RADIOSITE Fórum

• TV-DX

#153603  Szerző: LuciFerko

90/80 jel/minőség :)

Amúgy bekötöttem este a másik erősítőt, csak 26 dB gain-t kap, az van lent elosztva 4 felé. Így már jó teljesen, mind FM-en, mind tévén :) És FM-en nem kever ki az erősítő annak ellenére, hogy 7 helyi adó erős jelét kapja :)
 #153602  Szerző: joe

Mi 30/20?, mi 90/80? - ugyanaz történik, mint a DVB-T stick-es SDR-nél, de a WayteQ-en nem látod...a felerősített helyi adó jele túlvezérli a DVB-T vevő bemenetét (AGC meghülyül). Mi lehet a megoldás? - kisebb erősítésű erősítő vagy csillapító az RF kábelbe a STB bemenetére (annyi, hogy beálljon a jel stabilra)...
A másik erősítővel mit csinálna? - ki kell próbálni.
Joe
 #153597  Szerző: LuciFerko

Miért van, az, hogy.

Beledugom a WayteQ beltéribe az antennát, erősítő nélkül. 30/20-as jelszintnél is jó a kép.
Bedugom erősítővel: Az előbbi csatorna jelszintje 90/80 lesz, és mikor ráállok egy gyengébb adóra akkor 0 és 79/50 között ugrál a jelszint. azaz erősítővel nincs olyan, hogy jön egy 30/20-as jel! Vagy 0 vagy 79!
Konkrétan erről van szó: http://www.ostelsat.hu/antennaerosito_l ... _B4010.htm

Most fent van egy ilyen is, de még csak FM-en: http://www.antennak.hu/index.php?kat=224&id=336
Ez jobban dolgozna tévén is?
 #153462  Szerző: Gr3g0ry

Csak én láttam így a DEBRECEN TV-T? :shock:
Hálózat:3415
Nyelv:Angol
 #153354  Szerző: FLaci81

Gr3g0ry írta:7csatornás fekete-fehér orion uranus tv
Nekünk is volt ilyen, jó hangja is volt, csak a kép lett egy idő után fakó!
Képcső csere után egy ideig jó volt a kép, majd kis idő múlva megint homályos lett...
A hangmodulját beépítettük a Junosztunkba (kétnormásítottuk) , na lett ám hangminősége utána... :)
Régi szép idők! :)
 #153300  Szerző: Gr3g0ry

Pasa írta:
Gr3g0ry írta:7csatornás fekete-fehér orion uranus
A valaha volt legjobb Orion tévé, nekem is olyan volt. Gyönyörű DX-eket csináltam vele. :yes:
Nem egészen az enyém volt:másik szobában volt,de legalább bejött rajta a 3 csatorna(meg ugye a rádiók).Volt egy színestévénk azzal kezdőttek az első "kíséretezések" (gyakran reggelente STV1, STV2 és a Markíza,tiszta vétel de aztán lassan eltűntek) egy pocsékul bekötözött yagival, egyszer annak a képcsőve elromlott,és kipróbáltuk hogy anno az MTV(mai M1)-n futott frédi és béni(régi szikronnal) milyen nézni, egy félóra elejérig úgyéreztük mintha visszacsöppentünk volna vagy 10-20 évet. :O

Szomorú dolog hogy a Oriont a Vészhelyzet "nyírta ki" a színest pedig a Barátok közt. :gülü2:
 #153296  Szerző: Glenn

Gr3g0ry írta:7csatornás fekete-fehér orion uranus
A valaha volt legjobb Orion tévé, nekem is olyan volt. Gyönyörű DX-eket csináltam vele. :yes:
 #153293  Szerző: Gr3g0ry

Nincs is furább mint (fm) rádiót megszólaltatni egy Samsung led TV-n. :D
Régen a 7csatornás fekete-fehér orion uranus-szerű tvn(amíg működött) volt jellemző(azon a sláger/danubius is bejött). :D
 #152571  Szerző: Gr3g0ry

Guten morgen.
Mai reggel:
Az ukrán adók nehezen voltak "detektálhatók" így elképzelhető hogy hibázhatok:
C28 1+1
C22 INTER(nehézségek árán sikerül azonosítani)
C48 M-Studio(fura itt a szolnoki helyi nem jelez hibaarányt) a logó alapján sikerült azonosítani(thx Joe)
Egy jó ideje nem volt lehetőség ezek vételére helyükön csak hangyafutball-mérkőzés.

Mai furcsaság(újdonság legalábbis számomra):
C9 TVR1 (mono) -jelzi a tv hogy sugároz TXT adatokat de a jelminősége miatt nem sikerült semmit se megjelenítenie.
Az lepke antennám elvileg UHF 21-69 tartományra lett (gyárilag)tervezve. :O

DVB-T-vel kapcsolatban csupán annyi hogy komment írásakor kitűnően(max jel, 0 hibaarány) jön a Debreceni helyi TV.
 #152513  Szerző: Promenád

Gr3g0ry írta:Gyöngyös (HD)
Eger (HD)
Kölcsey (HD)
Szolnok (HD)
Debrecen(SD) - És vajon miért?
Ez még jobbik eset. Van olyan városi televízió amely HD technikával dolgozik, még is olyan felkonvertált HD-ban megy a stúdióban felvett adások kivételével minden,mint a huzat. :D
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 79