RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#158546  Szerző: Kovi02

asr27 írta:Ma a Kis-Balatonnál jártam(Zala, Somogy határánál). Felmentem egy kb 50 méter magas kilátóba, kíváncsiságból telefonnal meghallgattam, az általam kedvelt rádiók közül, ott mik jönnek.
89.5-ön egyik percben RDS-el jött a Music FM, majd kb 2mp alatt átváltott egy spanyol nyelvű adásra, az szólt zajmentesen úgy kb 40mp-ig, majd visszaváltott a Music-ra és utána már nyoma sem volt a spanyol rádiónak.
Persze a telefont ez idő alatt nem mozgattam, az antenna(fülhallgató) úgy állt, hogy az északkeleti irányból sugárzó adókat fogja...
Spanyol??? Ma onnan nem volt terjedés,nem lehet,hogy görög adót vettél? Én ma 09:30-11 között török és ciprusi görög adásokat vettem,aztán pedig 11:40 körül olasz STL-ek jöttek,ill. nagyon gyengén pár adójuk 90 mega körül 2 percre Líbiával és Tunéziával együtt.

OFF:
Telefonnal egész jó vétel onnan a Music,itt (mondjuk 2 nagy térerejű helyi adó közt) DX cuccal is ritkán jön RDS-sel(a táv kb. ugyanannyi)
 #158545  Szerző: asr27

Ma a Kis-Balatonnál jártam(Zala, Somogy határánál). Felmentem egy kb 50 méter magas kilátóba, kíváncsiságból telefonnal meghallgattam, az általam kedvelt rádiók közül, ott mik jönnek.
89.5-ön egyik percben RDS-el jött a Music FM, majd kb 2mp alatt átváltott egy spanyol nyelvű adásra, az szólt zajmentesen úgy kb 40mp-ig, majd visszaváltott a Music-ra és utána már nyoma sem volt a spanyol rádiónak.
Persze a telefont ez idő alatt nem mozgattam, az antenna(fülhallgató) úgy állt, hogy az északkeleti irányból sugárzó adókat fogja...
 #158537  Szerző: Kovi02

Valaki találkozott már ezzel a PI kóddal ? F420-török vagy arab,zene ment.
Freki: 93,5
PS : ORTASI__
Ha pedig valakinek kell segítség török adók beazonosításában RDS-ből,akkor segítek,sok nem listázott van meg nálam, 4-5 még teljes RT-vel.
 #158529  Szerző: LuciFerko

Kovi02 írta:
LuciFerko írta:itt vannak gyengén :)
Nálam már semmi,a végén jött a líbiai 90,9 ,olaszok 89,9 90 90,1 -egymást zavarták,ezért azonosítani nem tudtam,és egy 7215 PI-s 92.1en(valószínű Tunézia).

Jött egy arab vallási a 87,5-ön,RDS nem jött le.(de az volt 1 órája) Most nem jön.

Szerk.: amúgy szerintem a 87,5 -ön amit én vettem a Libanon volt,amit te veszel azt szerintem már vettem déli irányból,szerintem Líbia.
Igen mert a libanoni streammel nem egyezett.
 #158527  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:itt vannak gyengén :)
Nálam már semmi,a végén jött a líbiai 90,9 ,olaszok 89,9 90 90,1 -egymást zavarták,ezért azonosítani nem tudtam,és egy 7215 PI-s 92.1en(valószínű Tunézia).

Jött egy arab vallási a 87,5-ön,RDS nem jött le.(de az volt 1 órája) Most nem jön.

Szerk.: amúgy szerintem a 87,5 -ön amit én vettem a Libanon volt,amit te veszel azt szerintem már vettem déli irányból,szerintem Líbia.
 #158524  Szerző: Kovi02

LF,nálad még mi jön?
 #158523  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:Én várom az örményt a 69.8-on :)
Olasz STL-eket is nézd,nálam 52,8 és 53,0 is jön!

Szerk: és még 1, 53,6-on egy nem listázott,épp DNCE-Cake By The Ocean megy.
  • 1
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 552