RADIOSITE Fórum

• Rádiós technikai eszközök

#152553  Szerző: frekivadasz

Így van, mindkettőtök észrevétele helyes. Azonban a matematika szerint semmi sem tiltja DSB-SC helyett SSB-SC (itt éppen LSB-SC) használatát, elég megemelni a különbségi jelszintet az alsó oldalsávban 3dB-lel, és levágni a felsőt. A vételben elvileg semmi problémát nem okoz, bár olvastam már olyasmit, hogy egyes újabb full digitális autorádiók nem igazán szeretik, pláne ezt a meredek vágást 38kHz-en. Hagyományos analóg tuneren tökéletes, a szeparációt sem befolyásolja füllel hallhatóan. El tudom képzelni, hogy tapasztalatgyűjtés szempontjából lett így beállítva. Elvileg picit csökkenhet a visszaverődésekből adódó interferencia a kisebb sávszélesség miatt, bár szerintem eléggé minimális. Van egy video a youtube-on ezzel kapcsolatban, de erős kétségeim vannak a hitelességéről, túl nagy a különbség. Kísérleteztem már ezzel itthon, bár konkrétan interferenciát nem csináltam, de gyenge jel, erősen zajos vétel esetén se volt semmi füllel hallható hatása az SSB-SC módnak.
 #152550  Szerző: RatFM

frekivadasz írta:Talán ebbe a topicba illik leginkább. Kis technikai érdekesség. Íme az Esztergomban most indult ideiglenes Kék Duna MPX spektruma:

Kíváncsi vagyok, ki veszi észre a trükköt?
És hol van a 38-tól 53kHz-ig L-R csatorna jele ?
Ez most Sztereó akar lenni vagy csak egy katyvasz ?
Egy egészséges MPX spektrum így néz ki

Kép
 #152546  Szerző: LuciFerko

frekivadasz írta:Talán ebbe a topicba illik leginkább. Kis technikai érdekesség. Íme az Esztergomban most indult ideiglenes Kék Duna MPX spektruma:

Kép

SSB?
 #152544  Szerző: frekivadasz

Talán ebbe a topicba illik leginkább. Kis technikai érdekesség. Íme az Esztergomban most indult ideiglenes Kék Duna MPX spektruma:

Kép

#138740  Szerző: Zsolt

djlacee írta:Van valakinek tapasztalata Pioneer autórádióval? Megközelítik vételi képességeikben a Blaupunktokat?
Ha van benne D4Q, akkor igen.
 #138739  Szerző: djlacee

Van valakinek tapasztalata Pioneer autórádióval? Megközelítik vételi képességeikben a Blaupunktokat?
 #138673  Szerző: joe

Ezt nem tudom, amivel én találkoztam, ott az ON/OFF működött, illetve a szám beviteli gombok. Elképzelhető, hogy a rádiód meghibásodott. Joe
 #138672  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:Úgy tűnik, az autórádióm megadta magát.
Be lehet kapcsolni,de nem reagál a "TUNE",SE AZ "FM AM" gombra,és még hangja sincs.
Ráadásul kiszedni se nagyon lehet,mert gyári beépített rádió. :(
Nem inkább csak letiltott valamiért, pl: azt érzékelte, hogy "lopják". Típustól függően vagy mellékeltek egy "plasztik" kártyát, amibe bele van ütve a kódja, vagy szakszervizben gépkocsi diagnosztikai számítógépen keresztül tudják újra engedélyezni. Joe
A letiltáskor minden gombot letilt,nem?
A hangszínszabályzó,a "PTY NEWS",illetve az "ON/OFF,VOL",pedig működik. :shock:
 #138671  Szerző: joe

Kovi02 írta:Úgy tűnik, az autórádióm megadta magát.
Be lehet kapcsolni,de nem reagál a "TUNE",SE AZ "FM AM" gombra,és még hangja sincs.
Ráadásul kiszedni se nagyon lehet,mert gyári beépített rádió. :(
Nem inkább csak letiltott valamiért, pl: azt érzékelte, hogy "lopják". Típustól függően vagy mellékeltek egy "plasztik" kártyát, amibe bele van ütve a kódja, vagy szakszervizben gépkocsi diagnosztikai számítógépen keresztül tudják újra engedélyezni. Joe
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 128