RADIOSITE Fórum

• Politika

#164688  Szerző: frekivadasz

Drog téma: kizárólag orvosi célzattal, bár úgy érzem, az is csak azért annyira felkapott, mert az is egy kiskapu.

Mert drogozni kurvára muszáj ám, élni se lehet nélküle.

Tudom, én ezt nem érthetem, mert nem vagyok se drogos, se alkoholista, tudom, tudom.

De ez nem véletlen.
 #164687  Szerző: kukac

frekivadasz írta:
BMáté írta: Itthon, meg jó sok más országban is. Amúgy őszintén, hány embert csuktak le, mert életében egyszer-kétszer rágyújtott egy spanglira?
Annyit, ahányan letöltöttek már illegálisan ezt-azt a netről. :)
a németeknél pl. keményen rámentek a dologra, mondjuk nekik több eszük van és csak a legvégső esetben börtön a vége.
 #164686  Szerző: kukac

BMáté írta:
kukac írta:bűncselekmény - itthon, mert a kormány kriminalizál - de vajon a te gyerekedet is bűnözőnek tartanád, csak mert rágyújtott egy spanglira? Sitten a helye? A világ szellemileg fejlettebb részén már a legalizáció, a kontrollált fogyasztás van előtérben, nem a börtönök megtöltése és a drogosok legyilkolászása.
Itthon, meg jó sok más országban is. Amúgy őszintén, hány embert csuktak le, mert életében egyszer-kétszer rágyújtott egy spanglira?
itt találsz statisztikai adatokat, olvasgassál:
http://drogfokuszpont.hu/tenyek-es-szamok/
amúgy a világ pont nem afelé halad, hogy látszat kriminalizálással próbálkozzanak. törvényt mindenre lehet hozni, de ezzel nem lesz megoldva a probléma, csak a börtönöket töltik vele (persze ez is üzlet nekik), és az egyszerű drogosból bűnözőt képeznek a sitten.
 #164685  Szerző: frekivadasz

BMáté írta: Itthon, meg jó sok más országban is. Amúgy őszintén, hány embert csuktak le, mert életében egyszer-kétszer rágyújtott egy spanglira?
Annyit, ahányan letöltöttek már illegálisan ezt-azt a netről. :)
 #164684  Szerző: noartist

BMáté írta:
kukac írta:bűncselekmény - itthon, mert a kormány kriminalizál - de vajon a te gyerekedet is bűnözőnek tartanád, csak mert rágyújtott egy spanglira? Sitten a helye? A világ szellemileg fejlettebb részén már a legalizáció, a kontrollált fogyasztás van előtérben, nem a börtönök megtöltése és a drogosok legyilkolászása.
Itthon, meg jó sok más országban is. Amúgy őszintén, hány embert csuktak le, mert életében egyszer-kétszer rágyújtott egy spanglira?
Disclaimer: minden ilyesmit mélyen elítélek.
De: nem elég nekünk a sok alkoholista, stb? Legalizáljunk +1 tudatmódosítót, csak hogy még több életveszélyes ember legyen az utcán? Semmi kétség, a legalizálás után még több ember próbálná ki, függne rá- kell ez nekünk?! Személyes tapasztalatból mondom, hogy rohadtul nem! ( rengeteg a drogos így is, botlottam már parkokban, itt-ott beléjük sok esetben, és rohadtul nem buli, amikor vigyorogva, botladozva közelít hozzád egy bicskával, mert annyira jól érzi magát)
Nem kell, basszus. Se fű, se drog, semmi. Veszélyes a társadalomra, kis mennyiségben nem, de ha ráfügg, úgyse tartaná ezt be, onnantól pedig ön-és közveszélyes.
 #164683  Szerző: BMáté

#164682  Szerző: BMáté

kukac írta:
BMáté írta:Trumpnál nem tükrözte. A többinél igen. Pontosan a 2/3 a többség akaratának előtérbe helyezése volt.
a brexitnél pont az derült ki, hogy az ország azt se tudja mit akar, legszívesebben visszacsinálnák, a két harmad pedig pont a választókorú magyar állampolgárok kisebbségét jelentette (40%), most akkor miről beszélsz?
Kisebbség? 40 % Fidesz, 35 % nem vett részt, többi meg az ellenzéki pártok között oszlott meg. Akkor hol a kisebbség? Ráadásul itt figyelembe vettem azokat, akik nem szavaztak, holott ők "nincsenek" a választási rendszer szempontjából (a legtöbb európai országban sem veszik őket figyelembe, nem magyar sajátosság, vessen magára, aki nem él választójogával). Szóval a valódi arányok: 46 % Fidesz, 25 % MSZP-DK, többi a Jobbik meg LMP, stb... Akkor ez nem többség, nem szerezett egyértelműen több szavazatot a Fidesz, mint bármelyik másik párt?
 #164681  Szerző: kukac

BMáté írta:
kukac írta:a drogos nem bűnöző, hanem áldozat! mint ahogy az alkoholista, a láncdohányos, a szerencsejáték függő és még sorolhatnám, érdekes módon az utóbbiakat nem kriminalizálja a kormány, pedig lehet hogy egy alkoholista inkább hajlamos a bűnözésre mint egy mariskát elpöffentő tini.
a prevenciót pedig pont ez a kormány szüntette meg, akadályozza a szociális munkások, kisegyházak, karitatív szervezetek működését.
Na itt viszont kiégtem...
A drogos nem bűnöző: tehát, tudom azt, hogy drogot fogyasztani bűncselekmény. Mégis megteszem, valamilyen ok miatt. Akkor nem válok bűnözővé, pontosabba bűnelkövetővé?
bűncselekmény - itthon, mert a kormány kriminalizál - de vajon a te gyerekedet is bűnözőnek tartanád, csak mert rágyújtott egy spanglira? Sitten a helye? A világ szellemileg fejlettebb részén már a legalizáció, a kontrollált fogyasztás van előtérben, nem a börtönök megtöltése és a drogosok legyilkolászása.
 #164680  Szerző: kukac

BMáté írta:Trumpnál nem tükrözte. A többinél igen. Pontosan a 2/3 a többség akaratának előtérbe helyezése volt.
a brexitnél pont az derült ki, hogy az ország azt se tudja mit akar, legszívesebben visszacsinálnák, a két harmad pedig pont a választókorú magyar állampolgárok kisebbségét jelentette (40%), most akkor miről beszélsz?
 #164678  Szerző: BMáté

kukac írta:a drogos nem bűnöző, hanem áldozat! mint ahogy az alkoholista, a láncdohányos, a szerencsejáték függő és még sorolhatnám, érdekes módon az utóbbiakat nem kriminalizálja a kormány, pedig lehet hogy egy alkoholista inkább hajlamos a bűnözésre mint egy mariskát elpöffentő tini.
a prevenciót pedig pont ez a kormány szüntette meg, akadályozza a szociális munkások, kisegyházak, karitatív szervezetek működését.
Na itt viszont kiégtem...
A drogos nem bűnöző: tehát, tudom azt, hogy drogot fogyasztani bűncselekmény. Mégis megteszem, valamilyen ok miatt. Akkor nem válok bűnözővé, pontosabba bűnelkövetővé?
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 517