallal az adó irányában se változik a térerő. Az más kérdés,hogy egy helyi adónál könnyű a helymeghatározás. Amúgy a Sashegyről nem mehet erősen délnyugatnak irányítva?
 #152134  Szerző: RatFM

Nagy DX-erek nem tudtok beháromszögelni egy ekkora rádiót ?
Vagy most ez ilyen barkóba, hogy hol is lehet, csak így nem lesz megoldás !
Csak a QTH GPS koordinátája kell és az azimut melyik irányból a legjobb a vétel.
Minél több helyről érkezik adat annál pontosabb a pozíció meghatározás.
Mondjuk ehhez technika is kell mert egy kézi rádióval ez nem igazán kivitelezhető ! :D
Aki igazi DX-er annak ez ujjgyakorlat, a többi meg csak nyafogás meg kifogás !
 #152129  Szerző: szabogabor10

XI. kerületben, Kelenföldön rendben van a vétel.
 #152127  Szerző: mihalylovics

Moszkva tér környékén is trágyadomb... Érdekes, hogy egy Budapestnek szóló rádió pont Budapesten nem szól rendesen, de remélem ez változni fog.
 #152125  Szerző: frekivadasz

LuciFerko írta:Székesfehérváron meg sokkal jobban szól, mint a GR!
Csak nem Anna-hegy?
Nálam sajnos fiKARCnyi se jön belőle, a GR-t erős zajjal, de lehetett venni.
 #152113  Szerző: mate1993

mihalylovics írta:
LuciFerko írta:
mihalylovics írta:Változott az RDS: PS-ben a "KARC FM " mellett scroll-ozva kiírja az aktuális és a következő (!) dal címét. A dalcímek RT-be is bekerülnek. PTY: POP M
Amúgy itt, Dunakeszin a pesti adók közül talán a leggyengébb, a Gazdasági ezerszer jobban jött annó, sőt, még az első napokban ez is. Remélem, csak elbas*ódott valami, így csak ideiglenes állapot ez...
Székesfehérváron meg sokkal jobban szól, mint a GR!
Még Budapesten belül is elég szar, főleg a város északi felén. Még a Lánchíd is jobban jön sok helyen.
Azt tapasztaltam én is, hogy több helyen elég gyengén jön Budapesten belül. A pesti alsórakparton sem az igazi, de Újpest északabbra fekvő részein is elég gyenge. Ny-Dny felé viszont erősebb, mint a Gazdasági volt ezen a frekin, úgyhogy ha a Citadelláról ad, akkor változott az irányítás. Vagy szimplán körsugárzóval megy, de talán majd a végleges adás erősebb lesz.
 #152112  Szerző: mihalylovics

LuciFerko írta:
mihalylovics írta:Változott az RDS: PS-ben a "KARC FM " mellett scroll-ozva kiírja az aktuális és a következő (!) dal címét. A dalcímek RT-be is bekerülnek. PTY: POP M
Amúgy itt, Dunakeszin a pesti adók közül talán a leggyengébb, a Gazdasági ezerszer jobban jött annó, sőt, még az első napokban ez is. Remélem, csak elbas*ódott valami, így csak ideiglenes állapot ez...
Még Budapesten belül is elég szar, főleg a város északi felén. Még a Lánchíd is jobban jön sok helyen.
 #152110  Szerző: LuciFerko

#152108  Szerző: oldman

Nem az alapján ítélek meg szakmailag egy rádiót, hogy kormánypárti vagy ellenzéki. Én hangzást, az egységet, a zenei szerkesztés, a szignálparkot, a műsorvezetői megszólalásokat figyelem. Vannak szakemberek, akik szarból is képesek várat építeni (nem Bayer Zsoltra, vagy Bolgár Györgyre gondolok). Majd meghalljuk. Biztosan tudom, hogy nem fogom sűrűn hallgatni. Én nem szeretem a megfejtő rádiókat.
A zenékből sem lehet túl sokat leszűrni még. Most pl egy John Lennon után, egy Beatles ment.
A szignálokból érezhető, hogy nem egy zenei rádióra készültek. Két szöveges tartalom közé pont megfelelnek.
Én ezt a tesztadást nem tudom minek csinálják. A technikát nem így kellene próbálgatni. Az adót meg, az indulás előtti este elég elindítani.

UI: Nem nézek tévét.
szabogabor10 írta:
oldman írta:Még el sem indult, de már sokan tudni vélik, hogy egy fos lesz. Még jó, hogy csak tesztadás megy.
Most őszintén, nyíltan kormánypárti közéleti hírrádióként vannak aposztrofálva. Mégis mit vársz? Bayer Zsolti neve nem elég a meggyőzéshez? Az M1-re is azt mondod, hogy jó?
 #152102  Szerző: mihalylovics

szabogabor10 írta: Amúgy valaki tudja, honnan sugároznak? Elég kicsi egyelőre a vételkörzet.
Szerintem a Gellérthegyről, csak a véglegesnél jóval kisebb teljesítménnyel.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 56