Egy kis érdekesség. Az SZTNH adatbázisából kiderül, hogy már 2003 körül terveztek bővíteni.

asr27 írta:Kérdezem én, MINEKSajna a többi hasonló csatorna fizetős kategóriában helyezkedik el....![]()
![]()
A kutya se fogja nézni!
asr27 írta:Kérdezem én, MINEKBirtokodban van erről esetleg előzetes felmérés/hatástanulmány? Ha igen, és nyilvános, akkor őszintén érdekelne.![]()
![]()
A kutya se fogja nézni!
djlacee írta:M1 -nek kellett volna lennie a nemzeti főadónak, a Duna pedig kulturális adóként kellett volna, hogy működjön. KELLETT VOLNA.Miért? Az ORF-nél nem kellett egy más nevű közszolgálati televíziót integrálni a "szorosabb" közmédiába. Nem volt Donau TV mondjuk. Teljesen logikus, hogy a főadó az ország egyik fontos jelképéről kapja a nevét, illik hozzá a "világverzió" Duna World elnevezése is, míg a többi az M (magyar) tematikus csatornák. Szerintem hiba lett volna a Duna név kiszorítása, másképp pedig nem volt megoldható a név fenntartása.
Mintaképp az ORF:
ORF eins: nemzeti főadó, kereskedelmi jelleg
ORF2: közszolgálati tartalom (+regionális)
ORFIII: kulturális csatorna
ORF SPORT+: sportcsatorna
csadam írta:Szeptember 19-én indul az M5, lesz Bartók TV is: http://www.origo.hu/teve/20160422-szept ... rnaja.htmlMnodjuk kölönféle dokumentumfilmeket (pl a gimnazisták számára II. VH-s dokumentumfilmeket),kötelező olvasmányok(vagy érettségi irodalmi anyagok) filmesített változatait várnám itt.