Nem tudom, ugyanazt a rádiót hallgatjuk? Egyesek stílusváltásról beszélnek, meg hogy 1 évvel ezelőtt mennyivel jobb volt...
A Music FM nekem alapjában véve egy CHR Dance rádiónak tűnik (kezdetek óta hallgatom és igencsak elkülöníthető a többi rádiótól a'la ClassFM Petőfi) aminek markáns az arculata és a 2007 körüli Roxy-t (ott is volt dance house pop top40 minden) idézi. Pörgős, teli élettel, teli mixműsorokkal remixekkel stb. Azt elismerem hogy van némi katyvasz a rendszerben mikor egy Deep House stílusú dal után lejátszanak egy Freddie - Pioneer-t vagy egy Király Viktort, de ezek általában a Made in Hungary műsorban mennek. Na én azt a műsorszámot úgy ahogy van megszüntetném.
Visszatérve ahhoz amivel kezdtem, a "dance" zene elég tág fogalom úgy vélem, egy Mike Posner - In Ibiza is annak számít a mai világban meg egy Kygo is. A naaaagy nyugati dance rádiók is ezeket játszák csak megsúgom.
Ha már arculat meg stílus, nekem a Music kezd deep house - techhouse (a sok Crazibiza remixre gondolok) rádióvá válni mert a játszott zenék min. 60%-át ezt teszi ki. A maradék max. 40%-on osztoznak a top40/pop és a magyar zenék. Szerintem ez nem rossz arány. Egyesek lehet azt a stílust hiányolják, amit pár éve a Radio Face képviselt. Azt szerettem én is. Viszont becsődölt. A Music él és virágzik. Ők csinálják jól.
Az új ROXY-nak meg úgy gondolom akkor lesz esélye versenyképesnek lenni vagy épp ráverni a Musicra, ha classic dance zenéket fog játszani mondjuk a 90-es évek végétől úgy 2012-ig bezárólag. Ha törzshallgatók vagytok mint én, akkor tudjátok hogy a legnagyobb hallgatói aktivitás/pozitív visszajelzés/megőrülés akkor van mikor Cooky és a MK DJ-k classic szettet játszanak. Clubbokban is a classic megy. Hatalmas divatja van előszedni a "régit". Észre vehetnék már, hogy az aktív rádiózók inkább a 25 éven felüliek nem a 15 évesek, és nekik inkább Mauro Picotto-t meg régi ATB-t kellene játszani mint egy Justin Biebert vagy Avicii-t. Napközben is. Nem csak hetente egyszer! Ezzel gondolom a többség egyetért...Ha a fent megfogalmazott és hosszúra nyúlt vélemény áradatommal nem is