RADIOSITE Fórum

• Politika

#165481  Szerző: asr27

altermanus írta:asr27!
nem védem őket, de nem úgy van, mint te, hogy ott van pesten a #moszkvatérióránál, és viszik, és ott vannak vele... hanem ha telefonász is, akkor ,,há'gyerebegyalog" - kössz b.meg... + szerintem az egész egy pénzmosoda... - és ez nem a legdurvább amit elmondtam-leírtam...
Bocsi, de szerintem itt valamit nagyon elnéztél... Én nem pesti vagyok, csak havi 1x, 2x vagyok fent 1-1 napot...
Nyugodtan védheted őket, mert igazad van.
Mifelénk is hasonló, vagy még rosszabb a helyzet, mint amit te leírtál.
Itt nem viszik ki őket busszal, autóval! Kerékpárral kell nekik kimenni a területre, van, hogy a településtől 15 km-re! (nyugat-dunántúli vízügynél ez így megy)
Majd le kell tölteniük a 8 óra melót, aztán tekerjenek még haza 15 km-t kerékpárral.
Munkaidő vége előtt nem mehetnek el, csak ha nekiállt szakadni az eső...
Hóban is ugyanúgy ki kellett nekik menni, ráadásul akkor még nem is tudtak biciklizni, gyalog mentek. Elvárják tőlük azt is, hogy a 100km-es szélben is kint legyenek, hiába ha nem dolgoznak, akkor is kint kell nekik lenni az árokparton vagy az erdő szélében.(nők, férfiak vegyesen vannak)
Hozzátenném még, hogy 2016-ban is hagyományos kézikaszával kellett nekik az árokpartot kaszálni, most télen pedig metszőollóval vagdossák az árokparton kinőtt bokrokat, a vastagabbakat meg otthagyják, mert fűrészt nem kaptak.
Ezt is a fidesz baszta el, mert 2010 előtt géppel csinálták ugyanezt a munkát, azt aláírom, hogy akkor volt 5 ember, most meg van kb 15.
Viszont annak idején az az 5 ember megkapta a rendes minimálbért, és nem 53 ezerért dolgozott!
------
Frekivadász: Miért, ők nem cigizhetnek? Annyi igazság van benne, hogy van köztük olyan, aki inkább cigit vesz, mint, hogy élelmiszert venne.
 #165477  Szerző: altermanus

asr27!
tökéletesen igaz amit leírtál, közmunkás voltam, de az érettségi vizsgák miatt dec 31-el otthagytam...
azért azt, hozzáteszem, hogy nekem olyan a
közszolgálati szervezeti vezetőm
(másnéven Igazgató Úr), hogyha úgy volt kedve akkor Csabrendeken, ha valaki Csabrendek határán kint dolgozott, 14 órakor a műszak végeztével szépen otthagyják őket a 38°C melegben és úgy sétál haza a 10 km-re lévő házába...
(kis tovább képzés: Csabrendek, Nyírespuszta, Nagytárkánypuszta együtt csabrendeki önkormányzat területe)
volt olyan, hogy Nagytárkányba vágták a füvet a temetőbe, és 14 óra után elindultunk, és 17 órakor értem haza, anyám meg azt kérdezte ,,biztos kocsmáztál!"
a lényeg... ilyen körülmények között persze hogy 100 nm-es területen ülnek hetekig... ha ezt itt - ki merem írni - Csabrendeken meg merik csinálni, hogy kiviszik az embert autóval, de vissza már nem hozzák autóval, akkor te mit csinálnál? plusz áskálódik, mindenki, mindenki ellen... nem hogy összefognának, hogy oda mennének mind a 30-an, és mondaná egy nagyobb rendezvény alkalmával csütörtökön délután, hogy holnap sztrájkolunk, mert nem kapunk megfelelő fizetést...
megsúgom... egyszer fogtunk össze a 3 év alatt, hogy ott dolgoztam, akkor is azért, mert fél óra lenne a kajaidő, és le kellene dolgozni... effektíve, ha 6-ra menne dolgozni, akkor fél 3-kor (egy másodperccel sem előbb) indulhatna haza a közmunkás...
félre ne értsd... nem védem őket, de nem úgy van, mint te, hogy ott van pesten a #moszkvatérióránál, és viszik, és ott vannak vele... hanem ha telefonász is, akkor ,,há'gyerebegyalog" - kössz b.meg... + szerintem az egész egy pénzmosoda... - és ez nem a legdurvább amit elmondtam-leírtam...
 #165476  Szerző: Attis

asr27 írta:Előző hozzászólásomhoz még annyit hozzáfűznék, hogy a közmunkások a teljes jövedelmüket élelmiszerre, és rezsire költik, pusztán a létfenntartásért dolgoznak, amit úgy hívnak, hogy: Rabszolgaság!
Én még egyet se láttam kocsmában (soha életemben nem jártam ilyen helyen, és fúúúúj).
Nincs kolbászból a kerítés, de valóban igaz, hogy nem éppen álommelót, de találni valamit. Ezt jól leírtam.. :shock:
 #165475  Szerző: frekivadasz

Tehát egy se cigizik?
 #165469  Szerző: asr27

Előző hozzászólásomhoz még annyit hozzáfűznék, hogy a közmunkások a teljes jövedelmüket élelmiszerre, és rezsire költik, pusztán a létfenntartásért dolgoznak, amit úgy hívnak, hogy: Rabszolgaság!
 #165456  Szerző: asr27

A cikk teljes mértékben a valóságot írja le.
A közmunkával az a legnagyobb probléma, hogy a szerencsétlenekkel aláíratják a 8 órás munkaszerződést, el is várják, hogy pl az árokparton vagy az út szélén letöltsék a napi 8 órát (kb 2200 ft/nap)!
Namost, ennyi pénzért bolond lenne a közmunkás ledolgozni azt a napi 8 órát, és inkább, délben már csak fekszik az út szélén, vagy az árok parton (télen áll a tűz mellett)! (saját szememmel látom)
és, mivel nem igazán ellenőrzi őket senki(főleg akik a településeken kívül dolgoznak), ez mindig is így volt és így is lesz!
Ez a közmunka egy kibaszás. fillérekért elvárják, hogy kint legyen a mínusz 10 fokos hidegben és a 30 fokos kánikulában is, szinte egész nap, ez mellett még másodállást, vagy szezonális (akár fekete) munkát sem tud vállalni a szerencsétlen, így marad a havi 53 ezer forintos jövedelem, ami, valljuk be, inkább zsebpénznek nevezhető, mint munkabérnek.
Megoldásként: Vagy vegyék fel őket 4 esetleg 6 órában, és így a közmunka mellett tud(na) vállalni másik, kiegészítő munkát is, vagy maradjanak 8 órában, de akkor kapják meg a rendes minimálbért!
Persze, azt is javasolnám, hogy, ha megkapnák a minimálbért, akkor követeljék is meg tőlük, hogy rendesen dolgozzák le a 8 órát, és ne fél munkaidő után már csak ácsorgás legyen.
De ez így, ebben a jelenlegi formában a legrosszabb, és a legkevésbé hatékonyabb munka!
 #165453  Szerző: frekivadasz

Ebben nagy valószínűséggel igazad van.
 #165452  Szerző: noartist

frekivadasz írta:
Tavaly tízéves csúcsra, 9,6 százalékra ért a szegények aránya azok között, akiknek egyébként van munkájuk.
Valóban kevesebb lenne az arányuk a közmunka nélkül, hiszen még ez a munkájuk se lenne.
"Élhetnének" még alacsonyabb segélyből. Még szegényebben.
Az jobb lenne?
A közmunka nem lenne rossz elgondolás, az igazi probléma a kivitelezéssel van.
(de ez már más téma)
 #165450  Szerző: frekivadasz

Tavaly tízéves csúcsra, 9,6 százalékra ért a szegények aránya azok között, akiknek egyébként van munkájuk.
Valóban kevesebb lenne az arányuk a közmunka nélkül, hiszen még ez a munkájuk se lenne.
"Élhetnének" még alacsonyabb segélyből. Még szegényebben.
Az jobb lenne?
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 517