RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#158413  Szerző: Sszilu

LuciFerko írta:
Sszilu írta:
LuciFerko írta:Erre valami ötleg?
102.5 MHz, olasz https://www.youtube.com/watch?v=mMFse4C ... e=youtu.be

az RTL102.5 streammel nem egyezett.
Szia!

Pedig valószínű, hogy az RTL102,5 van a felvételen. A 27. másodpercben hallható az RTL által használt, reklámok közötti kis rövid szignál.
Én nap mint nap hallok olasz hangot ezen a frekin, de mindig az RTL szólal meg.
Figyeld ezt a frekit, ott lesz ez az adó máskor is! :-)

Ü.. Sz.
Most már csak az a kérdés, melyik adó konkrétan :)
Melyik frekiket érdemes még figyelni, ahol működik 450 km-en belül olasz, és esélyes itt a vétele?
Szia!

Eddigi tapasztalataim alapján nem a 450, hanem a 600 km körüli adók jönnek szóba, amelyek már elég távol vannak a szlovéniai hegyektől. Esetedben, az ezen a frekin üzemelő RTL adók nagy számát tekintve, nem fogjuk megtudni az adó helyét...

Nálam Castel san Pietro Terme a legerősebben fogható olasz adó, a 91,4-en szinte minden nap RDS minőségűre javul.
90,5; 98,0; 98,1; 94,7; 106,1; de bármely "üres" helyen érdemes hallgatózni. Legalább 10 adót lehet nálam napi szinten elérni, persze többnyire borzasztó minőségben. Ancona, Rimini, San Marino környéke eddig a déli határ, és az Appeninek csúcsai. A legtávolabbi olasz adóm az RTL, Casina/Frazione adójáról, kb. 645 km-ről. A szlovén határhoz közeli adókat, mondom, nem tudom befogni, a szlovén hegyek miatt.

Kovi!

Nálatok, szerintem, Joe tapasztalatai a mérvadóak. Több olasz adót vett már sikeresen!

Ü.: Sz.
 #158412  Szerző: LuciFerko

Sszilu írta:
Kovi02 írta:
Nálam.
Szia!

Oké, de pontosan hol is?

Tompa! :)
 #158411  Szerző: LuciFerko

Sszilu írta:

Szia!

Pedig valószínű, hogy az RTL102,5 van a felvételen. A 27. másodpercben hallható az RTL által használt, reklámok közötti kis rövid szignál.

Ü.. Sz.
Most már csak az a kérdés, melyik adó konkrétan :)
Melyik frekiket érdemes még figyelni, ahol működik 450 km-en belül olasz, és esélyes itt a vétele?
 #158410  Szerző: Sszilu

Kovi02 írta:
Nálam.
Szia!

Oké, de pontosan hol is?

#158409  Szerző: Kovi02

Sszilu írta:

Szia!

Ü.. Sz.
Nálam szerintetek lenne ilyen vételre esély?(max. kis terjedéssel) Tarvisio 104,5 szerintem esélytelen a helyiek miatt.
 #158407  Szerző: Sszilu

Szia!

Ü.. Sz.
 #158402  Szerző: Kovi02

Sszilu írta:Sziasztok!

Első ízben sikerült befognom a 91 MHz-en, Újvidékről, a PRVI Radio műsorát, ha igaz, csak 0,3 kW. Az 330 km-ről nem is rossz! :-)

Továbbá, szintén új fogás számomra a Vajdaságból:
107,7 MHz, Radio ADA, Ada, 1 kW, kb. 295 km

Ezek nálam is alig jönnek. :yes:

Újvidékről nálam együtt szokott jönni a 91,8-al és a 92,2-vel. Azok jönnek neked?(gondolom tudod, a nagyadókról megy a 87,7 90,5 94,1 94,5 96,5 97,2 101,8)
 #158401  Szerző: LuciFerko

Szép vételek :)

Más kérdés: A tetőn lévő antennát (liftház oldalához rögzítve) rá kéne kötni a villámhárítóra, vagy inkább ne?
 #158399  Szerző: Sszilu

Sziasztok!

Első ízben sikerült befognom a 91 MHz-en, Újvidékről, a PRVI Radio műsorát, ha igaz, csak 0,3 kW. Az 330 km-ről nem is rossz! :-)

Továbbá, szintén új fogás számomra a Vajdaságból:
107,7 MHz, Radio ADA, Ada, 1 kW, kb. 295 km

• 1
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 331