RADIOSITE Fórum

• Mária Rádió

#156847  Szerző: RatFM

mlaszlo írta: Ehhez azt is tudni kellene, hogy merre 40 km. Nyugati irányba ugyanis a városhatárt elhagyva 10 km után már alig jön.
Az autórádiók nagy hátránya a főleg egy nyúlfaroknyi vertikális antenna. ( már elnézést, hogy ilyet feltételezek vevőként, de a mobilitást alapul véve )
Mint írtam "a horizontális miatt kell a fülhallgató zsinórját kitenni vízszintbe" mivel vertikálisan annyi jelet sem generál a "vevőben" hogy az ősrobbanás zajból ki lehessen venni.
Vagy ez a gagyinak használt SSR10 A2 sport tuner mégsem annyira gagyi, de az 1 karvalyorrú alatti ára is erre hajazott.
 #156845  Szerző: mlaszlo

RatFM írta:
Gr3g0ry írta: De ez mennyire lehet jó kb 10-20km?
Pestől 40km-re egy úgymond 3 forintos "sport" rádión is tisztán jön még beltéren is.
Egyedül a horizontális miatt kell a fülhallgató zsinórját kitenni vízszintbe.
Jó lesz az így nekik ! :D
Ehhez azt is tudni kellene, hogy merre 40 km. Nyugati irányba ugyanis a városhatárt elhagyva 10 km után már alig jön.
 #156844  Szerző: RatFM

Gr3g0ry írta: De ez mennyire lehet jó kb 10-20km?
Pestől 40km-re egy úgymond 3 forintos "sport" rádión is tisztán jön még beltéren is.
Egyedül a horizontális miatt kell a fülhallgató zsinórját kitenni vízszintbe.
Jó lesz az így nekik ! :D
 #156833  Szerző: Gr3g0ry

admin írta:Én örülök, hogy vannak.

Ha a Széchenyiről 110 wattal adhatnának, akkor a Gellértről ennek minimum a húszszorosával kellene, legalábbis ez más frekiknél így szokott lenni.

Kivétel a 88.8, vagy csak nincs pénzük nagyobb adóra?

A Széchenyi-hegy, Remiz nem opció?
De ez mennyire lehet jó kb 10-20km?
 #156830  Szerző: markfelt

Én örülök, hogy vannak.

Ha a Széchenyiről 110 wattal adhatnának, akkor a Gellértről ennek minimum a húszszorosával kellene, legalábbis ez más frekiknél így szokott lenni.

Kivétel a 88.8, vagy csak nincs pénzük nagyobb adóra?

A Széchenyi-hegy, Remiz nem opció?
 #156827  Szerző: Gr3g0ry

Pasa írta:
admin írta:Valóban Citadella egyelőre. Egyébként az indulás óta javult a vétel.
Facebookon elhangzott már pár napja, hogy honnan és mennyivel megy. Viszont elképesztően gyenge, gyakorlatilag Budapesten még sosem volt ilyen kis térerejű helyi adó. Reptérnél is alig zörög, sőt városszerte belever a nyitrai adó. A C annak idején jóval erősebb volt, de még a 96,8 is. A 94,2-höz képest is nagy a visszaesés. Ha így marad, elkárhoznak az üzemeltetők. :D
Nekem ez az adás nem hiányzik, ennek ellenére szerintem ez szégyen... :shock:
110W teljesítménytől ne várjunk csodát.
 #156822  Szerző: RatFM

Pasa írta:Facebookon elhangzott már pár napja, hogy honnan és mennyivel megy. Viszont elképesztően gyenge, gyakorlatilag Budapesten még sosem volt ilyen kis térerejű helyi adó. Reptérnél is alig zörög, sőt városszerte belever a nyitrai adó. A C annak idején jóval erősebb volt, de még a 96,8 is. A 94,2-höz képest is nagy a visszaesés. Ha így marad, elkárhoznak az üzemeltetők. :D
És így is marad az ideiglenes felállás, de PSSST nem mondtam semmit ! ;)
Tehát nagyon is jó ez így nekik.
Meg a horizontális polarizáció is mókás ekkora kimenő teljesítményhez.
Biztos ez valami teológiai és geológiai rádió akar lenni ahol az eget meg a földet sugározzák be :D
Végül is a mindenhatóhoz akarnak ezzel szólni biztos :D
 #156815  Szerző: Glenn

admin írta:Valóban Citadella egyelőre. Egyébként az indulás óta javult a vétel.
Facebookon elhangzott már pár napja, hogy honnan és mennyivel megy. Viszont elképesztően gyenge, gyakorlatilag Budapesten még sosem volt ilyen kis térerejű helyi adó. Reptérnél is alig zörög, sőt városszerte belever a nyitrai adó. A C annak idején jóval erősebb volt, de még a 96,8 is. A 94,2-höz képest is nagy a visszaesés. Ha így marad, elkárhoznak az üzemeltetők. :D
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 61